in

Sony’nin Türkiye’den Çekileceği İddia Edildi: Türkçe PS Oyunlarına Veda Vakti Gelmiş Olabilir

Sony şirketinin Türkiye’den çekileceği iddia ediliyor. Teknoloji devi, kamera grubu hariç Türkiye ofisini kapatma kararı almış olabilir.

Sony Türkiye'den Çekilebilir İddiası Gündemde
- Reklam -
- Reklam -

Sony Türkiye’den çekiliyor mu? Japon teknoloji devi, kamera grubu haricinde Türkiye ofisini kapatarak ülkeden ayrılabilir. Söylentilerin gerçek çıkması durumunda, PlayStation oyunlarına verilen Türkçe altyazı ve dublaj desteği kesilebilir. Ayrıca yeni konsolların resmi olarak satışı sekteye uğrayabilir.

1990 yılından bu yana resmi olarak Türkiye’de önce Sony Servis ve Mühendislik AŞ, ardından 1995’te Sony Eurasia Pazarlama AŞ ismiyle hizmet veren şirketin, kapanma kararı aldığı bildiriliyor. Birkaç gün önce çalışanlarına bilgilendirme yapıldığı belirtilen firmanın, Türkiye’deki tüm faaliyetlerini distribütörler üzerinden yürütmeye karar verdiği iddia ediliyor.

Şu an için bir geçiş döneminin olacağı belirtilen kapanmadan belli bölümler etkilenmeyecek. Kulaklık, televizyon, konsol ve firmaya ait diğer ürünlerin satışları artık sadece distribütörler üzerinden satışa sunulacak. Haberin doğru çıkması durumunda, birçok ürünün satış fiyatı ciddi oranda zamlanabilir. Ancak yeni fiyatlandırma politikası hakkında henüz paylaşılmış bir detay yok.

- Reklam -

Sony’nin Türkiye’den Çekileceği İddia Edildi

Sony Firmasının Türkiye Ofisini Kapatması ile Konsol Satışları Nasıl Sağlanacak?

Dünya Gazetesi’nden Kemalettin Bulamacı’nın haberine göre Sony firması, 27 Ocak 2023 itibarıyla Türkiye’deki ofisini kapatma kararı aldı. Bu kararın arkasında yatan en büyük sebebin ise hedeflenen satış başarısının yakalanamaması ve ekonomik sebepler olarak gösteriliyor.

Bununla birlikte ürün tedarikleri artık birinci elden olmasa bile yine de sağlanmaya devam edecek. İddialar ortaya atıldığından beri herkesin en çok merak ettiği konulardan biri de oyunlara gelen Türkçe altyazı ve dublaj desteği oldu. Şimdilik bu konularda bir sorun olmayacağı tahmin ediliyor olsa da, teknoloji devinin tüm işleri distribütörlere bırakması durumunda bu konularda da herhangi bir destek vermeme olasılığı hâlâ bulunuyor.

Aynı zamanda PlayStation faaliyetlerinin Sony Avrupa tarafından yönetildiği de biliniyor. Yani bu durumda en azından oyuncular açısından bir değişiklik olmayabilir ve hizmetler şu an nasılsa ileride de aynı şekilde devam edebilir.

- Reklam -

Elbette tüm bunların şu an için bir iddia niteliği taşıdığını, Sony tarafından haberleri doğrulayan veya yalanlayan bir açıklama yapılmadığını da belirtmiş olalım.

Sony Türkiye’den Çekiliyor mu? İddia

Japon devinin Türkiye’den çekilme olasılığı hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Dünya

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Konsollar Türkiye’de Sony için ciddi bir pazar. Onu kaybetmeyi göze alamazlar. Ayrıca konsollar sürekliliği devam etmesi gereken bir ürün. Televizyon veya müzik sistemi gibi sadece bir kez almakla işin sonlanacağı bir hizmet değil. Bu konsolları bu ülkede sattığı için hizmet verme zorunluluğu da var bana kalırsa. Nitekim üzerine böyle de bir haber çıktı.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Can Sungur Sony Türkiye’de çalışan arkadaşlarının olduğunu ve “Kamera dışında Playstation dahil tüm bölümler kapatılıp distribütöre verilecek” yani kamera dışında tamamen çıkacaklar ülkeden dedi.

    Bakalım görürüz yakında.

  3. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    Televizyonda uzun süredir çıkmış kadar olmuşlardı zaten. 8-10 sene öncesinde TV alımlarda en kalitelisi diyerekten Sony ye yönelen ciddi bir tüketici kitlemiz vardı. Sony’nin de kendi mağazaları, showroomları falan boldu. Son 5 yıl içinde ise bunları ara ki bulasın :smiley: Sony TV almak isteyenler uzun aramalar sonunda az sayıda modele teknoloji marketlerin cüzi bir kısmında zar zor erişebiliyorlar şu an. Onlar da rakip markalara göre daha pahalı kalıyordu.

    İşin özeti alım gücümüzün düşmesi ile Sony marka TV lere erişimimiz azalınca Sony de ufak ufak elini çekiyordu zaten. Onun resmileşmesi olacak sanırım bu hareket. Kamera işi herhalde işin medya kısmındaki profesyonel düzeyde satış ile beraber hala yürütüyorlar tahminimce. Playstation dan ellerini çekmeleri ise sürpriz olur bana, sonuçta kullanıcısı da alıcısı da çok. Ama pazar payını tutmak için istedikleri karı elde etmeden Playstation’ı tutuyorlarsa bir anda çekilebilirler tabi :smiley: .

  4. Avatar for Prenscukas Prenscukas dedi ki:

    Birçok teknoloji markası çıkıyor bakalım daha nereye kadar. Vivo, Oneplus, Oppo gibi Çinli markalar bile doğru düzgün telefonlarını getirmiyor. Türkiye pazarına en dandik ürünlerini gönderiyorlar. Hatta bildiğim kadarıyla sonunda bu markalarda çekilmişti. Çoğu kişi bunu önemsemiyordur ülkede ama önemli bir sorun. Ülkede gün geçtikçe teknolojiye ulaşmak güç hale gelecek. Paran olsa bile karaborsadan almak zorunda kalacaksın iki kat fiyatına.
    Yakında daha birçok marka daha çıkar. Samsung bile çıkabilir mesela artık amiral gemisi telefon satmayabilir çünkü alıcısı az. Ülke çok güzel ilerliyor.

  5. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Bu adamı ciddiye almayı bırakın bence. Neredeyse bir sene Stadia misyonerliği yaptı, gerisini biliyorsunuz. Superonline’in oyun aboneliği kampanyasında resmen insanlara yalan söyledi, özür dilemek zorunda bile kaldı. Ben şahsen “Bu ajandayı savunmayanlar 10 sene sonra bağıra bağıra ölecek” söyleminden sonra her türlü mecrada takipten çıktım, aynısını öneririm.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boogeyman Fragmanı - Stephen King Uyarlama

Stephen King’in Korku Dolu Öyküsü “The Boogeyman” Beyaz Perdeye Geliyor: İşte İlk Fragman

Lisa Loring - Wednesday Addams

İlk Wednesday Addams’ı Canlandıran Lisa Loring 64 Yaşında Hayatını Kaybetti