in

Bethesda’nın Bilimkurgu Temalı Açık Dünya Oyunu “Starfield” için Oynanış Videosu Paylaşıldı

Starfield oynanış videosu görücüye çıktı. Bethesda imzalı bilimkurgu RPG oyunu, Xbox ve Bethesda Showcase etkinliğinde tanıtıldı.

Starfield oynanış videosu
- Reklam -
- Reklam -

Starfield oynanış videosu paylaşıldı. Bethesda’nın merakla beklenen açık dünya bilimkurgu RPG oyunu gelecek yıl yayına girecek.

Dün gece gerçekleştirilen Xbox ve Bethesda Showcase etkinliğinde tanıtılan yapımlardan birisi de Starfield oldu.

Bethesda Game Studios tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayınlanan aksiyon rol yapma oyunu Starfield birçok oyuncu tarafından merakla bekleniyordu.

- Reklam -

İlk defa 2018 yılında duyurulan ve fragmanı E3 2021 etkinliklerinde paylaşılan oyunun tanıtımı bugüne dek 17 milyondan fazla izlemişti. Şimdiyse oyuncular ilk oynanış videosuna da dün itibarıyla ulaşmış oldu.

Starfield Oynanış Videosu

YouTube video

Uzun zamandır geliştirme aşamasında olduğu bilinen açık dünya rol yapma oyunu, Skyrim ve Fallout mekaniklerini oyuncularla buluşturmaya hazırlanıyor.

2330 senesinde geçecek oyunda, keşif mekanikleri önemli bir yer tutacak. FPS ve TPS kamera açılarına da yer veren yapım; silah değiştirme mekanikleri, karakter geliştirme ekranı, Lckpick sistemi ve çatışma mekanikleri gibi pek çok detayı oynanış videosunda tanıtmayı başarıyor.

Oyunun yönetmeni Todd Howard’ın sunum sırasında yaptığı açıklamalarda, karakter tasarlama ekranı için bugüne kadarki “en esnek karakter tasarlama arayüzü” ifadesini kullanıyor.

Starfield Çıkış Tarihi 2023 Olarak Güncellendi

Oynanış videosu yayınlanan yapımın daha önce duyurulduğu gibi Kasım 2022 tarihinde değil, 2023 yılının ilk yarısında oyuncularla buluşacağı bilgisi de doğrulandı. Oyun PC ve Xbox Series X/S konsollarına özel olarak çıkacak.

Elder Scrolls hayranlarının beklediği haber olmasa da Bethesda 1000’den fazla gezegeni, uzayda geçen aksiyon-RPG mekanikleri ve keşfedilmeyi bekleyen açık dünyası ile oyunculara yeni bir nefes aldıracağı düşünülüyor.

- Reklam -

Starfield oyun

Yapım ayrıca ilk günden itibaren Xbox Game Pass’ten de erişilebilir durumda olacak. Oyunun Steam sayfası ise burada yer alıyor.

Bethesda Game Studios’un 25 yıl sonra oluşturduğu ilk evren olma özelliğini taşıyan Starfield Creation Engine 2 motoruyla geliştiriliyor.

Dün geceden akıllarda kalan bir diğer yapım ise Diablo 4 olmuştu. Yeni Diablo oyunundan oynanış videosu yayınlanmış ve yapımın 2023’te oyunseverlerle buluşacağı açıklanmıştı.

Xbox Bethesda Showcase etkinliğini siz nasıl buldunuz? Starfield oyunundan beklentiniz ne? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Bethesda, The Verge

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Gezegende dolaşıp malzeme toplayıp geliştirme yapılabilen ardından FPS gibi takır takır adam mevta ettiğimiz sanki farklı türlerin bir arada olduğu bir oyuna benziyor. Severim öyle oyunları. :slight_smile:

  2. Avatar for birisi43 birisi43 dedi ki:

    Tekrar izledim de no mana sky + Fallout 4 =starfield .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zamansız - Latife Tekin

Latife Tekin Son Romanı “Zamansız” ile Okurların Karşısına Çıktı

Roma Uygarlığından Kalma Penis Kolyesi Bulundu

İngiltere’de Antik Roma’dan Kalma Penis Şeklinde Kolye Ucu Bulundu