in

Kedi Simülasyonu Stray, God of War’u Geride Bırakarak Steam’de 2022’nin En İyi Puanlı Oyunu Oldu

Stray kullanıcı puanları ile Steam’de zirveye çıktı. Oyunculara kıyamet sonrası dönemde bir kedinin hayatını deneyimleme fırsatı veren yapım, God of War’u geride bıraktı.

Stray Oyunu Kullanıcı Puanları ile Zirvede
- Reklam -
- Reklam -

Stray oyunu kullanıcı puanları ile Steam’in 2022 yılı için hazırladığı Top250 (Steam250) listesinin zirvesine çıktı.

Oyun dünyası her geçen gün farklı ilgi alanlarıyla ön plana çıkmaya devam ediyor. Oyuncuların insan veya insansı bir karakter rolünü üstlenerek, hayatın içinden karakterlere verdikleri değer ve ilgi artıyor. Bu durum hayvan severler için de geçerli. Ve görünüşe göre oyuncular, kedileri kızgın Spartalılara tercih ediyor. Blue Twelve Studio’nun Stray adlı oyunu, sevimli bir evcil hayvanı alıp onu yalnızca dijital bir ortama yerleştirmekle kalmayıp, aynı zamanda oyuncuların pençelerine atlamasına izin veriyor. Yayınlandığı günden çok öncesinde bile popüler olmayı başaran oyun, inceleme puanlarıyla da bu ilginin boş olmadığını ortaya çıkardı.

Steam250’ye göre Stray’in Steam sürümü, God of War’u geçerek platformda 2022’nin en iyi kullanıcı puanlı oyunu oldu. Steam250’nin ağırlıklı hesaplaması, oy sayısını ve onay derecesini (olumlu oy yüzdesi) dikkate alarak her video oyununa bir puan atayan matematiksel bir algoritmaya dayanıyor.

- Reklam -

Stray Oyunu Tüm Zamanların En İyi 250 Steam Oyunu Listesine de Girdi

Stray Oyunu Kullanıcı Puanları ile Zirvede

İnceleme yazılarında da oldukça olumlu yorumlar toplayan oyun, Steam’de %98’lik bir onay derecesi ile 8.61’lik puana sahip. Bu puan, oyunu resmi olarak satın alan oyunculardan gelen 40 binden fazla incelemeye dayanıyor. Stray ayrıca Subnautica ve Fallout: New Vegas’ın hemen önünde tüm zamanların en iyi 250 Steam oyununda da 44 numaraya yükseldi.

Stray’in bu noktada ne kadar kalacağı henüz bilinmiyor. Kullanıcı puanlamaları ile bir numaraya yükselen kedi simülasyonu, son zamanlarda Annapurna Interactive’in Steam’deki eş zamanlı oyuncu rekorunu da kırdı ve oyunun yayınlanmasından kısa bir süre sonra 50 binden fazla oyuncuyu topladı. Bir karşılaştırma yapılması gerekirse, yine Annapurna tarafından yayınlanan Twelve Minutes oyunu 8.021 eş zamanlı oyuncuya sahipti.

- Reklam -

Tüm bu popülerliğine rağmen God of War ve Stray arasında hiçbir karşılaştırma olmadığını hatırlatmak gerekir. Bu durum bir popülerlik yarışması olmasa da, sıralamaları ve her oyunun kullanıcılar tarafından nasıl karşılandığını görmek ilginç. Listede Stray’i ve God of War’u, 3. sırada 8.55’lik puanıyla PowerWash Simulator, 4. sırada 8.47’lik puanıyla Teardown ve 5. sırada ise yine 8.47’lik puanıyla Dorfromantik takip ediyor.

stray steam top 250

Stray’in böyle bir puan olması ve God of War’un önüne geçmesi sizce de normal mi? Stray’i oynadınız mı? Aldığı puanı hak ediyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: PlayStation Lifestyle

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

jupiter neden saturn halka yok

Merak Edilen Soru Cevap Buldu: “Jüpiter Neden Satürn Gibi Devasa Halkalara Sahip Değil?”

Oyun - A.S. Byatt

Booker Ödüllü A.S. Byatt’ın Simgelerle Dolu Romanı “Oyun” Yeniden Raflarda