in , ,

Studio Ghibli, Dungeons & Dragons Evreninine Katılıyor

Studio Ghibli, keşfedeceği yeni rotalar için dümenini Dungeons & Dragons diyarlarının kıyılarına kırmaya hazırlanıyor.

Studio Ghibli Dungeons & Dragons
- Reklam -
- Reklam -

Eyes Unclouded, Studio Ghibli animelerini Dungeons & Dragons maceralarına konuk ediyor. Zindanlar ve Ejderhalar adlı masaüstü rol yapma oyunu, hazırladığı antoloji ile Zindan Efendilerinin kullanabileceği yeni hikâyeler, eşyalar ve gerçek hayattan tarifleri beraberinde getiriyor.

Klasik Japon animasyon filmlerinden ilham alan 11 yeni macera, oyunculara asla ayrılmak istemeyecekleri büyülü dünyalara davet ediyor.

Masaüstü rol yapma oyunları arasında en popüler sistemlerden birisi olan Dungeons & Dragons, sevilen Studio Ghibli filmleri ile aynı evrende bir araya geliyor.

- Reklam -

Studio Ghibli DnD

Studio Ghibli ile Dungeons & Dragons Evreninde FRP Deneyimi Yaşama Fırsatı

Kiki’s Delivery Service (Küçük Cadı Kiki) gibi Ghibli filmlerinden uyarlanan maceralarda mücadeleler daha hafif geçerken Ponyo’dan (Küçük Deniz Kızı Ponyo) esinle hazırlanan maceralarda daha yüksek seviyedeki karakterlerin aksiyonlu ve hızlı oyun mekaniklerini kullanabiliyoruz.

Howl’s Moving Castle’dan (Yürüyen Şato) yola çıkarak hazırlanan bir hikâyede Eberron çölünde metal bir savaş aracının pilotluk görevini üstlenmenin mümkün olacağı antolojide, Prenses Mononoke’yi andıran sık bir ormanda zor bir seçimlerle baş başa kalmak da mümkün olacak.

En sevilen Studio Ghibli filmlerinden ilham alan antoloji, Zindanlar ve Ejderhalar dünyasını My Neighbor Totoro (Komşum Totoro) ve Spirited Away (Ruhların Kaçışı) gibi kült filmlerin evrenlerine taşıyor.

dnd ghibli

- Reklam -

Eyes Unclouded tarafından üretilen antoloji, Dungeon Masters Guild’da 19,95 dolar olarak fiyatlandırılmış durumda. 180 sayfadan oluşan kitabın renkli PDF versiyonu hakkındaki detayları buradan almanız mümkün.

Antolojideki hikâyelerin yazarları şu şekilde: Tineke Bolleman, Bridie Dutton, Brittney Hay, C. Michael Chase, Anthony Alipio, Amber Litke, Kat Kruger, Sadie Lowry, Toto Joe Sullivan, Jacky Leung ve Collette Quach.

Çizimler ise Megan McCurdy, Lessie Nieves-Paugh, Xan Larson, Cammielle Gwisdalla, H. “Ink” Kugler, Mars Skiff, Amber Litke, Morgan Madeline, Sadie Lowry ve Auri Cavendish adlı sanatçılara ait.

Projenin yönetiminden ise Bridie Dutton ve Toto Joe Sullivan sorumlu.

Studio Ghibli’nin fantastik rol yapma oyunu dünyalarına attığı bu heyecanlandıran adım hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce masaüstü rol yapma oyunlarına klasik animelerin esinleriyle dahil olmak nasıl bir deneyim olur? Yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Studio Ghibli Müzesi Sanal Turu Youtube’da Yayında

Kaynak: Nerdist

Oğuzhan Karacaoğlan

Edebiyatın her türü ile haşır neşir, konsept sanat ve karakter tasarımı delisi. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimine devam eden arada bir kendi diyarlarında kaybolan en tazesinden bir yazar adayı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Exorcist Yeniden

The Exorcist Yeniden Çekiliyor: Şeytan Geri Dönüyor

Star Trek: Strange New Worlds

Star Trek: Strange New Worlds Hakkında Bildiğimiz Her Şey