in

Telltale Games İçin Küllerinden Doğma Zamanı

The Walking Dead, Game of Thrones, The Wolf Among Us gibi oyunların altında imzası bulunan Telltale Games geçtiğimiz sene iflas etmişti. Firma şimdi yeni sahibiyle küllerinden doğmaya hazırlanıyor!

Telltale Games
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlayacağınız gibi kendine has macera oyunlarıyla sektöre farklı bir tat katan Telltale Games geçen sene iflas etmişti. Ani bir kararla işten çıkarılan insanların serzenişleri ve yaşadıkları şok uzun süre konuşulmuş, oyun stüdyolarının geleceği tartışılmıştı.

The Walking Dead, Batman, Guardians of the Galaxy, Game of Thrones ve Borderlands gibi popüler evrenlerde geçen macera oyunlarıyla geniş çevrelere ulaşmayı başaran Telltale Games’in üzücü iflasından bir yıl sonra aynı isimle yeniden kurulduğu açıklandı. Umutlanmak için henüz erken ama Telltale Games’in bazı serilerinin devam etme ihtimali doğdu gibi görünüyor.

LCG Entertainment isimli firma Telltale’ın ismini, varlıklarını ve elinde kalan lisans haklarını satın aldı. LCG, Telltale Games’i aynı isimle hayata döndürmek için çalışmalara başlamış durumda. Stüdyonun başına Jamie Ottilie ve Brian Waddle getirilmiş. Ottilie mobil oyunlar üzerine yoğunlaşmış bir isimken, Waddle, Havok oyun motorunun satış ve pazarlaması konusundaki tecrübesiyle tanınıyor. İki ismin de daha önceki Telltale ekibiyle doğrudan bir bağlantısı yok.

- Reklam -

Telltale Games Batman

Telltale Games Hangi Yapımlarla Geri Dönüyor?

Ellerindeki lisanslar üzerine yoğunlaşmanın yanı sıra süresi geçen lisansları da tekrar almayı değerlendirdiklerini belirten Ottilie’nin açıklamaları oldukça heyecan verici. The Wolf Among Us, Batman ve Puzzle Agent serilerinin lisanslarının hâlâ Telltale Games’te olduğu açıklayan Ottilie, iflas öncesi üzerine çalışılan Stranger Things oyununun haklarının Netflix’e geçtiğini açıklamış. Borderlands, Game of Thrones, Guardians of the Galaxy ve Minecraft lisanslamaları hakkında açıklama yapmaktan kaçınan Ottilie, macera oyunu türünün geleceği olduğunu düşündükleri için Telltale Games’i satın aldıklarını belirtiyor.

Telltale’ın haklarının alınma sürecinin altı ay önce başladığını söyleyen Ottilie, “Oldukça karışık bir süreçti,” diye ekliyor.

Telltale Games’in eski ofisine dört yüz kilometre uzakta, Malibu, California’da yeni ofisin kurulduğunu belirten Ottilie şöyle konuşuyor:
“İlk altı ay için ufak bir ekip olarak devam etmeyi planlıyoruz. Teknoloji ve tasarım gibi elementleri kendi bünyemizde çözerken, animasyon ve sinematik gibi kısımları doğru firmalarla yapacağımız ortaklıklarla götürmek istiyoruz.”
The Wolf Among Us Telltale games

Telltale’ın kendine has, bölümler şeklinde devam eden oyunlarına yeni bir bakış getirmek istediklerini anlatan Ottilie sözlerine şöyle devam ediyor:

- Reklam -

’Aynı Hataları Tekrarlamayacağız’

“Telltale benim favori hikayelerime hayat verip onları oynamamızı sağlamış harika bir firmaydı. Firmanın içine düştüğü durum gerçekten talihsizdi. Onların yaptıkları hataları tekrarlamamak için çok çalışıyoruz.”
2004 yılında kurulan Telltale, popüler evrenleri lisanslayıp kendine has, karakter merkezli ve hikâye anlatımı odaklı macera oyunları ile popülerlik kazanmıştı. Oyunları bölüm bölüm yayınlama hamlesiyle farklı bir konsepte imza atmıştı.

Borderlands telltale games

Bakalım küllerinden doğan Telltale yıllar önce The Walking Dead ile yakaladığı başarıyı tekrarlayabilecek mi? Çok sayıda farklı projeye aynı anda kaynak aktarıp hiçbirinde umduğu başarıyı yakalayamayan firma biraz da bu agresif stratejinin sonucunda kapanmak durumunda kalmıştı.

Telltale’ın geri dönmesi size ne ifade ediyor? Hangi Telltale oyunlarını oynamıştınız? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Sony, Başarılı Oyun Stüdyosu Insomniac’ı Satın Aldı!

* Christopher Nolan’ın Batman Üçlemesi Neredeyse Oyun Olacakmış!

Kaynak: Polygon

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BerkayBing BerkayBing dedi ki:

    Harika bir haber! The Wolf Among Us serisinin devamı gelirse gerçekten çok sevinirim.

  2. Avatar for tereyagmur tereyagmur dedi ki:

    Çok güzel bir haber! Telltale Games’in The Walking Dead ve The Wolf Among Us da gösterdiği başarıdan sonra bu başarıyı başka oyunlarda da gösteremeden iflasa gitmiş olmasına üzülmüştüm. Küllerinden yeniden ve daha güçlü bir şekilde doğacak olması umut içinde beklettiriyor efenim…

  3. Avatar for Vector Vector dedi ki:

    On senelik TWD macerası bitmiş olmasına rağmen bende pek bitirilmiş hissiyatı oluşturmadı. Stüdyonun durumundan ötürü hızlandırılmış bir son hazırlandığı kanaatindeyim ama bakalım. Belki AJ de Clementine gibi serimizi bir on sene daha taşır. Benim için sakıncası yok, oynamaya hazırım :slight_smile:.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Erzurum tarihi eser

Erzurum’da İş Makinesi Çukur Kapatmak İsterken Tarihi Eser Buldu

Hubble

Hubble Uzay Teleskobu ile Dans Halindeki Galaksilerin Büyüsüne Şahit Olun