in

Oyunseverlerin Gözdesi The Last of Us: Part 1, Remake Versiyonuyla PC ve PS5 Platformlarına Geliyor

The Last of Us: Part 1 remake versiyonu ile PC ve PS5 platformlarına çıkış yapmaya hazırlanıyor. Ünlü PlayStation oyunu yenilenmiş grafikleriyle geliyor.

The Last of Us Part 1 Remake PC PS5
- Reklam -
- Reklam -

The Last of Us: Part 1 remake PC ve PS5 platformlarına geliyor. Naughty Dog stüdyosunun ünlü PlayStation oyunu, yenilenmiş grafiklerle oyunseverlerle buluşmayı bekliyor.

Summer Game Fest’te bilgisayar ve PlayStation oyuncularını heyecanlandıracak bir haber duyurdu. The Last of Us oyun serisinin ilk yapımı PlayStation 5 ve PC platformlarına çıkış yapmaya hazırlanıyor.

PlayStation’ın belki de en ikonik ve akılda kalan yapımları arasında yer bulan The Last of Us: Part 1 bilgisayar oyuncuları ile buluşuyor. İlk başta Sony’nin efsanevi oyun platformuna özgü olarak duyurulan God of War, Marvel’s Spider-Man ve Spider-Man: Miles Morales oyunlarının bilgisayar versiyonlarının çıkacağının açıklanmasından sonra birçok oyuncu sırada hangi yapımın olduğunu merak ediyordu. Geoff Keighley’nin sunumunu yaptığı Summer Game Fest bu sorunun cevabını verdi.

- Reklam -

Naughty Dog’ın dünya çapında büyük bir popülerlik kazanan oyunu yenilenmiş grafikleri, geliştirilmiş kontroller ve daha da artırılmış oynanış opsiyonları ile PS5 ve PC oyuncularının karşısına çıkacak.

Bununla birlikte Naughty Dog’ın resmi sitesinden yapılan açıklama ilk oyuna sadık ve genel anlamda kozmetik güncelleştirmelerle gelen bir yapım olacağını söylüyor. Diğer taraftan oyuncuların araştırma ve kombat mekaniklerinde bir takım yenilikleri de tecrübe edeceği notu kendisine yer buluyor.

The Last of Us: Part 1, Yenilenmiş Grafikleri ile Yeni Platformlarında Yer Alacak

Merakla beklenen yapım hakkında daha fazla ayrıntı da verilmiyor. Oyunun yeni nesil PS5 platformuna 2 Eylül 2022 tarihinde çıkacağı söylenirken bilgisayar oyuncularının The Last of Us: Part 1 yapımını PC’de ne zaman göreceği ise netlik kazanmadı. Oyunun hâlihazırda geliştirme aşamasında olduğu kaydedildiğinden bu yıl içinde bilgisayara gelebileceği düşünülmüyor.

- Reklam -
YouTube video

Cormac McCarthy’nin beyaz perdeye de uyarlanan The Road kitabından esinlenen yapım Joel ve Ellie’nin kıyamet sonrası farklı bir yere dönüşmüş Amerika’nın bir ucundan diğerine gitmeye çalışırken yaşadıkları maceraları konu alıyor. Bütün dünyayı etkisi altına almış virüs Ellie’nin kanından elde edilen tedavi sayesinde yok edilebilirken, onun hastalıktan arındırılmış bölgeye gitmesi ise bekledikleri kadar kolay olmuyor.

The Last of Us’ın da bilgisayara gelmesiyle PlayStation Exclusive olarak oyuncularla paylaşılan bir yapım daha platform dışına çıkmış oldu. God of War oyunu ile başlayan süreç daha sonra Marvel’s Spider-Man ve Spider-Man: Miles Morales oyunlarıyla devam etmişti. PlayStation Plus hamlesi ile oyun dünyasına farklı bir yön vermeyi hedefleyen konsol, oyunlarını bilgisayar oyuncularına da açarak kitlesini genişlettiği düşünülüyor.

Siz The Last of Us’ı oynama fırsatı bulabildiniz mi? Oyunun yeni platformlara çıkışı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: PC Gamer

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Haz - Raven Leilani

Raven Leilani İmzalı Ödüllü Roman “Haz” Türkçe Raflarındaki Yerini Aldı

spotify sesli kitap hizmeti

Spotify’a “Sesli Kitap” Hizmeti Geliyor: Ekstra Ücretlendirme Gerekebilir