in

Tamamen Baştan Geliştirilecek “The Witcher Remake” Geliyor

The Witcher Remake geliyor. CD Projekt Red, bir süredir üzerlerinde çalıştıkları kült oyunun yeniden yapımını duyurdu.

the witcher remake geliyor
- Reklam -
- Reklam -

The Witcher Remake resmi olarak duyuruldu. Polonyalı oyun stüdyosu, 2007 çıkışlı aksiyon ve rol yapma oyununu en baştan tasarlayarak piyasaya süreceklerini açıkladı.

Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski’nin sonradan Netflix dizisine de uyarlanan kitap serisi Witcher’dan uyarlanan The Witcher markası, son dönemlerde hareketli günlerden geçiyor.

Oyunun geliştirici firması CD Projekt Red, Cyberpunk 2077 sonrası yeniden Witcher dünyasına döneceklerini açıklamışlardı. Son olarak Sirius, Polaris ve Canis Majoris kod adlarını taşıyan üç yeni projeyi duyuran firmadan şimdi ise yeni bir hamle geldi. Şirketin, Canis Majoris adıyla duyurduğu projenin The Witcher Remake olduğu ortaya çıktı.

- Reklam -

CD PRojekt RED yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bunu doğru şekilde yapmak istiyoruz. O yüzden lütfen sabırlı olun. Daha ayrıntılı paylaşımların gelmesi biraz zaman alacak.”

the witcher remake

The Witcher Remake ile Klasik Serinin İlk Oyunu En Baştan Ele Alınacak

Remake’in yapımı tasarım açısından en baştan ele alınacak ve son dönemlerin popüler oyun motorlarından Unreal Engine 5 ile geliştirilecek. Proje, Fool’s Theory adlı şirket ile birlikte hazırlanacak.

Oyunun yeni bir motorla “sıfırdan inşa edileceği” bilgisinin altı çizilirken projenin henüz erken aşamalarda olduğu da kaydedildi.

Şirket, duyuru açıklamasında oyunculardan sabırlı olmalarını da istedi.

CD Projekt Red Stüdyo Başkanı Adam Badowski, yapılan duyuruda şu ifadeleri kullandı:

- Reklam -

“The Witcher, CD Projekt RED için her şeyin başladığı yer. Bizim ilk oyunumuzdu ve o zamanlar bu çok büyük bir andı. Buraya geri dönmek ve oyunu gelecek nesil oyuncuların deneyimleyebilmeleri için yeniden yapmak oyunu ilk defa yapmak kadar büyük hissettiriyor.”

the witcher remake oyun

Fool’s Theory iş birliğine de değinen Badowski, projede önceki The Witcher oyunlarında yer alan bazı insanların da yer aldığını ifade ediyor.

“Kaynak materyali iyi biliyorlar, Oyuncuların bir remake’i ne kadar çok beklediklerini biliyorlar ve inanılmaz şekilde iddialı oyunların nasıl yapılacağını biliyorlar. Oyuna dair daha fazlasını paylaşmaya hazır olmamız biraz zaman alacak. Ancak yine de beklemeye değeceğini biliyorum.”

Remake’in çıkış tarihi hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Siz The Witcher Remake haberini nasıl karşıladınız? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: IGN

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Oyun yapımcıları bu Remakelere iyi alıştılar. Tabi böyle para kazanmak daha kolay. Kim uğraşacak yeni oyun yapmakla. Hazır da olanın grafiklerini yenile olsun bitsin :slightly_smiling_face:

  2. Avatar for Pyrewrath Pyrewrath dedi ki:

    Remastered grafikleri cilalayıp piyasaya sürmek iken remake yeniden yapım, oyunun motoru Unreal 5 olacakmış. Bazı mekanikler vs. baştan tasarlanacaktır. Misal dövüş sistemi muhtemelen Witcher 3’ün biraz daha geliştirilmişi haline getirilir tahminimce, eğer emek vermek isterlerse de biraz daha souls-like yapılabilir. Özenilirse harika bir iş çıkabilir ortaya. :drooling_face:

  3. Avatar for ulu.taborlin.kvothe ulu.taborlin.kvothe dedi ki:

    Witcher gibi ortalama bir evren ve kötü bir seri için böyle oyunların çıkması beni üzüyor. Gönül ister ki kaliteli fantastik serilerin de oyunları olsun.

  4. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Witcher 3’u sirf eski oyunlarin save’ini tanjma ozelliginden ve ilk oyun gercekten antik kaldigi icin baslamadim. Witcher 3 ile ayni dovus sistemi konursa efsane olabilir.

  5. Avatar for Pyrewrath Pyrewrath dedi ki:

    Witcher’ın kötü bir seri olduğu konusunda size katılmıyorum. Diğer yandan başka kaliteli fantastik serileri baz alan oyunlar da var. LoTR’in ve Kara Elf serisinin oyunları yapıldı/yapılıyor, zamanında Riftwar Saga’nın ve Wheel of Time’ın da oyunları da yapıldı ki. (Hâlâ Riftwar’ı MMORPG olarak görememenin hüsranı var içimde)
    Gelecekte daha da güzellerini görmek dileğiyle diyelim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

ahmet tulgar

Gazeteci ve Yazar Ahmet Tulgar Hayatını Kaybetti

Lockwood & Co dizi tanıtım

Netflix’in Yeni Doğaüstü Dizisi “Lockwood & Co.”dan İlk Tanıtım Yayınlandı