in

Twitch’teki Kara Para Aklama Skandalından Sonra İlk Operasyon: 40 Şüpheli Gözaltına Alındı

Twitch Türkiye’de yaşanan kara para aklama skandalından sonra ilk operasyon gerçekleşti. 11 ilde, 40 şüpheli için gözaltı kararı çıktı.

twitch türkiye kara para bit skandalı operasyon
- Reklam -
- Reklam -

Twitch Türkiye’de geçen kasım ayında ortaya çıkan kara aklama skandalı hakkında emniyet güçlerinden ilk operasyon geldi. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nden ekipler, toplamda 11 ilde 40 şüpheliyi gözaltına aldı. 4 kişi için ise arama çalışmaları devam ediyor.

Amazon’a bağlı çevrim içi video yayın platformu Twitch’in Türkiye ayağı, geçen aylarda ciddi bir skandalla birlikte anıldı. İddialara göre toplamda 2.400 yayıncı, yasa dışı yollarla temin edilen bitler aracılığıyla yaklaşık 10 milyon dolarlık kara para aklama olayına imza attı. Platformun bağış sistemi bit üzerinden yürütülen dolandırıcılık TBMM gündemine de taşındı. Bu sırada Twitch’te yayın yapan birçok yayıncı da #TemizTwitch etiketiyle platformu aksiyona davet etti. Şirketin yaşananlara sessiz kalmasından sonra pek çok yayıncı platformdan ayrılma kararı aldı.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ise yaşanan olaylardan iki ay sonra ilk resmi adımı attı. Çeşitli illerde yakalanan 40 şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

- Reklam -

Twitch Türkiye’de Yaşanan Kara Para Aklama Skandalı Sonrasında 44 Kişi için Gözaltı Kararı Çıktı

Geniş çaplı operasyon İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Aydın, Eskişehir, Kocaeli, Balıkesir, Manisa ve Denizli illerinde düzenlendi.

Operasyonun gerçekleştirildiği ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda doküman ve dijital materyale el konuldu. 40 şüpheli sorgulanmak üzere karakola götürülürken 4 kişi için de arama çalışmaları devam ediyor.

twitch türkiye kara para skandalı gözaltı

Ayda yaklaşık 140 milyon tekil kullanıcıya ulaşan Twitch platformunun yaşananlara kayıtsız kalması birçok yayıncı ve izleyici tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Vergi Denetlm Kurulu, Danışmak için Pintipanda’yı Davet Etti

Eskiden Twitch üzerinden yayın yapan Tuna “pintipanda” Akşen adlı yayıncı, Twitter hesabı üzerinden Vergi Denetim Kurulu tarafından davet edildiğini açıkladı:

- Reklam -

“Vergi Denetim Kurulu, Twitch konusunda bilgime başvurmak için çağırmış beni.”

Skandalın aydınlatılması için daha önce siber suçlarla iletişim kuran eski Twitch yayıncısı Ahmet “Jahrein” Sonuç ise Twitter hesabında şu sözleri kaydetti:

“İçeri alınan yayıncıların isimleri yavaştan geliyor. Çok tatmin olmadım. Birinci dalga olarak bakıyorum buna. Bu yayıncılar dökülürse temizinden 2. ve 3. dalga gözaltları başlar.”

Sorgulamaya çağrılan yayıncıların isimleri ve sorgulama sonucunda alınan kararlara dair detaylar ise henüz açıklanmadı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: TRT Haber

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Olay ilk patladığında salağa yatmaları bayağı komikti.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

maske kimsin sen rtük fox yayın akışı

RTÜK’ün İnceleme Başlattığı “Maske Kimsin Sen?” Programı Hakkında Fox TV’den İlk Adım Geldi

Bodrum Tarihi Avram Galanti heykel

“Bodrum Tarihi”nin Yazarı Profesör Avram Galanti’nin Heykeli Dikildi: Kitap, Yıllar Sonra Yeniden Basıldı