in

Ubisoft’tan Notre Dame Desteği – Bedava Assassin’s Creed: Unity

Ubisoft, Notre Dame Katedrali’nde çıkan yıkıcı yangından sonra 500 bin Euro bağışta bulundu ve Assassin’s Creed: Unity’yi ücretsiz yaptı.

Assassins Creed Unity - notre dame
- Reklam -
- Reklam -

Pazartesi günü Notre Dame Katedrali’nde çıkan ve Paris’in en eski binalarından biri olan yapıyı neredeyse yok eden yangından sonra, Ubisoft katedralin restorasyonu ve yeniden yapılması için 500.000 € vereceğini duyurdu.

2014 yılında yayınlanan Assassin’s Creed: Unity ise Paris’te geçiyor ve elbette tarihi katedralin aslına uygun bir kopyasını da içeriyordu. Aşağıdaki videodan oyunun E3 fragmanına bakabilirsiniz. Ayrıca yine bugün içerisinde yaptığımız haberde Assassin’s Creed oyunu sayesinde katedralinyeniden inşa edilebileceğini yazmıştık.

Ubisoft ise Unity’nin yapımı ve gerçekleşen olaylar üzerine şunları söyledi:

- Reklam -

“Bu muhteşem şehirle ve onun simgeleriyle daha da yakın bir bağ kurduk ve oyunun en önemli elementlerinden birisi Notre Dame’ın oyun dünyası için yeniden yaratılışıydı.

“Video oyunları bize daha önce hiç gitmediğimiz yerlere, hayal bile edemeyeceğimiz şekillerde gitme şansı verir. Öyle umuyoruz ki bu küçük jest ile herkese bu anıtsal yapıya olan hürmetimizi takdir etme fırsatı verebiliriz.”

- Reklam -

notre dame

Tüm bunlara ek olarak Notre Dame için Ubisoft, Assassin’s Creed: Unity’yi bilgisayar kullanıcılarına ücretsiz vereceğini duyurdu. 25 Nisan’a kadar ücretsiz olan oyunu Uplay ya da Ubisoft Store’dan indirebilirsiniz.

Unity çıktığı günlerde içerdiği hatalar yüzünden oyuncuların ve eleştirmenlerin tepkisini çekse de Ubisoft’un yaptığı jest oldukça iyi diyebiliriz. Tabii bunlar reklam kokan hareketler de olabilir… Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

YouTube video

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    İlk çıktığında hatalardan geçilmiyordu bu oyun. Düzeltebildiler mi acaba? O güzelim katedralin içinde bu şekilde de olsa dolaşmak güzel olurdu.

    Assassin’s Creed 2’de Floransa’daki yapıları gezerken ne kadar da büyülenmiş, hayran kalmıştım. Gerçi yan etkisi de var. Ne zaman oraları görsem İtalyan aksanıyla “I’m Ezio Auditore Da Firenze!” diye bağırasım geliyor :slight_smile:

    Öte yandan Ubisoft fırsat bilip kendi reklamını yapmış diyenler var, hayret ediyorum. Adamların kendi kültürel mirası yahu… Yardım etmek istemelerinden daha doğal ne olabilir? Allah korusun, benzer bir şey Süleymaniye gibi bir caminin başına gelse hiçbir güzide firmamız para bağışı falan yapmaz.

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Hadi diyelim yaptılar… Yapabilir miyiz aynısını? Bu konuda şüphelerim var…

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    O apayrı bir konu cidden. Mimar Sinan’ın ustalık eserlerinden birini birebir aynı yapabilmek bugün bile zor olsa gerek.

  4. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Yeni camilere bakınca hep sanki ağaca kireç sürülür ya öyle gibi görünüyor bana. :roll_eyes: Mimar Sinan camileri ise ciddi anlamda çok detaylı ve meşakkatli.

  5. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Ben yorumları görünce ve sürekli kötü oyun çıkarmalarına alışınca hiç almadım. Sadece videolarını izledim ama hakkını vermeliyim mekanlar gerçekten güzel görünüyordu o zamanlar. :smiley: Ben de reklam yaptıklarını pek düşünmüyorum ama biraz daha fazla bağışlayabilirlerdi bence. Fakat yine de örnek bir davranış. Herkes elini cebine atsa bayağı yaralarını sararlar. Bence bu ders olmalı. Yarın öbür gün bizim de başımıza gelirse firmalar ellerini ceplerine atabilmeli. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Amerikan İç Savaşı - Spekülatif Kurgu

Spekülatif Kurguda Amerikan İç Savaşı

x men dark phoneix

X-Men: Dark Phoenix Filminin Final Fragmanı Yayınlandı