in

Ubisoft Açık Dünya Bir Star Wars Oyunu Geliştiriyor

Açık dünya Star Wars oyunu Ubisoft ile geliyor. Lucasfilm Games ile anlaşan firma, Yıldız Savaşları’nı farklı bir seviyeye taşımaya hazırlanıyor.

Ubisoft Star Wars Oyunu
- Reklam -
- Reklam -

Ubisoft tarafından geliştirilen açık dünya Star Wars oyunu için hazır olun!

Disney, ellerindeki fikri mülklerin kıymetini bilmediği için eleştiri oklarının hedefi haline gelirken şirket perde arkasında hatırı sayılır miktarda projeler geliştirmekle meşgulmüş. Gizlice yürütülen projeler nihayet yavaş yavaş önümüze gelmeye başlıyor.

Henüz iki gün önce size bildirdiğimiz Disney çatısı altında Lucasfilm Games’in kuruluşunun haberinin teri soğumadan, bir Star Wars haberi daha yer aldı sosyal medya kanallarında. Hem de hiç beklemediğimiz bir firmadan!

- Reklam -

Ubisoft Türkiye resmi Twitter hesabının sıradan bir gelişmeymiş gibi attığı aşağıdaki Tweet bahsi geçen gelişmenin ne olduğunu gayet net açıklıyor:

Açık dünya denince akla gelen en önemli oyun yapımcıları arasında sayılan Ubisoft, açık dünya temalı ve hikâye odaklı bir Star Wars oyunu üzerine çalışıyormuş. Üstelik geliştirici ekip Ubisoft’un alt markalarından olan ve bizlere pek çok sevilen oyun kazandıran Massive Entertainment.

Bildiğiniz gibi Star Wars’un oyun hakları oyunseverlerin çoğu zaman eleştirdiği EA Games’in ellerindeydi. Anlaşılan o ki, Disney bu anlaşmanın devam etmemesi yönünde bir karar almış ve Star Wars evreninde farklı stüdyoların çalışmasının önünü açmış.

Açık Dünya Bir Star Wars Oyunu Geliştiren Ubisoft ve Disney Evliliğinin Geleceği Üzerine

Ubisoft’un Assassin’s Creed serisini büyük bir başarıyla sürdürdüğünü biliyoruz. Son oyun Valhalla türe getirdiği yeni mekaniklerle gayet sağlam çıktı örneğin. Watch Dogs, Far Cry, Massive Entertainment çatısı altında geliştirdiği The Division ve Immortals Fenyx Rising gibi açık dünya oyunlarla bu türdeki tecrübesi ve başarısı ortada olan Ubisoft’un teknik ve sanatsal anlamda üst düzey bir Star Wars oyunu çıkartabilecek kapasiteye sahip olduğu net bir gerçek. Başlı başına bu bile heyecanlanmak için yeterli aslında. Assassin’s Creed mekaniklerinde bir Jedi karakterini Yıldız Savaşları evreninde oradan oraya koşturmak, çatışmalara sokmak, bilindik mekanlara götürüp, tanıdık yüzlerle karşılaştırmak ne büyük keyif olur bir düşünsenize? Ben şimdiden heyecanlandım doğrusu.

- Reklam -

Lucasfilm Games Star Wars Oyunu Ubisoft

Disney’in bu kararı alırken EA bünyesinden çıkan ve Respawn tarafından geliştirilen Star Wars Jedi: Fallen Order’ın oyunculardan aldığı olumlu eleştirileri de değerlendirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. EA uzun süredir ses getirecek türden bir Star Wars oyunu yapamıyordu. Fallen Order oyuncuların Star Wars evrenine yakışan bir aksiyon oyununa duyduğu özlemin bir göstergesi oldu. Bu potansiyeli fark eden Disney, Ubisoft ile açık dünya bir oyun için anlaşarak boşluğu doldurmaya niyetlenmiş olabilir.

Disney muhtemelen bu aşamada durulmayacaktır. Bizi şaşırtmayı sürdürecek ve farklı oyunlarla karşımıza çıkacaktır. Şimdiden takibimize giren bir Indiana Jones ve bir açık dünya Star Wars oyunu oldu bile.

Electronic Arts, Star Wars Oyunlarından Vazgeçmedi

Öte yandan Electronic Arts’ın Yıldız Savaşları’nı bırakmaya niyeti yok gibi görünüyor. EA paylaştığı bir Tweet ile bu evreni sevdiklerini ve yeni Star Wars oyunları için Lucasfilm Games ile çalışmaya istekli olduklarını belirtti:

Bu konuda yeni gelişmeler oldukça size bildirmeyi sürdüreceğiz. Sizler Ubisoft’tan çıkacak bir Star Wars oyunu için heyecanlı mısınız? Peki ya EA tarafından beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Şimdi bunda kule açma görevi de olur dimi?

  2. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Şimdi ne desem bilemiyorum. Diğer yandan son Assassin’s Creed oyunları güzel diyorlar ama bir yandan da Watchdogs 3 var. Ayrıca yukarıdaki yoruma da katılıyorum. Kule açma görevi… Yani gerçekten bilemiyorum. Her şey olabilir şu anda bu oyunla ilgili. Bekleyip görmek lazım.

    Eğer Assassin’s Creed serisinin son oyunlarında kullandıkları oyun motorunu, mekanikleri ve dinamikleri genişleterek ortaya farklı bir şey çıkarırlarsa harika olabilir.

    Ha bu benim için bir şey ifade eder mi? Farklı bir Assassin’s Creed oyunu gibi olabilir. Ben hâlâ KOTOR tarzı bir oyun bekliyorum. Doyamadım.

  3. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Oyunu The Division oyununu yapanlar yapıyormuş. Büyük ihtimalle Loother Shooter dedikleri türde olacak. En sevmedigim oyun türüdür :face_vomiting:

  4. Avatar for NamelessOne NamelessOne dedi ki:

    Umarım iyi olur.

  5. Avatar for Delioyuncu12x Delioyuncu12x dedi ki:

    Açık dünya oyunlarını seviyorum güzel olur bu :grinning:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dijital Yayın Platformları 2021

Dijital Yayın Platformları 2021’de 112 Milyar Dolar Harcayacak

Beyaz Kitap Han Kang

Beyaz Kitap: Vejetaryen’in Yazarı Han Kang’dan Epik Bir Anlatı