in

Ubisoft Uplay+ Aylık Üyelik Sistemini Hayata Geçirdi

Ubisoft, rakiplerinin izlediği yolu takip ederek aylık üyelik sistemi Uplay+ ile tüm kitaplığını oyunculara açtı. Yeni servisle ilgili tüm detaylar haberimizde!

Ubisoft Uplay+
- Reklam -
- Reklam -

Oyun dünyasının devlerinin son yıllarda birer birer aylık üyelik sistemine geçişlerine şahitlik ediyoruz. Sony’nin Playstation Plus, Microsoft’un Xbox Game Pass servisi ve EA’in Origin Access seçenekleri aslında benzer bir amaca hizmet ediyorlar: Oyun kütüphanelerini (ya da limitli bir bölümünü) oyunculara açıp her ay düzenli gelir elde etmek.

Bazı oyuncular için mantıklı bir seçenek olabilecek bu hizmet, kimisi için ise kabul edilemez bir yaklaşım. Bu servislere olumsuz bakanlardan en sık duyduğumuz argüman oyunlara gerçek anlamda asla sahip olmadığımız ve üyeliğimizin bitmesiyle bir gün elimizden uçup gidecekleri gerçeği. Haksız da değiller. Üyeliği sonlandırdığınız anda bu oyunlara erişiminiz kesiliyor. Fakat madalyonun diğer yüzüne baktığımızda özellikle yeni çıkan oyunların fiyatlarının alım gücünü zorladığı (özellikle ülkemizde) da ortada. Çok daha cüzi bir fiyatla bir ay boyunca bir servisin kütüphanesindeki tüm oyunlara erişip, oynamak istediğimiz oyunu oynadıktan sonra ay sonunda servisten çıkmak akla yatan bir seçenek.

Merhaba Uplay+

ubisoft

- Reklam -

Oyun piyasasına böyle bir trend hakimken geride kalan firmaların benzer uygulamalara gitmesi son derece doğal bir gelişme. Nitekim Fransız oyun devi Ubisoft, kendi bünyesinden çıkardığı oyunlarla birlikte kütüphanesine eklediği üçüncü parti oyunları barındırdığı Uplay servisini kullanan oyunculara aylık üyelik seçeneği sunmaya başladı. Uplay üzerinden verilen bu hizmetin ismi Uplay+.

Ubisoft, aylık düzenli gelir anlamına gelen bu hizmetiyle sektördeki değişime ayak uydurdu diyebiliriz. Uplay’in kütüphanesinde yer alan 100’e yakın oyunun tamamını oyuncuların oynamasına imkan veren Uplay+, oyunların premium içeriklerine ve tüm DLC’lerine de erişim imkanı sağlıyor. Eylül ayı içinde Uplay+’a kayıt olacak kullanıcılarından herhangi bir ücret talep etmeyecek olan Ubisoft, Ekim ayı itibariyle oyuncuların kredi kartlarından aylık üyelik ücreti almaya başlayacak.

Henüz tüm dünyada kullanıma açılmayan Uplay+ için İngilitere’deki üyelerden Ekim ayından itibaren aylık 12.99 Pound ücret alınacak. Türk parasıyla 90tl’den bahsediyoruz. Eğer olur da Ubisoft ülkemize bu seviyelerde bir ücretlendirmeyle giriş yaparsa ne kadar başarılı olur orası büyük bir soru işareti. Oyun dünyasının en sık eleştirilen firmalarının başında gelen Ubisoft’un yerel fiyatlandırmada nasıl bir yol izleyeceğini bekleyip göreceğiz.

- Reklam -

İlk geri dönüşler sıkıntılı

uplay ubisoft

Şimdilik ülkemizde hizmete girmeyen Uplay+ servisini kullanmaya başlayan diğer ülke kullanıcıları daha ilk günlerden eleştiri oklarını Ubisoft’a yönlendirmeye başlamış bile. İlk ayki ücretsiz üyelik için dahi kredi kartı aktivasyonu talep eden Ubisoft’un ödeme sunucularının verdiği hatalar Reddit’te açılan başlıkta tartışılmaya başlanmış. Hesaptan düşen ücretler ama açılmayan kullanıcı hesapları, kabul görmeyen ödemeler ve açılamayan hesaplar gibi geri dönüşler Ubisoft’un başını ağrıtacağa benziyor.

Uplay+ Türkiye’de kullanıma açılsa değerlendirir misiniz? Nasıl bir fiyatlandırma sizi cezbeder? Aylık üyelik sistemleri hakkındaki fikirleriniz nedir? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve tartışmaya katılabilirsiniz!


* HBO Max Platformunda Yayınlanacak Dizi ve Filmler

* Disney+ Platformuyla İlgili Yeni Bilgiler ve İlk Tanıtım Videosu

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for nopanicman nopanicman dedi ki:

    Merhaba, Uplay+ hizmetini veya daha uygun bir tabirle kepazeliğini ilk elden deneyimlemiş bir kullanıcı olarak deneyimlerini aşağıda aktarmak isterim.

    • Uplay+ açıldığı gün, ilk saatten katılmaya çalıştım. Öncelikle Uplay+'a Uplay’in kendi pc uygulaması üzerinden katılmak ilk bir iki gün mümkün değildi, çünkü becerememişler.

    • Katılım esnasında kredi kartına geçici süre kontrol amaçlı koydukları bloke tutarı 1 euro/dolar gibi göstermelik bir rakam da değildi, üyeliğin 1 aylık tam fiyatıydı ve bununla ilgili bir bilgilendirme bile yoktu. Çünkü becerememişler bile diyemiyorum; büyük ihtimalle web sitesini kuran departmana “ilk ay bedava arkadaşlar aman onu hazırlayın” dememişler. İnsanlar “ya hani beleşti, bu ne kardeşim kredi kartlarından para çekmişler” dediğinde farkına varmıştır bu iq yoksunları, bunun akla yatkın başka bir izahı yok. O 1 aylık fiyatı da 1 euro’ya düşürdüler şimdi.

    • Bedava 1 aylık üyelik “ödemenizi” onayladığınız banka onay sayfasından sonra ise 404 failure sayfası sizleri karşılıyor ve üyeliğe sahip olamıyorsunuz. Evet, ücretsiz bir aboneliğe tam fiyat verdiniz ve aboneliğe sahip bile değilsiniz. “Tebrikler! Günlük Ubisoft dozunuzu aldınız. Tekrar bekleriz.” oluyorsunuz. 2-3 gün sonra kredi kartınızdan ödediğiniz meblağ düşüyor/iade oluyor.

    Her zamanki gibi ponçik Ubisoft’umuzun beceriksizliğini, kepazeliğini, vurdumduymazlığını ve ne kadar da hazırlıksız olduğunu görüyoruz. Eminim ki bu kadar büyük bir sistemin bir kere, bakın sayıyla “1”, yazıyla da “bir” kere bile betasını, denemesini yapmamışlardır. Bu kadar büyük bir başarısızlığın, rezilliğin başka bir açıklaması olamaz. Şaşırdık mı? Hayır.

  2. Avatar for Tansael Tansael dedi ki:

    Oyun sisteminin değil de ödeme sisteminde bu kadar büyük sorunların olması gerçekten kötü. Bir süre sonra olayı çözerler ama başlangıcın böyle olması fena olmuş.

    Ubisoft’un bir çok oyununu beğeniyorum. Aylık 30-40₺ gibi bir fiyata ben üye olurdum, ma 90₺ çok fazla.

  3. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Bu tarz sorunlar Ubisoft’tan gelince şaşırmamaya başladık artık. Bir firmanın marka değerinin bu seviyelere düşmesine izin vermemesi lazım. Gerekirse geciktir oyunun, servisin çıkışını. Belki hissedarlar o an içi somurtur ama ileriye dönük müşteri memnuniyeti sağlamış olursun. Bir oyun firmasını iş adamları yönetince böyle oluyor işte. Bu işin sevdalılarının mutfakta yer alması şart.

  4. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Ben şahsen EA Games’in sistemini tercih ederdim. FIFA, Battlefield gibi oynadığım oyunlar orada. Benim asıl merak ettiğim tüm firmalar bu aylık üyelik işine el attılar. Acaba yakın zamanda Steam de böyle bir işe girer mi? Girerse işte o zaman olay çıkar bence. Oyun kütüphanesi çok geniş çünkü. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aaron Sorkin

Aaron Sorkin’den Senaryo Yazımına Dair 10 Önemli İpucu

Yazarının Kaleminden: Ben, Babam ve Diğerleri

Yazarının Kaleminden: Ben, Babam ve Diğerleri