in

Valve, Daha Etkileyici Oyunlar İçin Psikolog Arıyor

Valve, daha etkileyici video oyun deneyimi yaşatmak için bünyesine yeni psikologlar katacak. Şirket, oyunların gerçeklik dozunu artırmaya hazırlanıyor.

Valve Psikolog Arıyor
- Reklam -
- Reklam -

Valve video oyun dünyasında dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Dev firma, daha etkileyici oyun deneyimleri için bünyesine yeni psikologlar katmayı hedefliyor.

Video oyun dünyası gün geçtikçe daha büyük bütçeye sahip olmaya devam ediyor. Bununla birlikte yapımlardaki hikayeler de bir o kadar gelişiyor. Birkaç yıl öncesine göre video oyunlarının dünyada ve ülkemizde de geniş bir kitleye yayıldığını görmek mümkün. Bu durumu gören oyun şirketleri de işlere farklı pencereden bakmaya başlıyor gibi görünüyor. Popüler oyun şirketi ve aynı zamanda Steam’in de yapımcısı olan Valve, daha ilginç ve “inandırıcı” oyunlar yapmak üzere psikolog aradığını duyurdu. Paylaşılan ilana göre işe alınacak psikolog, Washington’daki Bellevue ofisinde çalışacak.

İlanda geçen ifadeler şu şekilde:

- Reklam -

“Geniş yetenekleri ve derin uzmanlığı olan kişiler arıyoruz. Valve psikologları geniş çaptaki girişimlere katkıda bulunacak. Onlardan takım çalışmasını ön plana çıkarmalarını bekliyoruz.”

Psikolog İlanı Valve İçin İlk Değil

Half-Life: Alyx, Team Fortress ve Counter Strike: Global Offensive gibi oyunlarla da tanınan şirket daha önce de işe psikolog almıştı. Ayrıca Valve çeşitli deneyleriyle de biliniyor. Bu deneyler arasında oyuncuların oyun esnasında terleme ve uyarılma oranlarını ölçen bir çalışma da mevcut. Hatta şirket, oyuncuların gözlerini ellerinden daha hızlı hareket ettirdiğini fark ettiğinde Portal 2 için oyuncuların karakterleri gözleriyle kontrol ettiği bir versiyon bile çıkarmıştı.

Valve Psikolog Arıyor

İlanda ayrıca adaylardan “yeni ilginç donanım teknolojileri” araştırmasını da bekliyor. Şirket, sanal gerçeklik teknolojisini kullanan Half-Life: Alyx oyunuyla büyük beğeni toplamıştı. Oyun, GameSpot tarafından 2020’de yılın oyunu olarak seçilmişti. GameSpot’tan Michael Higham’in oyun hakkında yazısında şu yorumlarda bulunmuştu:

- Reklam -

“Valve, sanal gerçeklik teknolojisinde bugüne kadar gördüğümüz mekanikleri bir araya getirmiş. Bunların arasında silah tutma, şarjör doldurma, duyarlı fiziksellik, nesneyle etkileşim, bulmacalar ve korku unsurları da mevcut. Bunları en iyi şekilde yapmışlar. Sonuçta ortaya bir bütünlük çıkmış. Sadece bir konsepte veya numaraya dayanmıyor, baştan sona kadar her detayında bir bütün olarak ilerliyor.”

Half-Life: Alyx VR Oyun

Önümüzdeki dönem, video oyunları açısından da oyunculara çok daha ilginç deneyimler sunacak bir zaman dilimi olacak gibi görünüyor. Bunun ayak seslerini duymaya şimdiden başladık. Valve’ın yeni planları hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce video oyunlarında daha ne gibi ilginç teknolojiler ve mekaniklerle karşılaşacağız? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Game Spot

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for NamelessOne NamelessOne dedi ki:

    Hikayelerin daha etkileyeci olduğu, aksiyon ve grafikler yerine hikayenin ön plana çıktığı oyunların popüler ve grafik odaklı oyunlara göre çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.

  2. Avatar for Nigma Nigma dedi ki:

    Harika bir haber. Ben psikoloğum, o yüzden haber ilgimi çekti. Fakat video oyunları olsun, MMORPG’ler olsun, psikologlar genel olarak bu oyunlara olumlu yaklaşmıyorlar. Bu alanda çalışmak isteyeceklerini hiç sanmıyorum. Adı üstünde oyun dünyası. Ne kadar gercekci olabilir ki?

    Bakalım, sonuçları merakla bekliyorum.

  3. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    :open_mouth:

  4. Avatar for Artorias Artorias dedi ki:

    Bu yorumunuz beni derinden yaraladı. Adı üstünde oyun dünyası dediğiniz sektör an itibarıyla dünyanın en büyük eğlence sektörü. Değeri katlanarak artıyor, bu gidişle eğlence sektöründe yarışan diğer sektörlerle arasında uçsuz bucaksız bir fark olacak. Bakış açınızı biraz genişletin lütfen.

    Ayrıca Valve öyle alelade bir şirket değil. Kendileri dünyanın en büyük oyun platformu. Psikologların bu durumunu ülkemizdekilerle kıyaslamayın. Yurt dışında hemen hemen her şirkette görev alıyorlar. Oyun dünyasında bu tür haberlerin gelmesinin sebebi de son zamanlarda çıkan kötü çalışma şartlarından kaynaklanıyor.

    Yıllardır kendileri oyun yapmıyorlardı. Son zamanlarda bir atılım gerçekleştirdiler ve bunun devam edeceğini söylemişlerdi. Valve çalışanlarına çok değer veren bir firma ayrıca çalışma şartları da diğer şirketlere nazaran çok daha iyidir. Önden bir sorun çıkmaması adına çalışanları ve kendi itibarları için böyle bir adım atmışlar diye düşünüyorum.

    :krs:

  5. Avatar for Gwynbleidd Gwynbleidd dedi ki:

    Böyle düşünmeniz gerçekten şaşırtıcı. Oynanış bakımından gerçekçilik tartışılır tabii ancak duygu aktarımı bakımından oyunlar, en etkili eğlence aracı olabilir. Bunun en büyük sebebi hikayeyi direkt olarak tecrübe ettiğimizdendir. Ayrıca buna bağlı olarak karakterlerle hiçbir yapımda olmadığı kadar daha unutulmaz bağlar kurulabilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

the batman michael keaton batgirl

Michael Keaton, The Flash Filmi Sonrası Batman Görevini Devralmayacak

Klasik Korku Filmleri YouTube

Klasik Korku Filmleri YouTube’da Ücretsiz Yayınlanacak