in ,

Sims ve SimCity’nin Yapımcısından Metaverse’te Geçecek Yeni Oyun Bir Geliyor: “Voxverse”

Voxverse projesi duyuruldu. Sims ve SimCity’nin yapımcılarından Will Wright, NFT ve blockchain tabanlı yeni bir oyun geliştiriyor.

VOXVerse Will Wright oyun
- Reklam -
- Reklam -

Voxverse projesi resmi olarak duyuruldu. Sims ve SimCity oyunlarının ardındaki Will Wright yeni bir oyun geliştiriyor. NFT tabanlı ve blockchain entegreli yapımın çalışmaları başladı.

Amerikan oyun tasarımcısı ve geliştiricisi Will Wright oyun dünyasına geri dönüyor. Orijinal Sims ve SimCity oyunlarına imza atan isim, 2008 yılından bu yana sektörün içinde yer almamıştı. Yapımcının son çıkardığı oyun Spore dünya genelinde üç haftada 406.000 adet satmış ancak eleştirmenler tarafından pek olumlu notlar almamıştı.

Will Wright’ın yeni projesi ise hayranları şimdiden heyecanlandırmayı başardı. Efsane ismin Metaverse için çıkaracağı oyunun adı VOXVerse olacak. Sosyal bir oyun olacağı söylenen yapım, binaların kurulduğu, madenlerin çıkarıldığı ve insanların birbirleriyle fazlaca etkileşime geçtiği voxel’lar üzerine kurulu bir evrende geçecek.

- Reklam -

VOXVerse Will Wright oyun metaverse

Bununla birlikte ortaya çıkarılan şeyler ise bir blockchain sistemi olan NFT sayesinde alınıp satılabilecek.

Will Wright: “VOXverse, NFT İçerik Üreticilerini Korumayı Hedefleyecek”

Oyunun yapımcılığını üstlenen Gallium Games ise NFT teknolojisini oyun kültürüne entegre etmesiyle dikkat çekiyor. Stüdyonun kurucuları Wright ve Layren Elliott daha öncesinde, oyunda yer alacak vox karakterleri NFT ile satarak VOXVerse için bağış toplamıştı. Bunlara rağmen Wright kendisinin NFT kısmıyla çok ilgilenmediğini söylüyor ve ekliyor:

“NFT satma işinin içinde olmayı gerçekten istemiyorum. Ancak blockchain teknolojisine olan temel ilgimiz ise içerik üreticilerinin güvenli bir şekilde emeğinin karşılığını alması.

“İstediğim 10.000 tane zengin balinayı çekmektense, oyunu ücretsiz yaparak milyonlarca oyuncuya ulaşmak. Tabii zengin balinaları da kullanabiliriz.”

VOXVerse Will Wright oyun nft

- Reklam -

Bununla birlikte Wright, oyun hakkında oldukça dikkat çekici ipuçları veriyor. Başarılı oyun yapımcısı, VOXVerse’ün üç temel grup kişiler tarafından oynanacağını öngörüyor. Birinci grup kripto piyasası içerisinde zengin olmayı başarmış az kişiden oluşan zengin mal sahipleri. İkinci grup bu zengin mal sahipleri tarafından fonlanan ve içerik üreten yaratıcı kişiler. Üçüncü kesim ise oynaması ücretsiz bu evren içerisinde vakit geçirenler.

Oyun tasarımı noktasında ise acıkma, enerji ve güvenilirlik gibi The Sims’e benzer ögelerin de bulunacağı söyleniyor.

YouTube video

(Tanıtımı YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

VOXVerse adlı yapımın ne zaman çıkış yapacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Siz Will Wright’ın yeni Metaverse oyunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Axios, Kotaku

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2022 Kristal kelepçe ödülleri kazananları

Polisiye Edebiyat Ödülü “Kristal Kelepçe”de 2022’nin Kazananları Açıklandı

1899 netflix dark fragman yeni

Dark’ın Yaratıcılarından Okyanus Ortasında Gizem ve Korku Dolu Macera Daveti: “1899”dan Yeni Fragman