in

Warcraft 3: Reforged Tepkilerle Beraber Çıkış Yaptı

Warcraft 3: Reforged sonunda piyasaya çıktı. Blizzard’ın beklenen oyunu, ilk izlenimler sonrası oyunculardan tepki görüyor.

Warcraft 3: Reforged
- Reklam -
- Reklam -

2018 yılında gerçekleşen Blizzcon’da yapılan belki de elle tutulur tek duyuru Warcraft 3’ün yeniden elden geçirilip Warcraft 3: Reforged adıyla yeniden piyasaya sürüleceğiydi. Efsanevi oyun Starcraft’ı Starcraft Remastered adı altında başarılı bir şekilde günümüz sistemlerine uygun hale getiren Blizzard’ın gelmiş geçmiş en iyi strateji oyunları arasında gösterilen Warcraft 3: Reign of Chaos’u ve genişleme paketi Frozen Throne’u Starcraft’ta olduğu gibi elden geçirip tek oyun altında bize sunacağını hayal etmiştik.

2018 yılında duyurusu yapılan Warcraft 3: Reforged, 28 Ocak 2020 itibarıyla raflardaki yerini aldı, oyuncuların beğenisine sunuldu. Yeni nesil oyuncuları kendine çekmesi ve veteranlara eski güzel anılarını tekrar yaşama fırsatı vermesi beklenen oyunun vadettikleri bir hayli güzeldi.

Warcraft 3: Reforged Beklentileri ve Gerçekler

Yenilenen grafikler, animasyonlar ve efektler, düzeltilen seslendirmeler, elden geçirilen çoklu oyuncu modu, geliştirilen ara videolar gibi heyecan verici gelişmeler Warcraft 3: Reforged’te bizleri bekliyordu. En azından bize öyle anlatılmıştı.

- Reklam -

Warcraft III: Reforged

Oyunun çıkışı üzerinden henüz daha iki gün geçmişken gerek oyunun resmi forum sayfaları gerekse de subreddit sayfası, parasını geri isteyen, hayal kırıklığı yaşadığını iddia eden oyuncularla dolmuş taşmış durumda. Tepkiler öyle büyük ki, oyunun isminin değiştirilip Warcraft 3: Refunded (İade Edildi) olması gerektiğini savunanları bile görmek mümkün.

Son yıllarda kemik oyuncu kitlesi ile arası bir hayli açılmış olan Blizzard aslında geçen yıl kasım ayında gerçekleşen Blizzcon’da bir nebze de olsa buzları eritmeyi başarmıştı. World of Warcraft: Shadowlands, Overwatch 2 ve Diablo 4 duyuruları ile Blizzard’ın küllerinden doğduğu söylenmeye başlamıştı. Fakat Warcraft 3: Reforged ciddi sıkıntılarla geldi ve oyuncular ile Blizzard bir kez daha karşı karşıyalar.

Blizzard’dan Yeni Bir “Dota”ya Karşı Önlem

Warcraft 3 Reforged 3

Oyuncuların şikayetleri genel olarak oyunun duyurusu sırasında vadedilen yeniliklerin oyuna aktarılmadığı noktasında toplanmış diyebiliriz. Ara videoların kalitesinin beklenen seviyede olmayışı, senaryodaki boşlukların ve tutarsızlıkların giderilmeyişi, çoklu oyuncu modunun oyunun çıktığı ilk günden beri bir türlü tutarlı bir performans verememesi gibi şikayetler öne çıkıyor.

Şikayetlerde dikkat çeken bir diğer önemli konu da Blizzard’ın kullanıcı sözleşmesinde yaptığı değişikliklerle, oyuncuların tasarladığı oyun modlarının ve haritaların tüm haklarının Blizzard’da kalacağını belirtmesi olmuş. Bu hareketle Blizzard’ın yeni bir Dota veya League of Legends türevi evrilişin önünü kesip tüm hakları kendi üzerinde tutmayı hedeflediği kanısı oldukça yaygın. Bu tavır oyuncu topluluğu tarafından ciddi tepki ile karşılanmış durumda. Blizzard bu konuda nasıl bir adım atacak bekleyip görmek gerekiyor. Geri adım atmaları olası.

- Reklam -

Warcraft 3: Reforged

Orijinal Warcraft 3’e sahip olan ve üzerine Reforged’u satın alan oyuncuların eski oyuna geri dönememe sorunu yaşadıkları da üzerinde durulması gereken bir diğer konu. Blizzard’ın Reforged’u kullanıp eski oyuncuları da yeni kullanıcı sözleşmesine dahil etmeye çalıştığını iddia eden mesajlar sosyal ağlarda karşınıza çıkabilir.

Anlaşılan o ki, Warcraft 3: Reforged piyasaya bir çıktı pir çıktı ve üzerine konuşulmaya uzun bir süre devam edilecek. Blizzard’ın gelen tepkilere nasıl yanıt vereceğini ve oyunu nasıl bir geliştirme sürecine sokacağını birlikte takip edeceğiz. Eski tüfek bir Warcraft 3 hayranı ve oyuncusu olarak çok sevdiğim bir oyunun yenilenen yüzünün aldığı tepkileri kalp kırıklığı ve üzüntüyle takip ediyorum. Blizzard’ın oyuncu topluluğunun tepkisini çekmede EA’i aratmayacak bir noktaya gelmesi oldukça can sıkıcı.

Umuyorum ki Blizzard oyuncuların sesini duyar ve Warcraf 3: Reforged beklentileri karşılayan bir oyuna kısa zamanda dönüşür. O güne kadar, Blizzard’ın başı ağrımaya devam edeceğe benziyor.

Siz Warcraft 3: Reforged için ne düşünüyorsunuz? Oyunu satın alacak mısınız? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi Ertelendi

Kaynak: polygon

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Blizzard kadar sevilen bir marka nerelere geldi hayret.

  2. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Blizzard yavaş yavaş çökecek. Diablo 4 fiyasko çıkmaz umarım. En iyisi oyun çıktıktan 1-2 ay sonra almak.

  3. Avatar for Tansael Tansael dedi ki:

    Bu hallere düşecek miydi Blizzard. Oyun ne zaman çıkar sorusuna “Bittiği zaman” cevabını veren firma bitmemiş oyunu piyasaya sürüyor.

    Bu kadar sıkıntıya rağmen hala Warcraft III:Reforged reklamı göndermişler bana, alır mıyım hiç.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Matrix Priyanka Chopra Jonas

The Matrix 4 Kadrosuna Bir “Dünya Güzeli” Katılabilir

Yazarının Kaleminden: Şüphecinin El Kitabı

Yazarının Kaleminden: Şüphecinin El Kitabı