in ,

Peter Jackson’ın Görsel Efekt Şirketi 1,6 Milyar Dolara Unity’ye Satıldı

Weta Digital 1,6 milyar dolar karşılığında ünlü oyun motoru Unity’ye satıldı. Peter Jackson’ın da ortakları arasında olduğu görsel efekt şirketi, Yüzüklerin Efendisi, Avatar, Avengers gibi yapımlara hizmet vermişti.

Weta Digital Unity Peter Jackson Görsel Efekt Şirketi
- Reklam -
- Reklam -

Weta Digital çarpıcı bir fiyata el değiştirdi. Ünlü yönetmen Peter Jackson’ın da kurucuları arasında bulunduğu görsel efekt şirketi, dev oyun motoru Unity’ye satıldı.

Yüzüklerin Efendisi, Avatar ve Avengers gibi milyonlarca hayranı olan filmlerin arkasındaki görsel efekt şirketi Weta Digital el değiştirdi. The Hollywood Reporter’ın haberine göre, halka açık bir teknoloji firması olarak tanınan Unity, Yeni Zelanda merkezli Weta Digital’i her iki şirket tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre nakit ve hisse senedi karışımıyla 1,65 milyar dolara satın aldı. Peter Jackson, satış sonrası yaptığı açıklamada, “Weta Digital’in araçları, başlangıçta hayallerimizde yaşayan dünyaları ve yaratıkları hayata geçirmemiz için sınırsız olanaklar yarattı,” dedi ve şu şekilde devam etti:

“Unity ve Weta Digital’in bir arada olması ile herhangi bir endüstriden herhangi bir sanatçı bu inanılmaz yaratıcı ve güçlü araçlardan yararlanabilir ve vizyonu için yeni bir yol oluşturabilir. Weta Digital’in teknolojisine erişmek, oyunun değişmesinden başka bir şey olmayacak ve Unity, bu vizyonu hayata geçiren şirket olarak akıllarda kalacak.”

- Reklam -

2020 yılında stüdyoya katılan ve halihazırda CEO’luk görevini yürüten Prem Akkaraju, şirketin başında kalmaya devam edecek. Ayrıca baş teknoloji sorumlusu Joe Marks da kendisine eşlik etmeye devam edecek. Unity, Weta Digital’den stüdyonun 275 mühendisinin yanı sıra Manuka, Gazebo, Barbershop, Lumberjack, Loki, Squid ve Koru gibi 3D veri platformu ve araç teknolojisini de almış olacak.

Weta Digital ile Unity Sektörün Lider Firmaları Arasına Girecek

Weta Digital Unity Peter Jackson Görsel Efekt Şirketi

Unity Başkanı ve CEO’su John Riccitiello da söz konusu anlaşma sonrası heyecanını dile getirdi.

- Reklam -

“Sektör lideri bu araçları halka açık hale getirerek Sir Peter Jackson ile Weta’nın inanılmaz mühendislik yeteneğini her yerdeki sanatçılar için hayata geçirmekten heyecan duyuyoruz.”

Her ne kadar oyun ağırlıklı olsa da 3 boyutlu mimari tasarım modelleme, eğitim uygulamaları, sinema ve otomotiv alanlarına da destek veren Unity, Weta Digital ile birlikte sektörün en önemli ismi haline geliyor. 1993 yılında Peter Jackson’ın arkadaşlarıyla kurduğu şirket, sadece Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit üçlemesi değil, aynı zamanda James Cameron’un Avatar’ı ve birçok Marvel Sinematik Evreni filminin de görsel efektlerini hazırlayan stüdyo olarak biliniyor.

Weta Digital’in Unity’ye satılması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Genç Timaş distopik kitap önerileri

Genç Timaş’tan Distopik Kurgunun Genç Kahramanları

Transformers 7: Rise of the Beasts çıkış tarihi

Transformers 7’nin Çıkış Tarihi Ertelendi: Rise of the Beasts için Bekleyiş Sürüyor