in ,

Yaşlı Kadın Günlük Wordle Paylaşımını Yapmayınca Kızı Endişelenip Polisi Aradı: Annenin Rehin Alındığı Ortaya Çıktı

Annesinin günlük Wordle paylaşımı gecikince polisi aradı. Bir kadın, 80 yaşındaki annesinin rehin alındığından kelime oyunu sayesinde haberdar oldu.

wordle yaşlı kadın rehine
- Reklam -
- Reklam -

Wordle adlı kelime oyunu, yaşlı bir kadının hayatını kurtardı. Annesinin günlük oyun skoru paylaşımını aksattığını fark eden kadın polisi aradı. Talihsiz kadının 20 saat boyunca rehin tutulduğu ortaya çıktı.

Mobil oyun dünyasının hızlı çıkış yapan ürünlerinden olan Wordle, bu yılın en çok konuşulan yapımları arasında. Kelime tabanlı bulmaca oyunu, ABD’de yaşlı bir kadının hayatını kurtararak gündeme geldi. Evine giren adamın rehin aldığı 80 yaşındaki kadın, o günlük skor paylaşımını yapamayınca kızını merakta bıraktı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois eyaletindeki Chicago kentinde gerçekleşen olayda Denyse Holt adlı yaşlı kadının evine bıçaklı bir kişi girdi. Sonrasında kimliği James H. Davis olarak açıklanan saldırgan, yaşlı kadını önce tehdit etti, ardından da kadını evin bodrumundaki küçük banyoya kilitledi. Davis, evdeki telefon hatlarını da sökerek haberleşme ihtimalini sona erdirdi. Holt 20 saat boyunca bodrumda aç susuz ve ilaçlarından mahrum bir şekilde kurtarılmayı bekledi.

- Reklam -

wordle yaşlı kadın rehine kurtarma

Wordle Oyunu 20 Saatlik Kâbusun Sona Ermesini Sağladı

Holt daha sonra yaptığı açıklamada adamın kendisini tehdit ettiğini ve kimi talimatlar verdiğini aktardı. Hayatta kalmak için saldırganın sözünü dinleyen yaşlı kadın, olay boyunca soğukkanlılığını korumayı başardı.

The Washington Post’a konuşan kadın, kendi evinde vahşice öldürülmek üzere olduğunu düşündüğünü söyledi.

Saldırgan üşüdüğünü ve evdeki bütün battaniyelere ihtiyaç duyduğunu aktarınca Holt adama yardımcı oldu. Battaniyelerin altında hâlâ titreyen adam, duşa girmesi gerektiğini ve Holt’u da yanında istediğini belirtti. Sıcak su adamı yeterince ısıtmayınca hâlâ geceliğinin içinde olan Holt’u da küvette üstüne yatırdı. Yaşlı kadın çaresizce adamın sözlerine uymayı sürdürdü.

Nihayetinde adam Holt’u banyoya kilitledi. Zaman kavramını yitirdiğini aktaran Holt, kendisini teskin etmek için Holokost sırasında toplama kamplarının dehşetine dayanan insanları hatırladı.

wordle yaşlı kadını kurtardı

Tüm bunlar yaşanırken olay yerinden binlerce kilometre uzaktaki California’da yaşayan Holt’un büyük kızı, annesinin günlük Wordle paylaşımını yapmadığı için endişeleniyordu. Bir şeylerin ters gittiğini anlayan kızı, Lincolnwood polisini aradı. Pencereyi kırarak içeri giren polisler yaşlı kadını bodrumda, Davis’i ise yatak odasında buldu.

- Reklam -

80 yaşındaki kadın kurtarılmasına duyduğu minneti şu sözlerle aktardı:

“Hâlâ hayatta olduğum için şanslı hissediyorum. Buradan canlı çıkacağımı hiç düşünmemiştim.”

Cook County hapishanesine götürülen saldırganın ise zihinsel problemlerinin olduğu düşünülüyor.

Denyse Holt ailesi

Wordle, geçen günlerde yedi rakamlı bir fiyata The New York Times tarafından satın alınmıştı.

Konu hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Washington Post

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Rings of Power oyunu seçimi eleştirileri yanıt

Yüzüklerin Efendisi Dizi Ekibi Oyuncu Seçimlerine Gelen Eleştirileri Yanıtladı: “Tolkien Herkes İçindir”

Dreams incelemesi yume akira kurosawa

Dreams İncelemesi: Akira Kurosawa’dan Bilinçaltı Düşleri ve Gerçekler