in ,

Son Ayların Ses Getiren Kelime Oyunu “Wordle” Artık Bundle’da

Wordle Türkçe, Bundle bünyesine katıldı. Son dönemlerin popüler kelime oyunu, sevilen haber uygulaması üzerinden ücretsiz bir şekilde oynanabilecek.

wordle türkçe oyna - bundle
- Reklam -
- Reklam -

Wordle Türkçe, Bundle ailesine katıldı. Türkiye’nin önemli haber uygulamalarından Bundle, Wordle Türkçe’yi bünyesine kattığını duyurdu.

Mobil oyun dünyasına 2021 yılının sonbahar mevsiminde hızlı bir giriş yapan Wordle, kısa süre içerisinde milyonlarca oyuncuya ulaştı. 5 harflik bir kelime tahmin yarışması her gün oyunculara tek bir kelime soruyor. Oyuncular verdikleri cevaplardan edindikleri ipuçları ile nihai kelimeyi bulmaya çalışıyor.

Oyun zaman içinde öyle popüler bir hâl aldı ki geçen hafta ABD’de 80 yaşındaki bir kadının günlük sonuç paylaşımının aksatması kızı için annesinin bir şeylerinin ters gittiği anlamına geldi. Yaşlı kadının evinde rehin alındığı ortaya çıktı.

- Reklam -

Galli yazılım mühendisi Josh Wardle tarafından geliştirilen oyun büyük şirketlerin de gözünden kaçmadı.

2022 yılının ilk haftalarında The New York Times’ın Wordle’ı 7 rakamlı bir fiyata satın aldığı haberi geldi. Neticede Wordle’ın artık daha çok oyuncuya ulaşmaması için hiçbir sebep kalmadı.

Oyunun Türkçe ayağında ise ilk adım haber uygulaması Bundle’dan geldi. Haber okuru ile bulmaca oyuncularının kesiştiğine dair bir iç görüyle harekete geçen Bundle, Wordle Türkçe’yi bünyesine kattı. Yapılan açıklamaya göre sevilen oyunun Türkçe versiyonu artık sadece Bundle üzerinden oynanabilecek.

Wordle Türkçe, Bundle Games’in İlk Oyun Projesi Oldu

Wordle Türkçe aynı zamanda mobil oyun dünyasındaki yatırımlarını hızlandırmak isteyen Bundle’ın da oyun tarafının ilk projesi olacak. Şirket, ilerleyen dönemde bu alandaki çalışmalarına ağırlık verecek. Görünen o ki Bundle Games’e dair yeni haberler de ufukta oyuncuları bekliyor olacak.

- Reklam -

Fatih Kadir Akın tarafından Türkçeye kazandırılan Wordle Türkçe şu an için yaklaşık 450 bin aktif oyuncuya sahip. Bundle Games’e katılan kelime oyununun kısa zamanda oyuncu sayısını katlaması bekleniyor.

wordle yaşlı kadın rehine kurtarma

Wordle Türkçe’ye ulaşmak isteyen kullanıcılar bundle.app/wordle-tr/ adresi ziyaret ederek oyuna ücretsiz bir şekilde erişim sağlayabilirler.

Bundle geçen yıl boyunca uygulamada geçirilen ortalama kullanım süresini öncekine kıyasla yüzde 72 oranında artırmayı başarmıştı. Aylık 2 milyon tekil kullanıcıya hitap eden uygulama, Wordle Türkçe ile yeni bir kapıyı aralamaya hazırlanıyor.

Siz bu bulmaca hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    İlk oyunumda üçüncü tahminde bildim :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

JLA/Avengers Çizgi Romanı George Pérez Onuruna Yeniden Basılıyor

JLA/Avengers Çizgi Romanı George Pérez Onuruna Yeniden Basılıyor

Tutankamon göktaşı hançeri

Firavun Tutankamon’un “Göktaşı Hançeri”nin Gizemli Köken Hikâyesi Ortaya Çıktı