in

World of Warcraft: Shadowlands’in İlk Büyük Güncellemesi Chains of Domination Yayınlandı

World of Warcraft: Shadowlands ilk büyük güncellemesini Chains of Domination ile aldı. İşte 9.1 güncellemesi hakkında her şey.

World of Warcraft: Shadowlands - Chains of Domination Güncellemesi 9.1
- Reklam -
- Reklam -

World of Warcraft: Shadowlands için ilk büyük içerik güncellemesi Chains of Domination oyuncular ile buluştu. Versiyon 9.1, BlizzConline 2021 sırasında duyurulmuştu.

Jailer’ın yükselişini konu alan güncelleme, yeni raid: Sanctum of Domination, bir Mega-Dungeon: Tazavesh, The Veiled Market ve yeni bölge; Sırlar Şehri Korthia’yı oyuna ekleyecek. Bolvar’ın çağrısı üzerine, oyuncular ve Shadowlands’in bütün Covenant’ları birleşerek Korthia bölgesine geçecekler. Son dönemde alışıldığının aksine ilk kez, bir eklentinin birinci yaması uçma özelliği ile beraber gelecek.

World of Warcraft: Shadowlands – Chains of Domination Güncellemesi (9.1) Hakkında Her Şey

Jailer’ın, zincirleyerek Shadowlands’in derinlerinden çektiği Korthia, planlarını gerçekleştirmesini sağlayacak önemli sırları gizliyor. Sırlar Şehri olarak bilinen Korthia, The First Ones hakkında yeni ipuçları dahil, pek çok hikaye elementini içinde barındırıyor. Oyuncular bu bölgede, Death’s Advance ve The Archivist’s Codex isimli iki fraksiyon ile beraber çalışacaklar.

- Reklam -

Death’s Advance fraksiyonu, oyuncunun bağlı olduğu Covenant’tan gelecek günlük görevlere bağlı olacak. The Archivist’s Codex ise, Korthia civarında toplayacağımız eşyalar karşılığında, karakterlerimizin güçlerini artırabilecekleri ekipmanlar dahil pek çok ödül verecek.

World of Warcraft: Shadowlands - Chains of Domination Güncellemesi 9.1

Korthia’da, her hafta ikişer Covenant bölgeyi işgal edecek. İstilalar sırasında, oyuncular istilayı gerçekleştiren Covenant’a bağlı dörder görevi tamamlayacaklar. Ödül olarak ise, içinde oyuna yeni eklenen Legendary eşya materyali Soul Cinders, ekipman, bir miktar altın vb. ödüller içeren bir kutu alacaklar. Ayrıca, The Maw’da oyunculara ciddi zorluk çıkaran Eye of The Jailer etkisiz hale gelecek ve sonunda Maw’da binek kullanabilecek.

Kel’thuzad, The Maw’a düzenli olarak Tormentors gönderecek. Tormentorları öldürmek, içinde Soul Cinders’lardan ekipmana kadar pek çok ödül alabilecekleri bir kutu verecek. Ayrıca bu kutudan çıkma şansı olan özel bir eşyadan yeterince toplarsanız bir binek alabileceksiniz.

Sanctum of Domination ve Yeni Mega Dungeon Tazavesh

Jailer’ın gücünün merkezi Torghast, yeni güncellemede bir raid bölgesi içerecek: Sanctum of Domination. Yeni raid, 9.0 boyunca oyuncuların başına bela olan Tarragrue’dan efsanevi Lich Kel’thuzad’a kadar önemli isimleri içerecek. 10 boss’tan oluşacak raid’in son boss’u ise, Blizzard’ın tabiriyle “herkesin kaderini tayin edecek” bir savaşa tutuşacağımız Sylvanas Windrunner olacak.

Gizemli ırk Brokerlara ev sahipliği yapan Tazavesh, The Veiled Market, oyunda daha önce de kullanılan özel bir dungeon olan Mega Dungeon türünde olacak. Normal zindan mantığının aksine 8 boss içerecek olan Tazavesh, oyunda başka yerden elde edilemeyecek bazı özel eşyalara (trinket vb.) ev sahipliği yapacak. Kadim bir eseri çalan hırsız bir Broker’ı, zindan boyunca takip edecek ve gerçek anlamda ” diyar diyar” dolaşacağız!

Oribos’ta başlatacağımız bir görev serisi sonucunda girme hakkı kazanacağımız The Veiled Market, diğer zindanlara göre çok daha yüksek seviyede (226) eşya elde edebileceğiniz bir zindan olacak. Eğer Hard Mode’u aktive edip bitirmeyi başarabilirseniz, bosslardan düşüreceğiniz eşyaların seviyesi 233’e çıkacak.

- Reklam -

Yeni raid Sanctum of Domination ve Tazavesh, The Veiled Market, Shadowlands’in 2. sezonunun açılmasıyla beraber, 6 Temmuz 2021 tarihinde oyuna eklenecekler. İlk hafta raid Normal ve Heroic zorlukta oynanabilir olacak. Mythic zorluk (ve World First yarışı) bir sonraki hafta başlayacak.

Diğer Chains of Domination Yenilikleri

Chains of Domination ile gelen en önemli yeniliklerden biri, Shadowlands bölgelerinde uçma özelliğinin açılacak olması. Önceki paketlerin aksine para veya uzun uğraş gerektiren bir achievement karşılığında değil, Shadowlands ile birlikte gelen Renown sistemine bağlı olarak açılacak. Renown, her hafta sabit şekilde hikaye akışını ilerletip, oyuncuların güçlerini arttırmalarını sağlayacak yükseltmeleri de belli aralıklar ile açan bir sistem. Oyunu düzenli oynayan biri, diğer oyuncular ile her hafta aynı seviyede ilerliyor.

Oyuncunun bir Covenant seçip ona bağlı kalması karşılığında pek çok şey elde edebilmesi, Blizzard’ın Shadowlands ile eklediği ve oynanışın temeline yerleştirdiği bir sistem. Kyrian, Venthyr, Night Fae ve Necrolords isimli 4 covenant kendilerine has ödüller sunuyor. Bu güncellemede ise, uçma özelliğini açan her oyuncu bağlı olduğu Covenant’a özel binekler elde edecek.

World of Warcraft: Shadowlands - Chains of Domination Güncellemesi 9.1

World of Warcraft’ın  gelmiş geçmiş en uzun süre aktif kalan yaması 9.0 ile 9.1 arasındaki sürenin uzunluğu (yaklaşık 9 ay) pek çok oyuncunun oyundan soğumasına yol açmıştı. Koronavirüs pandemisinin de geliştirme aşamasında etkili olduğu 9.1 ve devamının Shadowlands’i nasıl etkileyeceğini zaman gösterecek. Ancak 9.1, benzerleri olan 8.1 (Battle For Azeroth) ve 7.1 (Legion) güncellemelerine kıyasla çok daha fazla içerik ile geliyor.

World of Warcraft: Shadowlands incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Siz bu güncellemeyi nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Pc Gamer

Murathan Özlü

1995 yılında dünyaya geldim.Hep biraz hayalperest ve düş dünyalarına ilgili oldum. Yeditepe Üniversitesi Gazetecilik bölümü mezunuyum. Küçüklüğümden beri buna iten şey Warcraft evreni oldu, son dönemde tanıştığım Witcher evreni de kalbimde onun yanına yerleşti. Felsefe, psikoloji ve korku kitaplarını da fırsat buldukça -Lovecraft başta olmak üzere- okurum. Okumak, yazmak, fikirlerimi paylaşmak ve bunlar üzerine tartışmak benim için bir rahatlama yöntemidir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mars gölleri su

Mars’ın Güney Kutbunda Açıklanmayan Su Kütleleri Bulundu

Riddick 4

Riddick 4 ve Evrende Geçen Yeni Bir Oyun Geliyor: Vin Diesel Duyurdu