in

Yeni Half-Life Oyunu Alyx Doğrulandı!

VR tabanlı yeni Half-Life duyuruldu. PC’ye çıkacak oyunun detaylı tanıtımı da yolda.

Half-Life: Alyx
- Reklam -
- Reklam -

Oyunseverler Half-Life 3’ün yolunu gözleyedursun, Valve’in başka planları olduğu artık kesinleşti. Valve ağzındaki baklayı çıkarttı ve Twitter’dan yaptığı paylaşımla bir süredir yapım aşamasında olduğu söylenen VR Half-Life oyununu duyurdu. İsmini ve VR’a özel olarak çıkacağını bildiğimiz oyunun asıl tanıtımı 21 Kasım Perşembe akşamı yapılacak.

İsminden kolayca anlayabileceğiniz gibi yeni Half-Life: Alyx oyunumuzda Half-Life 2’de bizimle beraber maceradan maceraya atılan sevgili Alyx’i kontrol edeceğiz. İlk Half-Life ve Half-Life 2 arasındaki bir dönemi işleyeceği konuşulan oyunda Half-Life’da yönetmeye alıştığımız baş karakterimiz Gordon Freeman’in olup olmadığını şu an için bilmiyoruz. Aslına bakarsanız oyun hakkında bildiklerimiz son derece sınırlı.

Mesela Valve’ın bir süredir bu oyuna kafa yorduğunu biliyoruz. VR’ın geleceğinden şüphe etmeyen Valve ortağı Gabe Newell (Arkadaşlar arasında biz ona kısaca Gaben diyoruz), Half-Life temalı bir VR oyununu hayal edip duruyordu. Görünen o ki hayalleri gerçekleşiyor ve 2020 Mart ayında çıkması planlanan bir oyun bizleri bekliyor.

- Reklam -

Nerede Half-Life 3? Neden VR?

Half-Life

Half-Life: Alyx daha çıkmadan birçok soruyu da beraberinde getirmeyi başardı aslında. Herkes Half-Life 3’ün, ya da Episode 3’ün, ya da artık nasıl çağırmak isterseniz, Half-Life’ın devam oyununun yolunu gözlerken bu VR aşkı da nereden çıktı? Steam’in oyun piyasasındaki gücünü konuşmaya gerek yok. Bütün yapımcılar ve dağıtımcılar Steam’in sahip olduğu oyuncu kitlesine imrenerek bakıyorlar. Valve, bu oyuncu kitlesi ile samimi organik bir bağ kurmuşkun bunun nimetlerinden faydalanmak istiyor doğal olarak.

İkinci oyunun fizik motorunun 2004 yılında ne fırtına kopardığını hatırlamak gerekiyor. Gravity Gun gibi bir silahın VR dünyasında ne kadar keyifli olabileceğini düşününce oyunun potansiyelini anlamak mümkün olacaktır. Anlaşılan Valve, Alyx’te Gravity Gun’ı geri getirmeyecek ama benzer özelliklere sahip bir eldivenin oyunda yer alacağı, uzaktaki eşyaları çekip itebileceğimizi belirten açıklamalar sosyal medyada dolaşmaya başladı bile. Heyecan verici…

steam valve half life

- Reklam -

Tahminlere göre, Valve, VR deneyimini bir üst seviyeye çıkartan bir teknoloji geliştirmiş durumda. Bugüne kadar tecrübe edilmemiş bir oyun deneyimi ortaya koyacak. Bu sayede de henüz VR ekipmanı satın almamış PC kullanıcılarını cezbedecek ve VR satışları patlayacak. Fikir merak uyandırıcı. Bakalım teoride tutabilecek bu fikir pratikte karşılık bulabilecek mi?

Yarın akşam tanıtım gerçekleştikten sonra bakalım düşüncelerimiz ne kadar değişecek.

Siz üçüncü oyun yerine bir VR oyunu görmeyi bekliyormuydunuz? Sizce Valve’ın planı ne?

Görüşerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmanızı bekliyoruz!


* Age of Empires IV’un Detaylı Yeni Fragmanı Yayınlandı!

Kaynak: arstechnica

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

elric

Elric Destanı Televizyon Dizisi Oluyor

joker 2 film

Joker 2 Filmini Bekleyenleri Heyecanlandıran Gelişme