in

Ori Serisinden İlham Alan Yeni Bir Prince of Persia Oyunu Geliyor

Yeni bir Prince of Persia oyunu geliyor. Ubisoft, henüz resmi olarak duyurmadığı ve Ori’den ilham alan yeni bir oyun üzerinde çalışıyor.

yeni prince of persia oyunu
- Reklam -
- Reklam -

Yeni bir Prince of Persia oyunu geliştirme aşamasında. Ubisoft, Ori serisinden ilham alan yeni bir oyun üzerinde çalışmalara başladı.

Oyun klasikleri arasında sayılan Prince of Persia serisi, ilk olarak 1989’da piyasaya sürüldü. Oldukça basit bir çalışma prensibine sahip olan ilk oyun oldukça sevildi ve birçok farklı platformda oynanabilir hale geldi. Ancak oyunu dünya çapında bir üne kavuşturma süreci Ubisoft’un 2003 yılında oyunun haklarını satın almasıyla başladı.

Pers Kralı Shahraman’ın oğlunun maceralarını anlatan ve The Sands of Time, Warrior Within ile The Two Thrones oyunlarından oluşan Sands of Time üçlemesi tüm dünyada büyük bir ses getirdi. Milyonlarca kullanıcıya ulaşan oyun serisi, 2008 yılındaki Prince of Persia adında üçlemeyle alakasız dördüncü bir oyunla devam etti. Ne yazık ki farklı bir oyun mekaniğine ve görselliğe sahip yeni oyun eski üçleme kadar sevilmedi. Ubisoft aldığı bu karardan vazgeçip 2010 yılında The Forgotten Sands adlı beşinci bir oyun yaptı ve The Sands of Time’la başlayan hikâyeye geri döndü.

- Reklam -

Her ne kadar önceki oyuna göre daha iyi eleştiriler alsa da Ubisoft’un Assassin’s Creed serisine ağırlık vermesi ile Prince of Persia’ya olan ilgi de azaldı ve oyun serisiyle ilgili geliştirmeler durdu. Serinin hayranları yıllardır yeni oyun bekleseler de Ubisoft’tan yeni bir hamle gelmedi. Firma 2020 yılında Prince of Persia: The Sands of Time Remake’i duyurdu ve ilk oyunun günümüze uygun bir teknolojiyle ve yeni tasarımla yeniden çıkacağını duyurdu. Hayranlar şimdilik birkaç defa ertelenen yeni Remake’i bekliyorlar. Ancak belli ki Ubisoft’un seriyle ilgili planları sadece bununla sınırlı değil.

Yeni Prince of Persia Macerası 2.5D Platform Oyunu Olacak

yeni prince of persia oyunu geliyor

Oyun sektöründe paylaştığı haberlerle tanınan Tom Henderson, Moon Studios’un Ori oyun serisinden ilham alan bir 2.5D bir platform oyunu üzerinde çalıştığını söyledi. Ubisoft Montpellier’in, muhtemelen diğer Ubisoft stüdyolarıyla birlikte proje üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

- Reklam -

Yeni Prince of Persia oyununun yakın gelecekte çıkacak 20 Ubisoft oyunundan biri olduğu söyleniyor. Bunların arasında Immortals Fenyx Rising’in devamı, The Crew 3 ve Assassin’s Creed Rift gibi duyurulmamış birkaç oyunun yer aldığı söyleniyor.

Henderson ayrıca Ubisoft’un bu yaz potansiyel bir E3 etkinliğinden önce yayınlanması beklenen büyük bir dijital vitrin planladığını ancak yaşanan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle askıya alınmış olabileceğini de belirtti.

Prince of Persia serisini seviyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Videogameschronicle

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ViskiRing - Ahmet Güneş

Ahmet Güneş’in Politik Hiciv Romanı “ViskiRing” Yayımlandı

Dede Korkut Hikâyeleri: Bursa Nüshası

Dede Korkut’un Sırları Çözülmeye Artık Daha Yakın: İşte Yeni Bulunan Bursa Nüshası Hakkında Tüm Detaylar