in

Zynga, Türk Oyun Şirketi Peak’i 1.8 Milyar Dolara Satın Aldı

Türkiye’de adını dünyaya duyurabilen önemli oyun şirketlerinden Peak Games, rekor bir fiyatla Zynga tarafından satın alındı.

Zynga Peak Games
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye’nin önemli oyun şirketlerinden Peak Games, San Francisco merkezli oyun şirketi Zynga firması tarafından 1.8 milyar dolarlık (yaklaşık 12.5 milyar Türk Lirası) bir fiyatla satın alındı. Birkaç haftadır söylenti olarak dönen bu haber Peak firması tarafından da resmi olarak onaylandı.

Bu zamana kadar, yerli dijital dünyada gerçekleşmiş en büyük alım Alibaba’nın 728 milyon dolarlık yatırımıyla Trendyol’u satın alması olmuştu. Peak Games 1.8 milyar dolarlık satın alma ile bu rekoru da kırmış oldu.

Yaklaşık 10 yıl önce ortaya çıkan ve şimdilerde global mobil oyun pazarının en büyük şirketlerinden Peak, Türkiye’nin en değerli firmalarından biri olduğunu kanıtladı. Firma, hisselerini 1.8 milyar dolara Zynga’ya devretti. Ancak bu devir sonrasında da şu an olduğu gibi faaliyetlerine aynı ekiple ve kendi markası altında devam edecek, yönetiminde hiçbir değişiklik olmadan çalışmalarını bir Türk şirketi olarak sürdürecek. İmzalanan anlaşmadan sonra da faaliyetlerini önceden olduğu gibi İstanbul’da sürdürecek.

- Reklam -

Önceki yıl, 41 televizyon kanalında aynı anda verdiği reklamlar ile adından söz ettiren Peak Games şirketi; yaptıkları mobil oyunlarla 200’e yakın ülkede milyonlarca insanın oynadığı içerikleri hazırlayan bir dev haline geldi. Mühendislik, sanat, tasarım, işletme ve sosyal bilimler dallarında Türkiye’nin 35 farklı üniversitesinde eğitim görmüş 100 kişilik bir ekipten oluşan Peak’in Zynga şirketiyle olan ilişkisi geçmişe dayanıyor.

Zynga Peak Games

Peak Games CEO’su Sidar Şahin: “Her şey inanmakla başlar.”

Webrazzi’nin hazırladığı özel haberle birlikte duyumların iyiden iyiye yükseldiği satın alma işlemi bugün hem Zynga hem de Peak firmalarının resmi hesaplarından duyuruldu. Bu satın almayla birlikte Peak, Türkiye tarihinde rekor bir fiyatla satılan firma olma özelliğini açık ara elinde bulunduruyor.

- Reklam -

Ancak Nisan 2020 cirosunun 36 milyon dolar olduğu açıklanan Peak’in sadece Toy Blast isimli oyundan elde ettiği gelirin 1 milyar doların üzerinde olduğu da biliniyor.

peak games

Önceki adıyla Peak Games olarak bilinen firmanın sahibi Sidar Şahin de anlaşma hakkında şunları söyledi:
“Bu anlaşmanın en önemli yanı, imkansızın başarılabileceğini somut olarak ortaya koyması. Türkiye’de anne babalar çocuklarına inansınlar istiyorum. Sevdikleri işi sürekli ilerleyerek yaptıkları sürece, başarabileceklerine inansınlar. Çocuklar da gençler de kendilerinin başarabileceklerine inansınlar. Çünkü her şey inanmakla başlar.”
Bu başarılı satın alma girişimi konusunda sizler nasıl düşünüyorsunuz? Size %100 Türkiye’den çıkmış bir oyun firmasının böyle başarılı bir işe imza atması neler hissettiriyor? Şirketten yeni beklentileriniz ne yönde? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.


* Sherlock Holmes: Chapter One Oyunu Ünlü Dedektifin Gençliğine Odaklanacak

Kaynak: Peak

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    O parayla ne yatırımlar yapılır. Umarım peak yönetim kadrosunun aklında daha iyi fikirler vardır. Helal olsun bu dönemde çok iyi bir para. İnsan bir yandan da üzülüyor geliştir geliştir gül gibi baktığın şirketi sat ama peak satıldıktan sonra yine İstanbul’da devam edecekmiş çalışmalarına yani tamamen satılmış bir firma olmayacak.

    Yönetim kadrosuyla bir röportaj gelirse satış öncesi ve neden satıldığına dair kapsamlı bir röportaj güzel olur.

    Bir yandan da Amerika çok iyi gidiyor ya insanlara oyun oynatırken hayvan gibi teknoloji geliştiriyor öte yandan. Bir kesim eline verilmiş oyunlarla hayatını sınırlamışken Amerikan teknoloji şirketleri arkaplanda kendi hedeflerine doğru koşuyor. Bugün özel bir şirket uzaya roket fırlatıyor vb.

  2. Avatar for yazarcerenoktay yazarcerenoktay dedi ki:

    Ben duyunca çok sevindim. Bu ülkemiz için çok güzel bir gelişme. Dilerim geçen zamanlarda daha da iyilerini yaparız, pek çok şirketimiz böyle başarılara imza atar. :slight_smile: Allah yolumuzu her daim açık etsin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sıcak Süt - Deborah Levy

Sıcak Süt: Deborah Levy’nin Booker Adayı Kitabı Türkçede

evan peters quicksilver wandavision

WandaVision Dizisine Quicksilver’lı X-Men Takviyesi