in

Philip Roth Aramızdan Ayrıldı

Amerikan edebiyatının önemli isimlerinden, Pulitzer ödüllü yazar Philip Roth geçtiğimiz gün aramızdan ayrıldı.

Philip Roth
- Reklam -
- Reklam -

1933 New Jersey doğumlu yazar Philip Roth, Amerikan edebiyatının önde gelen isimlerinden biriydi.

Özellikle cesur ve keskin kalemiyle edebiyatın köhnede kalmış sokaklarında dolaşan yazar, 1959 yılında ilk öykü kitabını yayımladı. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Yahudilerin yaşamını son derece kişisel, keskin ve ironik bir dille tasvir ettiği Goodbye Columbus (Kucak Dolusu, Çev.: Ülkü Tamer) ile Roth, 1960’ta Ulusal Kitap Ödülü’nü aldı. Sonrasında kariyeri hiç hız kesmeden devam etti.

Roth 1998’de “Pastoral Amerika” ile Pulitzer Ödülü’ne layık görülürken nezih edebiyat çevrelerini karıştırmaktan hiç geri durmadı. Cinsellik, din, Yahudi karakterler, ölüm, anti-semitizm gibi alanlarda korkusuzca kalem oynattı.

- Reklam -

Dilimizde eserleri Ayrıntı Yayınları, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayınları, Sander Yayınları gibi pek çok yayınevinden yayınlanan Roth’un, son durağı ise MonoKL oldu.

“Ölen Hayvan” ile başladıkları Roth yolculuklarına henüz geçtiğimiz günlerde yayımladıkları “Aldatma” kitabıyla devam eden MonoKL da, yazarın aramızdan ayrılışına kayıtsız kalmadı:

Philip Roth’a huzurlu bir uyku diliyoruz. Yazı ise, elbette yaşayacak…

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Hüzün ayrıntı da gizli :confused:

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Toprağı bol olsun. 2018’in götürdükleri de 2017 gibi yüksek olacak anlaşılan…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ahmet hamdi tanpinar huzur radyo tiyatrosu

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Huzur”unu Radyo Tiyatrosu Olarak Dinleyin

Watchmen Dizisi Çizgi Romanlar

Watchmen Dizisi Çizgi Romanlarda Yaşananlardan Sonrasını Anlatacak