in ,

Roman Kahramanları’nın Yeni Sayısında “Bilimkurgu ve Fantastik Roman Kahramanları” Var

3 aylık edebiyat dergisi Roman Kahramanları’nın yeni sayısında geniş bir bilimkurgu ve fantastik edebiyat dosyası yer alıyor!

roman kahramanlari 31
- Reklam -
- Reklam -

Farklı içerik anlayışıyla edebiyat alanında özgün bir yere sahip olan “Roman Kahramanları” dergisi, isminden de anlaşılacağı üzere romanlardan çok onların içindeki kahramanlara odaklanıyor. Bu konu ekseninde bugüne dek birçok dosya hazırlayan derginin 31. sayısında ise Bilimkurgu-Fantastik Roman Kahramanları kendisine yer buluyor.

Toplamda 7 başlık altında incelenen dosyada tanıdık isimler göze çarpıyor. Yazar Murat Başekim ve Seda Uyanık‘ın yanı sıra, çevirmen Barış Emre Alkım ve Bilimkurgu Kulübü isimli sitenin kurucusu İsmail Yamanol da dosyaya katkıda bulunan isimler arasında yer alıyor.

Bilimkurgu ve Fantastik Roman Kahramanları dosyasının içeriğinde ise şu konu başlıkları bulunuyor:

- Reklam -
- Reklam -
Isaac Asimov’un Pozitronik Beyinlileri – İsmail Yamanol
Philip K. Dick Romanlarında Kahramanlığın Çözülüşü – Özgür Tacer
Fantastik Bir Roman Kahramanı: Ölüm – Seda Pekşen
Abhülhak Hâmid’in Gelecek Tasarımı ve Kanbur’un Dünyası – Seda Uyanık
İnsan ve Süper İnsan: Türlerin Kökeni – Murat Başekim
Yokluktan, Varlığa bir Serüven: Feminist Spekülatif Kurgularda Eril Olmayan bir Kahramanlık Mümkün mü? – Güliz Akçasoy Bircan
Zelazny’nin Kahramanının Peşinde – Barış Emre Alkım

Derginin Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan sayısı kısa bir süre önce raflardaki yerini aldı ve okurlarını bekliyor.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tahran kitap bahcesi

İran, Dünyanın En Büyük Kitabevine Ev Sahipliği Yapıyor!

CosmicZion Zine 4

CosmicZion Zine #4’te Arap Mitolojisinden Ay Tanrısı “Hubel” Var!