in ,

Rönesans Tablosu Yaşlı Kadının Mutfağından Çıktı

Paris’te yaşlı bir kadının mutfağından 13. yüzyıla ait çok değerli bir tablo çıktı. Cimabue imzalı eser, 6 milyon avro değerinde!

Rönesans
- Reklam -

Büyüklerimizin evinde nasıl yadigârlar saklıdır, hiç keşfetme fırsatınız oldu mu? Kuşkusuz geçmiş çok sihirli ve ayrı bir dünya. Yine de izlerine bugünde rastlamak bazen çok özel bir deneyim olabiliyor. Tıpkı Fransa’nın başkenti Paris’te hayatını sürdüren bu yaşlı kadının duvarındaki resim gibi. Yıllarca mutfağınızda bir Rönesans tablosuna baktığınızı hayal edebiliyor musunuz?

Yaşlı kadının mutfağındaki tablonun Floransalı ünlü ressamı Cenni di Pepo veya Cenni di Pepi olarak da anılan Cimabue’ya ait olduğu anlaşıldı. Rönesans öncesi ressamlarından Cimabue’nin bu yapıtı için biçilen değer ise 6 milyon avro (37 milyon 500 bin Türk Lirası) olarak açıklanıyor.

Tablonun adı ise oldukça ilgi çekici: İsa ile Alay. Cimabue imzalı tablonun 13. yüzyıldan kaldığını ve ressamın bir dizi çalışmasından sadece birisi olduğu söyleniyor.

- Reklam -

Seneler boyunca mutfağında bir Rönesans tablosuyla yaşayan yaşlı kadın, resme değer biçmesi için uzmanlara danıştığında tuhaf gerçek ortaya çıkmış.

Fransa’nın Le Figaro gazetesine açıklamalar yapan sanat uzmanı Eric Turquin, resmin orijinalliği hakkında kesin konuştu. Cenni di Pepo (Cimabue) tarafından yapılan tablonun, sanatçının diğer eserleriyle aynı elden çıktığını kabul etti.

Tablonun 13. Yüzyıla Ait Olduğu Kesinleşti

Eric Turquin’in açıklamaları haricinde, yapılan laboratuvar testleri de bu çalışmanın on üçüncü yüzyıla ait olduğunu kesinleştirdi.

- Reklam -

Adı kamuoyu ile paylaşılmayan yaşlı kadının ise tabloyu önümüzdeki ay açık artırma yöntemiyle satışa çıkaracağı söyleniyor.

Cimabue’nun aynı diziye ait olan resimlerinden birisi Londra’daki Ulusal Galeri’de, öbürü ise New York’taki Frick Koleksiyonu’nda sergilenmekte. Serinin üçüncü parçasının müzayede sonrası kimin eline geçeceği ise merak konusu.


* 89 Yaşındaki Japon Oyuncu İlham Veriyor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mia Smoak Arrow

Arrow Final Sezonuyla Yeni Başlangıçlara Hazırlanıyor

David Harbour Black Widow

Black Widow’da, Red Guardian Çekimleri Tamamlandı