in

Öğretmen 6 Yaşındaki Çocuğun Resmini “Yanlış” Buldu: Çizim Kısa Sürede Viral Oldu

İngiltere’de bir öğretmenin 6 yaşındaki çocuğun resmini yanlış bulması üzerine annesi olayı sosyal medyaya taşıdı. Söz konusu çizim kısa sürede viral oldu.

Çizim Viral Oldu
- Reklam -
- Reklam -

İngiltere’de bir öğretmen 6 yaşındaki öğrencisinin yaptığı resmin yanlış olduğunu söyledi. Konuyu sosyal medya üzerinden paylaşan anne sayesinde çizim viral oldu. Hatta ünlü The Kiss grubunun gitaristi Paul Stanley bile destek verenler arasındaydı.

Gemma Leighton adında bir Twitter kullanıcısı, 21 Nisan tarihinde bir gönderi paylaşarak olaya açıklık getirdi. Annenin iddiasına göre 6 yaşındaki kızı Edie, okul sonrası sanat kulübü için renkli bir çizim yaptı. Fakat resim öğretmeni kendisine verdiği ödevi yanlış yaptığını söyledi. Durumu fark eden anne de daha sonra cesareti kırılmış genç öğrencinin anlatımı da dahil olmak üzere çizimi sosyal medya hesabından paylaştı.

Gemma paylaştığı gönderide şunları belirtti:

“6 yaşındaki kızım bu muhteşem sahneyi bir okul sonrası resim kulübünde boyadı. Ancak resim öğretmeni kendisine resmi yanlış yaptığını söyledi?! Sanatı yanlış yapamazsın!  Resim yapmak onun en sevdiği şeylerden biri, o yüzden çok ama çok üzüldü. Lütfen Edie’ye biraz destek olabilir ve resmini beğenir misiniz?”

Annenin paylaştığı bu mesaj kısa sürede karşılığını buldu. Dünyanın birçok yerinden binlerce insan minik öğrencinin sanatsal anlayışını öven ve olumlu eleştiriler yönelten birçok yanıt geldi. Hatta The Kiss grubunun gitaristi Paul Stanley de desteğini şu sözlerle yine Twitter üzerinden paylaştı:

- Reklam -

“Edie, sanatın harika! Sanatı ‘yanlış’ yapmak diye bir şey yoktur. Sadece ‘yanlış’ olan öğretmenler vardır. Sanatın inanılmaz bir özgürlük ve ruh yansıtıyor. Bu nasıl ‘yanlış’ olabilir ki? TAM OLARAK yaptığın şeyi yapmaya devam eden. Çizimini çok SEVDİM!”

Viran Olan Çizim Sonrası 6 Yaşındaki Kız ve Annesinden Teşekkür Mesajı

Ünlü farklı isimlerin de çizime destek vermesi sonrası yüz binlerce destek mesajı ardı ardına paylaşıldı. Pek tabii bu tepki sonrası annesi de kızının bulunduğu videolu bir teşekkür mesajı daha paylaştı.

“Edie, nazik ve cesaret verici desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyor. Kendini bu sabah olduğundan çok daha inançlı hissediyor ve sanatına devam edecek. Ayrıca görünüşe göre şimdi bir etsy dükkanı açacak (ilk ben duydum) Ve benden de çok çok teşekkürler. Hepiniz çok iyisiniz.”

Peki ya siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Sizce öğretmen haklı mı? Çizimi nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Loudwire

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Öğretmen haklı gibi duruyor. Öğretmen ödev olarak atıyorum vazo çizin demişse ve siz gidip hayvan çizdiyseniz öğretmenin buna aferin çok doğru çizmişsin diyecek hali yok. Hani söyleniş tarzından mı etkilenmiş diyeceğim ama haberde öyle bir şeyde geçmiyor. Eskiden biz sıra dayağına çekiliyorduk cetvelle avuç içine vuruluyordu ama bunalıma falan gireni hatırlamıyorum. Yeni nesil aşırı hassas ve kırılgan arkadaş :sweat_smile:

  2. Avatar for yelz yelz dedi ki:

    Öğretmen nereden bakarsanız haksız bence. Bunu bana resim öğretmenim de yapmıştı. 11 yaşında bi kıza “Seçtiğin resim çok demode dantel işlemesi gibi.” demişti. Daha sonra çizdiğim başka bi resim için hayır bunu sen yapmadın kim yaptı doğru söyle demişti. Uzun süre resim çizmedim hiçbir şekilde. :sweat_smile:

  3. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Şimdi sizdeki olay farklı. Kurulan cümlelerden dolayı haklı olarak soğumuşsunuz ama düzgün bir şekilde öğretmen size @yelz ödev olarak verdiğim resmi yanlış yapmışsın dese bunda sizi resim çizmekten soğutacak, kıracak bir şey yok. Yazıda öğretmen alay etse, küçümsese ya da suçlasa anlarım o zaman ama bu şekilde bana kalırsa öğretmen haklı.

  4. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    Yeni nesil anneler de bir değişik, çocuğunu körlemesine savunan var, kızın morali düzelsin diye internete koymuş ama öğretmeni suçlaması hadsizlik, şimdi olay viral olduğu için belki okulda “öğrencilerini olumsuz etkiliyor” diye laf yiyordur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

DisneyMustPay Disney

DisneyMustPay: Yazarlar ve Disney Arasında Telif Savaşı

Kelebek Zihinli Çocuk - Victoria Williamson | Haftanın Kitabı #173

Kelebek Zihinli Çocuk – Victoria Williamson | Haftanın Kitabı #173