in ,

Dijital Chadwick Boseman Heykeli, Kolon Kanseri Kurumunu Desteklemek Üzere Açık Artırma ile Satılacak

Chadwick Boseman’ın dijital olarak hazırlanan heykeli, NFT ile açık artırmada satılacak. Müzayedede elde edilecek gelirlerin yarısı kolon kanseri araştırmalarına bağışlanacak.

Dijital Chadwick Boseman Heykeli
- Reklam -
- Reklam -

Dijital Chadwick Boseman heykeli, NFT teknolojisi ile açık artırmada satılacak. Elde edilen gelirin yarısı kolon kanseri araştırmalarına gidecek.

Chadwick Boseman, 42 ve Get on Up gibi filmlerdeki performanslarıyla ün kazandı. Ancak onun dünyaca tanınmasını sağlayan yapım, Marvel Sinematik Evreni’ndeki T’Challa, diğer adıyla Black Panther rolü oldu. Birçoğu için o, diğerlerinden farklı türde sinematik bir kahramandı ve Black Panther 2 ile MCU’daki görevine devam etmesi bekleniyordu. Fakat ne yazık ki Boseman geçen yılın ağustos ayında, özel olarak sürdürdüğü kolon kanseri mücadelesini 4 yıllık bir savaştan sonra kaybetti ve aramızdan ayrıldı.

Hollywood ve dünyanın birçok bölgesinde hayranlar Boseman’ın ölümüyle şaşkına döndü ve günlerce başsağlığı dilekleri devam etti. Ma Rainey’nin Black Bottom filmindeki son performansı ile ödül sezonunda adından sıkça söz ettirdi. Altın Küre, SAG, Critics’ Choice (Eleştirmenlerin Seçimi) ve birçok ödülün sahibi oldu. 93. Oscar Ödülleri’nde de En İyi Erkek Oyuncu dalında aday olsa da Anthony Hopkins ödülü kazanan isim oldu. Ayrıca geçen yıl vizyona giren Da 5 Bloods’taki rolüyle de büyük beğeni topladı.

- Reklam -

NFT ile Satışa Çıkarılacak Dijital Chadwick Boseman Heykeli 1.2 Milyon Dolar’a Alıcı Bulabilir

Chadwick Boseman NFT

3D tasarımları yapan Andre Oshea, 27 Nisan Salı gününe kadar açık artırmada kalacak olan bir Chadwick Boseman heykeli hazırladı ve NFT teknolojisi ile satışa koydu. Rarible üzerinden teklif verilebilecek ve gelirin yarısı kolon kanseri bilinci, önleme ve araştırmaya adanmış bir organizasyon olan Kolon Kanseri Vakfı’na gidecek. Oshea’ya göre dijital heykelin satın alma fiyatı 1.2 milyon dolar.

Son birkaç aydır yükselişte olan NFT teknolojisi ile Chadwick Boseman da böylece bir kez daha onurlandırılmış olacak. Ayrıca elde edilecek gelirin bir kısmını ölüm nedeni olan kanseri önleme organizasyonuna bağışlanması da bu açık artırmayı daha da anlamlı kılmakta.

1.2 milyon dolar yüksek bir fiyat gibi gözükse de daha önce sanal bir tablo yine NFT teknolojisi ile 69 milyon dolara alıcı bulmuştu. Kripto paraların yükselişi spor müsabakalarını da sanal atlar ile dijital ortama taşımıştı.

Siz bu tarz dijital sanat eserlerinin yüksek fiyatlarda alıcı bulması konusunda ne düşünüyorsunuz? NFT teknolojisi ileride nereye doğru evirilecek? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Şarap Koyusu - Zeynep Çolakoğlu

Şarap Koyusu – Zeynep Çolakoğlu | Yazarının Kaleminden

Robert Frost şiir el yazması

Pulitzer Ödüllü Şair Robert Frost’un El Yazması Şiiri Açık Artırmada