in

Ethem Onur Bilgiç’in Dördüncü Kişisel Sergisi Sanatseverleri Bekliyor

İllüstratör ve tasarımcı Ethem Onur Bilgiç’in dördüncü kişisel sergisi “Retrospektif” Ankara’da sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Ethem Onur Bilgiç'in 4. Kişisel Sergisi "Retrospektif" Açıldı
- Reklam -
- Reklam -

İllüstratör ve tasarımcı kimlikleriyle tanınan Ethem Onur Bilgiç, “Retrospektif” başlıklı dördüncü kişisel sergisi ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 6 Ocak 2023 itibarıyla Ankara’da, Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde başlayan sergi bu ayın sonuna kadar ulaşılabilir olacak.

Ethem Onur Bilgiç, bugüne dek birçok kitabın ve derginin kapak tasarımından, Türkiye’nin en önemli sinema filmleri ve tiyatroları için afiş tasarımına kadar yüzlerce çalışma gerçekleştirdi. Ayrıca bizzat yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Salkım Söğüt animasyon filmi ile de adından söz ettirmeyi başardı. Bu filmi ile Adana Film Festivali’nde Altın Koza, İzmir Kısa Film Festivali’nde En iyi Kısa Animasyon, İstanbul Animasyon Festivali’nde En İyi Yerli Animasyon ödüllerini kazandı. 2019’da TASCHEN’in “THE ILLUSTRATOR – Dünyanın En İyi 100 İsmi” seçkisinde de yer aldı. Kendisi ayrıca bugüne kadar Kayıp Rıhtım ve Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi için de birçok çizim hazırlayarak platformumuza görsel anlamda önemli katkılarda bulundu.

Ethem Onur Bilgiç’in 4. Kişisel Sergisi “Retrospektif”, 30 Ocak’a Kadar Açık Olacak

"Retrospektif" Sergisi Duyurusu

- Reklam -

Bilgiç ilk kişisel sergisini Tatlı Kabuslar başlığıyla Aralık 2013’te Milk Gallery’de, ikinci kişisel sergisini Tövbeler Tövbesi! (Bir Daha Asla!) başlığıyla Kasım 2017’de Bant Mag Havuz / Bina’da ve son olarak üçüncü kişisel sergisini ise Eylül 2018’de Karışık Kaset adıyla İzmir Enternasyonal Fuarı’nda açmıştı. Şimdi, aradan geçen 4 yıllık bir zaman diliminin ardından yeni bir sergiyle daha karşımıza çıkıyor.

36 yaşındaki illüstratörün dördüncü kişisel sergisi olan “Retrospektif”, toplamda 99 parçalık bir seçki içeriyor. Bilgiç, sosyal medya hesabından heyecanını şu sözlerle paylaştı:

“6-30 Ocak 2023 tarihlerinde Ankara’da, Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde dördüncü kişisel sergim gerçekleşecek. Bugüne kadar yaptığım 99 parçalık bir seçkiyi size sunuyoruz. Çok heyecanlıyım, herkesi beklerim.”

Dün başlayan sergiden ilk fotoğraflar da Çankaya Kültür Sanat’ın sosyal medya hesaplarından “İllüstratör ve grafik tasarımcı Ethem Onur Bilgiç’in illüstrasyonlarının yer aldığı ‘Retrospektif’ sergisi 30 Ocak 2023 tarihine kadar Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde ziyaret edebilirsiniz,” sözleriyle paylaşıldı. Hemen aşağıdan göz atabilirsiniz:

- Reklam -

Ethem Onur Bilgiç’in 4. Kişisel Sergisi "Retrospektif" Açıldı

Ethem Onur Bilgiç "Retrospektif"

Ethem Onur Bilgic sergi fotoğrafları

“Retrospektif” 30 Ocak 2023 tarihine kadar Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde ziyaret edebilirsiniz.

Ethem Onur Bilgiç’in bugüne dek yaptığı işler arasında en dikkatinizi çekenler hangileriydi? Sergiyi ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stranger Things Oyuncuları Ne Kadar Kazanıyor?

Stranger Things Yıldızlarının Final Sezonunda Ne Kadar Kazanacakları Açıklandı

Antik Mısır Mezarından Timsah Kafatasları Çıktı

4.000 Yıllık Antik Mısır Mezarında Gizemli Timsah Kafatasları Bulundu: “Sıra Dışı Bir Keşif”