in ,

İstanbul’da Kültür Sanat Etkinliklerine Koronavirüs Tedbirleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirde kültür merkezleri, müzeler ve sahne sanatlarını ilgilendiren önlemler aldı.

İstanbul Kültür Sanat Koronavirüs Tedbirleri
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Yaz aylarında ülkemizde düşüşe geçen salgın, sonbaharın gelmesiyle yeniden alevlenmeye başladı. İkinci dalga, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden kültür ve sanat dünyasını ilgilendirecek tedbirlerin alınmasına neden oldu. Kültür merkezleri kapalı kalacak, sahne sanatları dijital ortamda devam edecek, açık hava kapsamında değerlendirilmeyen müzeler kapatılacak.

Aralık 2019 tarihinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19, kısa sürede küresel bir salgına dönüştü. Ülkemizde resmi olarak ilk vakanın ise Mart 2020’de görüldüğü açıklandı. Sonrasında gelen kısıtlamalarla birlikte salgının yayılım hızı azaltıldı. Yaz mevsiminde ise açıklanan rakamlar oldukça umut vericiydi. Ancak havaların soğumasıyla birlikte Koronavirüs etkisini yeniden ağır şekilde hissettirmeye başladı.

İstanbul ise pandeminin Türkiye’deki merkezi olarak anılıyor. Öyle ki günlük açıklanan vakaların en az yarısının İstanbul’da olduğu ifade ediliyor.

- Reklam -

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen günlerde salgının seyrini yumuşatmak için şehre karantina tedbirlerinin uygulanması gerektiğini açıklamıştı. Henüz İç İşleri Bakanlığı’ndan böyle bir hamle yok. Ancak İBB, salgınla mücadele için İBB Bilimsel Danışma Kurulu’nun önerileri ışığında bazı tedbirleri hayata geçirmeye karar verdi.

İBB, kurumsal sitesinde salgının önlenmesine dair aldığı kararları açıkladı.

İBB, İstanbul’da Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Aldığı Önlemlerini Açıkladı

Buna göre, İSMEK (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları) için açılış tarihleri ileri alındı. Çevrim içi kursların ise belirli alanlarda sürdürüleceği açıklandı.

İBB’ye ait olan, Spor A.Ş.’nin işlettiği spor salonu ve havuzların kapatılacağı duyuruldu.

Kültür merkezlerinin kapalı kalmaya devam edeceği açıklandı.

İzleyicisini kapalı salona davet eden sahne sanatlarının dijital ortama taşınması istendi.

- Reklam -

İBB’ye ait olan ve açık hava kapsamına dahil edilmeyen bütün müzelerin kapatılması kararlaştırıldı.

İBB, bunlarla birlikte hükûmetin salgınla mücadele kapsamında atacağı ek adımları paralel bir şekilde izleyeceğini ve bu karantina tedbirlerinin boyutunu genişletebileceğini de belirtti.

İstanbul Kültür Sanat Koronavirüs Tedbirleri

Bahsi geçen tedbirlerin uygulanacağı tarih olarak ise 9 Kasım Perşembe günü işaret edildi.

İBB ve iştiraklerinde çalışan yaklaşık 2000 personelin Covid-19 testlerinin pozitif geldiğini, 1322 personelin ise karantina altında olduğu da belirtildi.

Peki siz belediyenin aldığı bu tedbirleri yeterli buluyor musunuz? Sizce hükûmet, tedbirlerin kapsamını genişletmeli mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: ibb.istanbul

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Poetik ve Politik - Besim F. Dellaloğlu | Haftanın Kitabı #154

Poetik ve Politik – Besim F. Dellaloğlu | Haftanın Kitabı #154

David Fincher Joker

David Fincher, Joker’ı Akıl Hastalarına İhanet Olarak Tanımladı