in ,

Ünlü Çizgi Roman Serisi “Body Bags”in Yaratıcısı Sanatçı Jason Pearson 52 Yaşında Hayatını Kaybetti

Jason Pearson 52 yaşında hayata veda etti. Body Bags serisinin yaratıcısı, pek çok ikonik çizgi roman karakterine de hayat vermişti.

Jason Pearson 52 Yaşında Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Jason Pearson yaşamını yitirdi. Dünyaca ünlü çizgi roman sanatçısı 52 yılın ardından aramızdan ayrıldı.

Jason Pearson’ın ailesi, özellikle Body Bags serisi ile adını geniş kesimlere duyuran ikonik çizgi roman sanatçısının geçen yıl 19 Aralık’ta doğal sebeplerden vefat ettiğini duyurdu. Ailesi ölüm haberini Pearson’ın Facebook sayfasında sayfasında şu sözlerle paylaştı:

“Jason Trent Pearson’ın geçen ay doğal nedenlerden ötürü 52 yaşında hayatını kaybettiğini inanılmaz bir üzüntü ve buruk yüreklerle duyuruyoruz. Jason, arkasında okuyucular tarafından onlarca yıl boyunca değer verilecek bir çalışma mirası bıraktı. Hiper-kinetik tarzı ve nefes kesen hızı, çizgi roman ortamı var olduğu sürece hem gelecek vadeden sanatçılar hem de tecrübeli profesyoneller tarafından incelenecek.”

- Reklam -

1990’larda ana akım çizgi romanlara adından söz ettiren Pearson, sürekli enerjiyle dolup taşan dinamik çizimleriyle kısa sürede öne çıktı. Marvel, DC ve Image Comics için birçok proje üzerinde çalıştı. Ardından, Atlanta’da kurulan ve 19 yıllık varlığı boyunca üyeleri arasında Dave Johnson, Adam Hughes, Brian Stelfreeze, Cully Hamner, Tony Harris, Laura Martin, Joe Phillips, Karl Story, Doug Wagner ve Tony Shasteen’in de yer aldığı, Pearson’ın uzun süredir devam eden ve Gaijin Studios tarafından hazırlanan Body Bags serisini başlattı.

Jason Pearson Body Bags

Pearson’ın çizgi romanlardaki ilk düzenli görevi, senaryo yazarları Tom ve Mary Bierbaum ve Al Gordon ile birlikte Keith Giffen’in serideki destansı çalışmasının son yılında Legion of Super-Heroes üzerinde çalışmaktı. 1992’nin sonlarında oradaki göreveni tamamlayan Pearson, 1993’te yazar Scott Lobdell ile birlikte yeni karakter The X-Cutioner’ı tanıtan ve beğenilen bir Uncanny X-Men Annual projesinde çizerlik yaptı.

Jason Pearson DC ve Marvel Comics Dahil Olmak Üzere Tanıdık Bütün Çizgi Roman Şirketlerinde Çalıştı

Bunların yanı sıra Jason Pearson’ın becerilerine sahip genç bir sanatçı için, bağımsız çizgi roman şirketi Image Comics çok cazip bir yerdi. Pearson ile Gaijin Studios’taki meslektaşları, şirkete orijinal konseptlerden oluşan Ground Zero adlı bir antoloji serisi sundu. Proje hiçbir zaman hayata geçmedi ancak Pearson, Image Comics’i oluşturan çeşitli stüdyolar için bazı görevler üstlendi. Örneğin, Rob Liefeld’in Extreme Studios’u için Supreme #6 için bir poster hazırladı.

Jason Pearson Supreme #6

- Reklam -

Daha sonra Erik Larson için bir Savage Dragon mini dizisi Dragon: Blood and Guts’ı yazdı ve çizdi.

Dragon: Blood and Guts - Jason Pearson

1990’ların sonunda ve 2000’lerin başında, Eisner Ödüllü Grendel: Black, White, and Red serisindeki bir hikâyenin yanı sıra Batman: Black and White hikâyesi de dahil olmak üzere birkaç farklı şirket için bir dizi beğenilen çizim yaptı.

Jason Pearson ayrıca 1990’ların sonu / 2000’lerin başında Marvel ve DC için en beğenilen kapak sanatçılarından biri oldu ve Robin’in kapaklarında uzun bir çalışma yaptı.

Body Bags çizgi romanlarını okumuş muydunuz? Jason Pearson hakkındaki duygularınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ktekil ktekil dedi ki:

    Ölümünden 1 ay sonra, “öldüğünü duyuruyoruz” diyerek facebook sayfasına yazmaları, bir tek bana mı tuhaf geliyor? Ölüm vakası, niçin 1 ay sonra duyuruluyor? Gerçekten şaşırdığım için soruyorum.

    “Doğal nedenlerle ölüm” demişler. 52 yaşında birisi için doğal sebep derken ne kastediliyor acaba diye merak edip araştırdım. Öğrenebildiğim kadarıyla sebep, kalp krizi imiş.

  2. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    52 yaşında birisinin 21.yy da doğal nedenlerle ölmesi imkansıza yakın bir şey.Bu işte bir iş var yani.

  3. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    @ktekil’in dediği gibi aslında, kalp krizi olunca “doğal neden” sayılıyor. Kaynakta da bu yüzden doğal ölüm diye geçirmişler. Daha doğrusu ailenin açıklamasında geçiyor natural causes ifadesi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Biz Savaşı Görmedik - Dulat İysabekov

Çağdaş Kazak Edebiyatı Yazarlarından Dulat İysabekov’un “Biz Savaşı Görmedik” Kitabı İlk Defa Türkçede

8,8 Milyar Yıl Öncesinden Gelen Sinyal Tespit Edildi

8,8 Milyar Yıl Öncesinden Gelen Bir Sinyal Tespit Edildi: Evrenin Geçmişine Dair Önemli Bilgiler Keşfedilebilir