in ,

Kayıp Picasso Tablosu Bulunmuş Olabilir: Sanat Eseri, Filipinler’in Eski First Lady’sinin Evinde Görüldü

Kayıp Picasso tablosu ortaya çıkmış olabilir. “Reclining Woman VI” adlı tablonun eski Filipinler başkanının evinde görüldüğü iddia edildi.

Kayıp Picasso Tablosu
- Reklam -
- Reklam -

Kayıp Picasso tablosu yıllar sonra ortaya çıkmış olabilir. Ünlü sanatçının Reclining Woman VI adlı eseri, Filipinler’in eski First Lady’sinin evinde görülmüş olabilir.

Kayıp olduğu düşünülen Pablo Picasso imzalı tablo, Filipinler’in eski First Lady’si ve diktatör Ferdinand Marcos’un eşi Imelda Marcos’un evinde olabilir. Halefi oğlu Ferdinand Marcos Jr. geçen hafta devletin başındaki isim olarak koltuğa otururken Ferdinand Marcos, devletin kasasından milyarlarca doları kendi hesabına aktardığı suçlamasıyla görevinden alınmıştı.

Marcos Jr., geçen haftaki seçim başarısından sonra basına bazı fotoğrafları paylaştı. Paylaştığı fotoğraflardan birisi ise oldukça dikkat çekiciydi. Annesinin poz verdiği fotoğrafın arka planda Picasso’nun ünlü kayıp tablosu “Reclining Woman VI” isimli eseri oturma odasının duvarında asılı durduğu görülüyor.

- Reklam -

Tablo 2014 yılında Filipin hükumeti tarafından Marcos’un el konulan 8 mal varlığı arasında yer alıyordu. Ancak el koyulan tablolardan birisi, Marcos’un resmi olmayan yollardan elde ettiği mal varlıklarını neticelendiren kurulun başındaki isim Andres Bautista tarafından incelenmesi sonrası sahte olduğu anlaşılmıştı. Dolayısıyla resimde kadraja girmiş Picasso’nun kayıp tablosunun da gerçek mi yoksa bir kopya mı olduğu bilinmiyor.

Diğer taraftan Marcos ailesini konu alan 2014 tarihli The Kingmaker belgeselinin yönetmeni Lauren Greenfield da çekimler sırasında birkaç Picasso eserini gördüğünü aktarıyor.

Ferdinand Marcos, Kayıp Picasso Tablosu Dahil Oldukça Büyük Bir Sanat Koleksiyonunun Sahibiydi

Kayıp Picasso Tablosu

Ferdinand Marcos şiddetli bir ayaklanma ile görevinden alındığı 1986 yılına kadar başkanlık görevini sürdürmüş ve bu süre zarfında yaklaşık 10 milyar dolarlık bir servet elde etmişti. Halkın zenginliklerini kendi şaşalı yaşam tarzını devam ettirmek için kullanan Marcos aynı zamanda eşi Imelda için gösterişli ayakkabılar ve ziynet eşyaları da satın almıştı. Bununla birlikte eski başkan milyonlarca dolar değerinde bir sanat koleksiyonunun da sahibiydi. Ölümünden sonra Filipinler Yozlaşma Kurulu tarafından mal varlığına el konulsa da mevcut mülklerinin çoğu geri alınamadı.

- Reklam -

Marcos’un 21 yıllık rejimi süresince 70 bin kişi çeşitli suçlamalarla hepse atılmış, öldürülmüş ve binlercesi işkencelere maruz kalmıştı. Uluslararası Af Örgütü’ne göre eşi Imelda’da 2018 yılında görülen duruşma sonrası yozlaşma suçundan hüküm giydi. Fakat Marcos ailesinin bu geçmişine rağmen diktatör babası ile aynı ismi taşıyan Ferdinand Marcos Jr. geçen hafta gerçekleşen başkanlık oylamasından birinci çıktı. Uzmanlar Marcos’un bu başarının sebebini dezenformasyon ile ailesinin geçmiş aksiyonlarını farklı göstermesine bağlıyor.

Pablo Picasso imzalı Marie-Therese tablosu geçen yıl 103 milyon dolardan alıcı bulmuştu.

Siz Picasso’nun kayıp tablosu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Forbes

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kraliçenin Kaprisi - Jean Echenoz

Fransız Yazar Jean Echenoz’un Öyküleri “Kraliçenin Kaprisi” ile Bir Kez Daha Raflarda

2022 Eurovision Şarkı Yarışması kazananı ukrayna

2022 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Kazanan Ukrayna Oldu