in ,

ÖZEL | Nevrotik Bir Süper Kahramanı Anlatan “Korku: Pandemi” Çizgi Romanı Yayında

Kayıp Rıhtım’dan okurlara yeni yıl hediyesi: Ömer Altan ve Ali Çetinkaya imzalarını taşıyan “Korku: Pandemi” çizgi romanı ücretsiz olarak sizlerle.

Korku: Pandemi - Çizgi Roman
- Reklam -
- Reklam -

Korku: Pandemi adını taşıyan çizgi roman albümü, nevrotik bir süper kahramanın “kahramanlaşma zorunluluğu” altında yaşadığı psikolojik şiddeti konu alıyor.

İlk defa Kayıp Rıhtım’da yayımlanan eseri, yeni yıl hediyesi olarak PDF formatında sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Eser, bilimkurgudan psikolojik gerilime farklı spekülatif kurgu türlerini tek potada bir araya getirmesiyle dikkat çekiyor. Çizgi romanın başkarakteri Korku’nun kökeni 20 yıl öncesine dayanıyor.

- Reklam -

Albümün senaryosu Ömer Altan, adaptasyonu ve çizimleri ise Ali Çetinkaya’ya ait. Çetinkaya aynı zamanda çinileme, renklendirme, kaligrafi ve görsel tasarım görevlerini de üstleniyor.

Korku: Pandemi | Arka Kapak Tanıtımı

Korku: Pandemi - Çizgi Roman

Korku: Pandemi kahramanlaşmak zorunluğu altında çıldırmaya başlayan nevrotik bir süper kahramana odaklanıyor.

Ömer Altan’ın yirmi yıl önce hayal ettiği bu süper kahramanın ismi Korku. Yeni macerasında pandeminin sırlarını çözmeye çabalıyor fakat sorun şu ki aklını yitirmekte.

Dünya standartlarında bir süper kahraman çizgi romanı gerçekleştirmek hedefiyle yola çıkan ekibin projesi kahramanlığa şüpheyle yaklaşılan modern zamanların tedirginliğini yansıtıyor.

Korku: Pandemi bilimkurgudan psikolojik gerilime farklı türleri harmanlayan anlatı yapısıyla okuruna güncel gerçeklere dokunan sürükleyici bir hikâye vadetmekte.

- Reklam -

Çizgi roman albümü toplamda 120 sayfadan oluşuyor.

Albümün devam hikâyesi Korku: Son Varyant adlı yeni bir çizgi romanda anlatılacak.


Güncelleme: Çizgi roman matbu olarak basılacağı için yayından kaldırılmıştır.


Yazar ve Çizer Hakkında

Ali Çetinkaya: Çizimle her zaman yakın bir ilişkisi olan Ali Çetinkaya, lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümünde tamamladı. Bu süreçte aldığı klasik resim eğitiminin yanında illüstrasyon ve çizgi romana her zaman tutkuyla ilgi duyuyordu ve katıldığı bir öğrenci değişim programında bu iki başlık altında eğitim alma şansı yakaladıktan sonra bu alanlarda profesyonel olarak iş üretmeye başladı. Çalışmaları yurt içi ve yurt dışında dergilerde, basılmış ve basılmamış kitaplarda ve birkaç karma sergide izleyicinin takdirine sunuldu. Şu anda İzmir’ de yaşayan sanatçı çalışmalarına buradan devam ediyor.

Ömer Altan: Bir yazar olma hayali vardı, pek bir şey olamadı ama artık umurunda da değil. Çizgi romanları önemsiyor.

Esere dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tokyo Revengers 2. sezon açılış jeneriği

Tokyo Revengers 2. Sezonu ile Geri Dönüyor: Açılış Jeneriği Yayınlandı

Mars Aracı InSight Görevini Tamamladı

NASA’nın Mars Aracı InSight, 4 Yılın Ardından Kendini Kapattı: Kızıl Gezegen’de Bir Görev Daha Tamamlandı