in

20. Yüzyılın Önde Gelen Sanatçılarından Lucian Freud’un Daha Önce Görülmemiş Çizimleri Gün Yüzüne Çıkıyor

Lucian Freud imzalı daha önce yayımlanmamış gravürler ilk defa görücüye çıkıyor. 20. yüzyılın önemli sanatçısı hakkında kapsamlı bir kitap hazırlanıyor.

Lucian Freud eserleri
- Reklam -
- Reklam -

Lucian Freud eserleri gün yüzüne çıkıyor. 20. yüzyılın önde gelen İngiliz portre sanatçılarından Freud’un daha önce gösterilmemiş gravürleri yeni bir kitap çalışmasında meraklılarını bekleyecek.

Ünlü psikanalist Sigmund Freud’un torunu olan ressamın şimdiye kadar üzerinde çalıştığı ya da bitirmediği tüm eserler geniş kapsamlı bir çalışmada yer almaya hazırlanıyor.

2011 yılında hayatını kaybeden İngiliz ressam şimdiye kadar üzerinde çalıştığı tüm eserleri Lucian Freud: Catalogue Raisonné of the Prints ismi ile sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 24 Mayıs 2023 tarihinde raflardaki yerini alacak kitap, ressamın yarıda bıraktığı bir çocuğu ve bir kadın kafası üzerinde yaptığı çalışmaları da içerecek. Freud’un resimlerindeki düzeltmeleri, yeni ve eski çizgileri bir araya getiren eser sanatseverler için ressamın çalışma tarzını gözler önüne serecek.

- Reklam -

Kitabın yazarı ve 20. yüzyıl sanat küratörü Toby Treves gelecek sene yayımlanacak eserde büyük ihtimalle sanatçının eski sevgililerinden olan Susanna Chancellor’un yüzünü andıran bir çalışmayı göstererek şunları söylüyor:

“Kitapta gerçekten çok güzel eserler var. Hatta o kadar iyiler ki neden bunları yayımlamadığını merak ediyorsunuz.”

Lucian Freud gravür

“Lucian Freud: Catalogue Raisonné of the Prints” Sanatçının Çalışma Tarzını Derinlemesine İnceliyor

Sanat yaşamı boyunca resimleri konusunda oldukça korumacı olan ressamın birçok çalışması arkadaşları ve tanıdıkları arasında kalmıştı. Dolayısıyla 60 yılı aşkın kariyeri boyunca yayınladığı oldukça sınırlı bir resim arşivi oluşturmuştu. Sanatçı aynı zamanda çizim tarzının çizer ve model arasındaki bağlantıdan geldiğini söylüyordu.

Bu sebeple Toby Treves tarafından bir araya getirilen ve Modern Art Press tarafından basıma hazırlanan bu eser sanatçının nasıl bir motivasyon ile çalıştığını göstermesi açısından önemli görülüyor. Diğer taraftan sanatçının esin kaynağı ve yakın arkadaşı Marc Balakjian ile olan etkileşimleri de kitapta kendisine yer buluyor.

- Reklam -

Lucian Freud eserleri gravür

Treves ile birlikte kitapta imzası bulunan Catherine Lampert bu noktaya vurgu yaparak şunları söylüyor:

“(Balakjian) muhteşem bir mürekkep ustasıydı ve Freud ondan çok şey öğrendi. Lucian’ın resimlerinde yapmayı başarabildiği şey Marc’ın ona açtığı teknik ve yol sayesinde oldu. Marc daha sonra her biri farklı mürekkeple çizilmiş on çizimi alır ancak Lucian içinden sadece bir tanesini alıp geri kalanını atardı. Basım için yeterince iyi olduklarını düşünmezdi. Ancak Marc onları referans olarak onları tutardı ve öldüğünde şimdiye kadar tuttuğu bütün resimler oradaydı.”

İngiliz ressamın yaşantısına dair anektotlarla birlikte sunulacak olan Lucian Freud: Catalogue Raisonné of the Prints gelecek sene raflardaki yerini alacak.

Siz Lucian Freud eserleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Essex Serpent dizisi Tom Hiddleston

Tom Hiddleston ve Claire Danes, Apple’ın Yeni Korku Dizisi “The Essex Serpent”ta Bir Araya Geliyor

El Muerto filmi yeni spider-man yapımı

Sony’nin Spider-Man Evreni “El Muerto” Spin-Off Yapımı ile Genişliyor