in ,

Mona Lisa Satılsın: Fransız CEO’dan Salgın Zamanı Ekonomik Buhrana Çözüm Önerisi

Fransız iş insanı, ülkesinin içinde bulunduğu Koronavirüs kaynaklı ekonomik krizden kurtulması için Mona Lisa tablosunun satışa çıkarılmasını önerdi.

Mona Lisa Koronavirüs
- Reklam -
- Reklam -

21. yüzyılın en büyük felaketlerinden birisi olan Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. Kısa süre içine pandemi ilan edilen Covid-19 nedeniyle pek çok ülke ekonomik bir darboğaz yaşıyor. Fransa’da bir iş insanı ise ülkesinde salgın nedeniyle ortaya çıkan ekonomik krizi, Leonardo da Vinci’nin en meşhur işlerinden Mola Lisa tablosunu satılığa çıkartmakla atlatabileceklerini öneriyor. Tablo için önerdiği fiyat ise 50 milyar avro!

Fransız teknoloji girişimcisi ve iş insanı Stephan Distinguin, Leonardo Da Vinci’nin başyapıtı ve en ünlü eseri olan Mona Lisa tablosunu satışa çıkarmayı öneriyor. Distinguin’e göre eğer tablo satılırsa pandemi nedeniyle Fransa’nın yaşadığı finansal kayıpların bir nebze de olsa telafi edilebilmesi mümkün.

Bir tür inovasyon ajansı olan Fabernovel’ın kurucusu Stephan Distinguin, Usbek & Rica Magazine adlı yayıma ülkenin “aile mücevherlerini” satmasının zamanının geldiğini söyledi. Distinguin her gün milyarlarca avro zarar edildiği krizi işaret ederek şöyle konuştu:
“Bir girişimci ve bir vergi mükellefi olarak, bu milyarların yoktan var edilmesiğini ve mutlaka bize mal olacağını biliyorum. Gösterilmesi gereken refleks, değerli bir varlığı mümkün olan en yüksek fiyattan satmaktır.”

- Reklam -

“Mola Lisa Tablosu 50 Milyar Avrodan Satışa Çıkmalı”

Bir tablonun taşınması ve satılmasının kolay olduğunu öne süren Distinguin, pek çok tabloya sahip olduklarını söyledi.
“Pek çok tablomuz var. 2020 yılında para neredeyse oraya gitmeliyiz. Öyleyse aile mücevherlerini sat! (…) Bu işin mantıklı olması için çılgınca bir fiyat belirlenmeli.”

Mona Lisa Koronavirüs
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Stephan Distinguin (sağdaki)

Distinguin bunun büyük ve küresel bir abonelik sistemi gibi yürütülebileceğini de ileri sürdü. Yasal ve teknik olarak çözümün pek çok avantajına değinen iş insanı, Fransa ve Louvre’un tabloyu kontrol etme yetkisine de sahip olması gerektiğini savundu.

Başarılı CEO, Leonardo da Vinci’nin de yaşasaydı buna rıza göstereceğini savunuyor. Ona göre Mona Lisa tablosu, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’a oldukça kolay bir şekilde satılabilir.
“Dünyanın en zengini olan Bezos için 50 milyar avro, bütün servetinin yalnızca üçte biri. Bu miktar boşanma davasında eşine ödediğinden pek fazla değil.”
Mona Lisa Koronavirüs

Da Vinci’nin 16. yüzyıldan kalan yağlı boya portresi Mona Lisa (La Gioconda veya La Joconde), uzun yıllardır Paris’teki Louvre Müzesi’nde sergileniyor.

- Reklam -

Peki siz Distinguin’in fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Ünlü Tabloların Ressamlarını Ne Kadar Tanıyorsunuz?

Kaynak: New York Post

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Kaça olur en son…

  2. Avatar for alihandrowski alihandrowski dedi ki:

    Boşa masraf. Bizim burdaki kırtasiyeden 2 liraya full çözünürlükte basar geriye kalan parayla da hunharca çay içeriz

  3. Avatar for silence silence dedi ki:

    Düşünsenize satmaya karar veriyorlar, incelemeye başlıyorlar ama bakıyorlar ki çok kaliteli bir sahtesi. Öyle olunca satmazlar haliyle, hiç bozuntuya vermeden sergilemeye devam ederler bence. Belki de gerçekten öyle, kim bilir?

  4. Avatar for Kems Kems dedi ki:

    Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesinin en değerli parçasını satmanın turizm gelirine zararı bir süre sonra satıldığı fiyatı bulacaktır zaten.

    Bahsedilen tablo Fransa’nın bütün turizm gelirini etkileyen bir tablo ve Paris’in iki yıllık turizm geliri için satılması öneriliyor. :smiley:

    Bence net bir biçimde clickbait denemiş öneren abi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jurassic World: Dominion

Jurassic World: Dominion Sonrası Seri Yeni Bir Döneme Geçecek

Napoleon Efsanesi: Balzac ve Stendhal

Napoleon Efsanesi: Balzac ve Stendhal’den Bir Mitin Doğuşu