in ,

Gizemli Monolit Bu Sefer Göbeklitepe Yakınlarında Ortaya Çıktı

Göbeklitepe yakınlarında gizemli bir monolit bulundu. Göktürk alfabesiyle, “Ay’ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak” yazılı yapı güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

monolit göbeklitepe
- Reklam -

Göbeklitepe yakınlarında gizemli bir monolit keşfedildi. Dünyanın farklı yerlerinde ortaya çıkan monolitin bir benzeri bu sefer bir mesaj içeriyor. Metal yapının üzerinde Göktürk alfabesiyle “Ay’ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak,” yazıyor.

2020’nin kasım ve aralık ayları tüm dünyada görülen “gizemli monolit” haberleriyle çalkalanmıştı. İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletine yakın vahşi çöllerde ortaya çıkan yapı, internette viral haline geldi.

Tam gündemden düşüyor derken bu sefer de yeni bir tanesi Romanya’da bulundu. Romanya’da Batca Doamnei Tepesi’nde keşfedilen yapıt, Utah çöllerine göre keşfedilmesi daha kolay bir yerdeydi.

- Reklam -

Hemen ardından yeni bir monolit daha tekrar ABD’de ortaya çıkmış, bu sefer Kaliforniya’da keşfedilmişti. Son monolit diğerlerine göre daha özensiz bir şekilde yerleştirilmiş ve üzerinde kaynak izleri fark edilmişti.

Tüm bunlar ne oluyor derken nihayet olayın iç yüzü anlaşılmıştı. Tüm bunların arkasında dijital yayın devi Netflix vardı. Netflix’in Avustralyalı komedyenler tarafından hazırlanan Teyze Donna’nın Büyük Eski Eğlence Evi tanıtımı kapsamında monolitler belli bölgelere yerleştirilmiş ve viral hale gelmesi sağlanmıştı. Gizem çözülünce her şey son bulmuştu. Ta ki şimdiye kadar.

monolit göbeklitepe

Göbeklitepe, Göktürk Alfabeli Yeni Bir Monolit ile Gündemde

Şanlıurfa’da bulunan ve 12 bin yıllık geçmişi nedeniyle tarihin sıfır noktası şeklinde de tanımlanan Göbeklitepe yakınlarında gizemli bir monolit keşfedildi. Göbeklitepe’nin yakınlarında bulunan Örencik Mahallesi içerisindeki bir tarlada, 3 kenarı bulunan 3 metre uzunluğunda ve 45 santim genişliğinde metal blok bulundu.

- Reklam -

Tarladaki monoliti fark eden çevre halkı da durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen güvenlik güçleri çevrede geniş çapta bir güvenlik önlemi aldı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ekipleri de olay yerine gelerek bulunan yapı üzerinde incelemeler yaptı. Monolit üzerinde Göktürk alfabesi ile şunlar yazılıydı:

göktürk alfabesi monolit
“Ayı görmek istiyorsan gökyüzüne bak.”
Daha önce dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan monolitlere oldukça benzer olan bu yapının kim veya kimler tarafından tarlaya yerleştirildiği henüz bilinmiyor. Olayın ardında yine viral bir kampanya olma ihtimali üzerinde duruluyor.

GÜNCELLEME: 9 Şubat 2021 akşamı Monolit’in Türkiye Uzay Ajansı Programı’nın tanıtımı için yerleştirildiği açıklandı.

Peki ya sizce Göktürk alfabeli yeni monolitin Göbeklitepe yakınlarında ortaya çıkma sebebi ne olabilir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: DHA

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    O gizem bir kez olur Netflix birey. :slight_smile:

    Türk tarihi ile ilgili film ya da dizi geliyor olabilir.

  2. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    İnternet explorer "meme"leri gibi olmuş.

  3. Avatar for atakangngor atakangngor dedi ki:

    Ben Börü 2039 viralinden şüpheliyim…

  4. Avatar for faruk997 faruk997 dedi ki:

    Yine “Netflix” yapmıştır. Bu sefer “Atiye” dizisi için konmuş ve viral olması istenmiş olabilir.

  5. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Keşke ‘‘Ayı görmek istiyorsan gökyüzüne bak’’ yazsalarmış daha gizemli olurmuş :joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

Cosmic Sin Bruce Wills Razzie

Cosmic Sin Fragmanı: Bruce Willis’li Bilimkurgu Filmi Yolda

Yeni Dracula filmi Eternals Chloé Zhao

Eternals Yönetmeni Chloé Zhao Yeni Dracula Filminin Başına Geçti