in ,

Tek Cilt Hâlinde Basılan One Piece, Dünyanın En Uzun Kitabı Oldu: Ünlü Manga, 21 Bin Sayfayı Geçiyor

One Piece manga serisi için üretilen özel baskı, esere ‘dünyanın en uzun kitabı’ unvanını kazandırdı. Kitap toplamda 21.450 sayfadan oluşuyor.

One Piece 'Dünyanın En Uzun Kitabı' Oldu
- Reklam -
- Reklam -

One Piece, dünyanın en uzun kitabı olarak tarihe geçti. 50 ciltlik popüler manga serisinin tamamı 21.450 sayfadan oluşan tek bir sayıda toplandı.

Dünyanın en popüler ve manga serilerinin başında hangi yapımlar yer alır diye bir soru sorulduğunda muhtemelen birçok kişinin vereceği yanıt One Piece’tir. İlk defa 1997 yılında Shueisha’nın Weekly Shonen Jump dergisinde yayımlanmaya başlayan ve Eiichiro Oda tarafından yazılan seri, bugüne dek 1000’den fazla sayısıyla en uzun manga serileri arasında yer alıyor. Mangasının yanı sıra animesinin de 1000 bölümü geçtiği macera, şeytan meyvesi yiyerek doğaüstü güçler kazanmış Monkey D. Luffy isimli 17 yaşındaki bir gencin ve zaman içinde toplayıp mürettebatına kattığı korsanlardan oluşan Hasır Şapka Korsanları’nın maceralarını konu ediniyor.

Şimdi, fiziksel olarak okunması imkansız olsa da tüm ciltlerinin tek bir sayıda toplandığı özel bir baskı hazırlandı. 1.900 Euro’ya (34.278 TL) satılan dünyanın en uzun kitabı tasarlayan kişi ise sanatçı Ilan Manouach.

- Reklam -

One Piece Dünyanın En Uzun Kitabı Manga

Ilan Manouach, One Piece’in Japonca dijital baskısını alıp tek sayı halinde bastı ve manganın Fransız yayıncısı JBE’ye gönderdi. Yayıncıya göre eserin bu halini bir kitap olarak değil, “heykel malzemesiymiş” gibi ele alarak onu bir araya getirdi.

One Piece, 21.415 Sayfayla Dünyanın En Uzun Kitabı Oldu

İlk olarak The Guardian gazetesi tarafından paylaşılan bu harika koleksiyon, One Piece yaratıcısı Eiichiro Oda’ya atfedilmiyor. Bunun yerine sanatçı Ilan Manouach, kitaba dönüşen bu sanat eserinden sorumlu isim olarak gözüküyor. Neredeyse 18 kg ağırlığındaki devasa kitap, orijinal mangadan ikonik anların ve karakterlerin ikonik ve tam renkli illüstrasyonlarına da sahip.

One Piece’in tek ciltli hali her ne kadar okunması imkansız ve pahalı gözükse de Fransa’da satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tükendi. Bu da, manga hayranlarının bu tarz özel işlere ne kadar ilgi gösterdiğini kanıtlar nitelikte. Söz konusu koleksiyon eserinin farklı ülkelerde de satışa çıkıp çıkmayacağı şimdilik bilinmiyor.

- Reklam -

One Piece Dünyanın En Uzun Kitabı Manga

İlginç bir şekilde Oda’nın mangasının Japon yayıncısı Shueisha’nın uluslararası haklar yetkilisi olan Keita Murano, JBE’nin kendilerine danışılmadan iş yaptıklarını söyledi:

“Bahsettiğiniz ürün resmi değil. Onlara izin vermiyoruz. Fransa’da One Piece’i yayımlayan lisans sahibi Glénat’tır.”

One Piece için yapılan bu dünyanın en uzun kitabını nasıl buldunuz? Sizde de bir tane olmasını ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Gamer

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Boneca Boneca dedi ki:

    @Leingrad yapsa bir şekilde okunabilir olmasını sağlardı diye düşünüyorum. :grin:

  2. Avatar for DragonRebornRand DragonRebornRand dedi ki:

    Ben okunmadıktan, okunamadıktan sonra anlamsız buluyorum bu tarz işleri. Her ne kadar One Piece seviyor olsam da buna para verilmez bence ya. Hani değil 1800 euro 1800 TL olsa bile alacağımı sanmıyorum dediğim gibi okuyamadıktan sonra gösterişin bir anlamı yok :face_with_diagonal_mouth:

  3. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    Görünce en uzun adana rekoru muhabbetini hatırladım

    İnsanoğlu olarak çok seviyoruz böyle şeyleri :smiley:

  4. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Değişik bir ‘niş’ iş yapmışlar, koleksiyoner hayranlar için iyi tabii :slight_smile: 90’lı yılların sonlarında 2000’li yılların başlarında Star Tv Türkçe dublajlı yayınlıyordu, keşke sansürsüz bir şekilde Türkçe dublajlı haliyle bir dijital platformda yayınlansa da anime severler bayram etse :confused:

  5. Avatar for Gelu Gelu dedi ki:

    Haberin sonuna göre adamlar Fransa’da 1900 Euro’luk korsan kitap basmış ve satmışlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neptün Halkaları James Webb uzay teleskobu

James Webb, Neptün’ün Büyüleyici Halkalarının Bugüne Kadarki En Net Görüntüsünü Paylaştı

getty images yapay zeka

Ünlü Stok Görsel Sitesi Getty Images, Yapay Zekânın Ürettiği Eserleri Yasaklama Kararı Aldı