in

Picasso’nun Marie-Therese Tablosu 103 Milyon Dolara Alıcı Buldu

Pablo Picasso’nun 1932 tarihli Marie-Therese tablosu, açık artırmada 19 dakika içerisinde 103,4 milyon dolara alıcı buldu.

picasso tablosu Marie-Therese
- Reklam -
- Reklam -

Ses getiren açık artırma haberlerine bir yenisi daha eklendi. Pablo Picasso tablosu Marie-Therese, 103,4 milyon dolar karşılığında alıcı buldu. Ünlü müzayede şirketi Christie’s tarafından düzenlenen açık artırma, sanatçının genellikle Marie-Therese adıyla anlan Femme assise près dune fenêtre (Pencerenin Yanında Oturan Kadın) tablosunu pandemi koşullarına göre hayli yüksek bir fiyattan satmayı başardı.

20. yüzyılın en meşhur ressamlarından birisi olan Pablo Picasso, eserleri ile bugün hâlâ kültür dünyasını etkilemeyi sürdürüyor. Koronavirüs pandemisinin getirdiği ağır ekonomik koşullara rağmen, Picasso’nun tablosu 19 dakika içinde 103,4 milyon dolara (yaklaşık 873 milyon 704 bin TL) satıldı.

Christie’s satışı aşağıdaki Tweet eşliğinde duyurdu:

- Reklam -

Pablo Picasso Tablosu “Marie-Therese” 19 Dakika İçinde Satıldı

Telefon bağlantısı gerçekleştiren iki alıcı arasında gidip gelen tablo, açık artırmaya 45 milyon dolar açılış bedeli ile girdi. Hızlı bir şekilde 55 milyonu geçti ve 19 dakikanın sonunda 90 milyon doları görmeyi başardı. Masraflar, komisyonlar ve vergiler de eklendiğinde ortaya çıkan fatura 103 milyon 410 bin dolar oldu.

1932 tarihini taşıyan Femme assise près dune fenêtre eser 146 x 114 santim boyutlarında. Picasso, Marie-Therese’yi çoğunlukla çıplak ve gözleri kapalı bir halde uzanmış bir halde, Therese’yi düş görürken resmetmeyi tercih ediyor. Dolayısıyla bu tablodaki gösterim, eseri diğerlerinin arasında ayrı bir noktaya konumlandırıyor.

20. yüzyıl sanatı uzmanı Vanessa Fusco, 1932 yılının Pablo Picasso’nun en verimli yılı olduğunu hatırlatıyor. Sanatseverlerin Picasso’nun bu tarihte gerçekleştirdiği çizimlerden birisine sahip olmak için son derece istekli olduğunun altını çiziyor.

- Reklam -

pablo picasso tablosu Marie-Therese

Christie’s America, dün gerçekleştirilen açık artırmada toplamda 481 milyon dolarlık satış gerçekleştirmeyi başardı. Bu tutar da piyasalar açısından “normale dönüş”ün bir mesajı olarak algılanıyor. Christie’s America’dan Bonnie Brennan, bu güçlü performansı normalleşmeye bağlıyor.

Pablo Picasso şimdiye dek 5 farklı eserinde 100 milyon dolarlık temsili barajı geçmiş durumda. Sanatçının rekoru ise 179 milyon 365 bin dolara satılan Les Femmes d’Alger (Cezayirli Kadınlar) adlı tablosunda saklı.

1881 – 1973 yılları arasında yaşayan ressam, heykeltıraş, tasarımcı, şair ve oyun yazarı Picasso; kübizm akımının temellerini atmasıyla da biliniyor. Pablo Picasso hakkında daha detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Konu hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Sputnik

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

watchmen çizgi roman inceleme

Watchmen İncelemesi: Gözcüleri Kim Gözleyecek?

Eumeswil - Ernst Jünger

Ernst Jünger’in Tarih, Felsefe ve Distopyayı Buluşturduğu Eumeswil Romanı Türkçede