in , ,

Quentin Tarantino’nun Hayatı Çizgi Roman Oluyor

Quentin Tarantino’nun inişler ve çıkışlarla dolu hayatı çizgi roman dünyasına taşınıyor. “Quentin by Tarantino” kitabı, 17 Ekim’de yayımlanacak.

Quentin Tarantino Hayatı Çizgi Roman Titan
- Reklam -
- Reklam -

Quentin Tarantino’nun yaşam öyküsü çizgi roman olacak. Titan Comics tarafından yayımlanacak eser Quentin by Tarantino ismini taşıyor.

Şu sıralar 10. filmi ile yönetmenlik kariyerini noktalamaya hazırlanan Quentin Tarantino; birçok açıdan hareketli bir hayat sürdürüyor. Amazing Améziane tarafından yazılan Quentin by Tarantino, hayat hikâyesi kendi filmlerini aratmayan yönetmenin kariyerini konu alacak.

Tarantino, 1980’lerde Manhattan Beach’teki ünlü bir video kaset dükkânında çalışmış ve Martin Scorsese ile Akira Kurosawa’nın da dahil olduğu film endüstrisinin en iyi yönetmenlerinden bazılarının yapımlarıyla beslenmişti.

- Reklam -

Çizgi roman, Tarantino’nun spagetti western türüne olan sevgisini, ikonik karelere olan keskin bakışını ve kariyeri boyunca imza attığı bazı diyalogları da bünyesine taşıyacak.

Quentin Tarantino Çizgi Romanı Kapağına Uma Thurman’ın Meşhur Pozuna Bir Alternatif Getiriyor

Tarantino’nun filmleri ve kariyeri hakkında bol bol easter egg’e de ev sahipliği yapan çizgi roman, ünlü sanatçının 1994 tarihli Pulp Fiction filmindeki meşhur Uma Thurman pozunun alternatif bir versiyonunu da kapağa taşıyor.

Quentin by Tarantino Poster yeni

Titan Comics’in başkanı Duncan Baizley yaptığı açıklamada çizgi romanın “yeni bir Tarantino filmi izleme” hissi uyandıracağını belirterek şunları kaydediyor:

“Quentin Tarantino tartışmasız son büyük ünlü yönetmen. Geçen kırk yılda sinema perdesine getirdiği son derece etkili ve ikonik popüler kültür anlarıyla tanınan bir yaratıcı. Onun filmleri türlere, yönetmenlere ve yıldızlara, birlikte büyüdüğü kitaplara ve çizgi romanlara yazılmış aşk mektupları.

- Reklam -

“Bu nedenle yazar, sanatçı ve Tarantino meraklısı Amazing Améziane’nin, bu müstesna kariyerin üslup değişimlerini ve evrimini neredeyse Tarantino’nun muhtemelen çekeceği türden bir filmdeki gibi -yetenek ve zekâ dolu, lanet olası bazı unutulmaz diyaloglar eşliğinde- yakalaması mükemmel bir fikir. Quentin’in de bu çalışmayı onaylayacağını düşünüyorum.”

Quentin Tarantino Hayatı - Cizgi Roman Comics

Sanatçı Amazing Améziane tıpkı Tarantino gibi, western filmlerinin beğenilen yönetmeni Sergio Leone’nin, çizgi roman efsanesi Frank Miller’ın, dövüş sanatları ustası Bruce Lee’nin ve iyi müziğin büyük bir hayranı. 20 yılı aşkın bir süredir çizgi roman sanatçısı olarak çalışıyor ve 2016 çıkışlı Bagmen ile tanınıyor.

Quentin by Tarantino kendi dilinde 17 Ekim 2023 tarihinde yayımlanacak. Eserin Türkçe raflarında yer alıp almayacağı şu an için bilinmiyor. Sanatçı şimdilerde son filmi The Movie Critic üzerinde çalışıyor.

Sizin Tarantino çizgi romanına dair görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheFlash TheFlash dedi ki:

    Merhaba, kitabın Türkiye haklarını Karakarga Yayınları almış durumda ve Instagram’da paylaştıkları gönderide de çevirisine başladıklarını ve 2-3 ay gibi bir süre zarfında yayınlayacaklarını duyurmuşlardı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Scott Pilgrim Animesi Filmdeki Oyuncuların Seslerine Emanet

“Scott Pilgrim” Netflix Animesi Oluyor: Seslendirme Kadrosu Orijinal Filmin Oyuncularına Emanet

The X-Files Dizisi Yeniden Çekiliyor

“The X-Files” Geri Dönüyor: Yeni Dizinin Başına “Black Panther” Yönetmeni Geçecek