in ,

Sanat Galerisindeki Güvenlik Görevlisi, ‘Canı Sıkılınca’ Milyon Dolarlık Tabloya Göz Çizdi

Sanat galerisindeki görevli güvenlik görevlisi, canı sıkıldığı için 75 milyon rublelik tabloya göz çizdi. Rus ressam Anna Leporskaya’nın ünlü tablosunu kurtarmak için restorasyon çalışması başladı.

sanat galerisi güvenlik görevlisi tablo göz çizdi
- Reklam -
- Reklam -

Sanat galerisinde güvenlik görevlisi olarak çalışan bir kişi, Anna Leporskaya’nın 75 milyon ruble değerindeki tablosuna göz çizdi. Tahrip edilen tablo restorasyon için gönderildi.

Rusya’da bir sanat galerisinde beklenmedik bir olay yaşandı. Anna Leporskaya’nın Üç Figür adlı tablosu, bir güvenlik görevlisinin tükenmez kalemle çizdiği gözlerle tahrip edildi.

1932 ile 1934 yılları arasında yapılan tablo, 75 milyon ruble (yaklaşık 1,3 milyon dolar) değerindeydi. Tablo, Yekaterinburg’da bulunan Boris Yeltsin Presidential Center in Ekaterinburg adlı sanat galerisinde sergileniyordu.

- Reklam -

Yeltsin Center’ın genel müdürü Alexander Drozdov, yaptığı açıklamada güvenlik görevlisinin kimliğini açıklamadı. Ancak çalışanın özel bir güvenlik şirketi aracılığıyla tutulduğunu ve ilgili kişinin işten çıkartıldığını ifade etti.

Serginin küratörü Anna Reshetkina, tablonun “Yeltsin Center markalı bir kalemle” tahrip edildiğini söyledi.

Güvenlik görevlisinin gerekçesinin ne olduğu henüz ortaya çıkmazken galeri yönetimi bunun bir tür akıl sağlığı sorunu olduğunu işaret etti.

Sanat Galerisindeki Güvenlik Görevlisinin Tahrip Ettiği Tabloda Hasar Ciddi Boyutlarda Değil

The Art Newspaper’dan Ivan Petrov, tükenmez kalemin boya tabakasına fazla güçlü bir şekilde nüfuz etmediğini kaydetti:

“Neyse ki vandal güçlü bir baskı uygulamayan bir kalemle çizdi.”

Vandalizm olayı ilk olarak 7 Aralık 2021 tarihinde bir galeri çalışanını uyaran iki ziyaretçi sayesinde fark edildi. Resim derhal sergiden kaldırıldı ve Moskova’daki Devlet Tretyakov Galerisi’ne iade edildi.

- Reklam -

sanat galerisi güvenlik gorevlisi tablo göz çizdi vandalizm

Yeltsin Center, 20 Aralık’ta polise hasar kaydını bildirdi. Ancak ilk başta olay önemsiz bulunduğu için suçlama reddedildi. Rus basının Kültür Bakanlığı’na baskılarından sonra polis harekete geçti.

Şüpheli para cezası ve üç aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Yeltsin Center, vandalizm olayından sonra sergide gösterilen eserlerin üzerine koruyucu ekranlar yerleştirdi.

Rusya’da Daha Önce de Çeşitli Tablolar Vandalizme Uğramıştı

Bu olay, Rusya’da bir tablonun ilk defa vandalizme kurban edilişi değil. 2019 yılında bir adam, Tretyakov’da Korkunç İvan’ın bir tablosuna saldırmıştı. Saldırgan iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Aynı eser, 1913 yılında bir akıl hastası tarafından bıçaklanmıştı.

Siz bu vandalizm olayını nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Gazete okuyor olsaydı canı sıkılınca bulmacada olan ünlüye sakal bıyık çizerdi. Bu olay, görüldüğü üzere gazete okumamanın nasıl kötü sonuçları olduğunun bir göstergesi.

  2. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    :no_mouth:

    Bu emojiye benzemiş tablo :joy: Güvenlik görevlisini takdir ettim ama bayağı yürekliymiş can sıkıntına 1.3 Milyon dolar değerindeki tabloya şekiller çizebildiğine göre :joy:

    Bu resmi biz çizsek ti’ye alırlar. Elin adamı çizince para ediyor işte :smiley:

  3. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    13.618.477,50 Türk Lirası

    10 Şubat 2022 14.37

  4. Avatar for REVO REVO dedi ki:

    Daha önce Leyla ile Mecnun dizisinden bir karakterle ilgili başka bir konuda örnekleme yapmıştım, bu başlığı okuyunca nedense aklıma İsmail abi geldi :joy:. Ancak onun gibi biri böyle bir şey yapabilir diye düşündüm nedense :joy:. Dizi resmen içime işlemiş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

futurama yeni sezon bölümleri

Kült Animasyon Serisi “Futurama” Yeni Sezonuyla Geri Dönüyor

Firestarter Fragmanı - Yeni Stephen King Uyarlaması

Zac Efron’lu Firestarter Filminden İlk Fragman: Yeni Stephen King Uyarlaması Yolda