in

Van Gogh’un 100 Yıldır Gözlerden Uzak Kalan Tablosu Görücüye Çıkıyor: Montmartre’da Bir Sokak Manzarası

Van Gohg tablosu Montmartre’da Bir Sokak Manzarası 100 yıl sonra ilk defa görüntülendi. Eser, açık artırma ile satışa sunulacak.

Van Gohg tablosu Montmartre’da Bir Sokak Manzarası
- Reklam -
- Reklam -

Hollandalı ressam Vincent van Gogh tarafından 1887 yılında yapılan Montmartre’da Bir Sokak Manzarası başlıklı tablo ilk defa görücüye çıkıyor. Açık artırmayla satışa sunulacak eser için beklenen tutar ise 6,9 milyon sterlin (71 milyon Türk lirası) civarında.

Vincent van Gogh’un 19. yüzyılda Paris’teyken yaptığı manzara resmi ilk defa görüntülenme fırsatı buldu. Tablo, 1887 yılında çizildiği günden beri bir Fransız ailenin koleksiyonundaydı. Şimdi ise Montmartre’da Bir Sokak Manzarası adını taşıyan bu tablo açık artırmayla satışa çıkıyor.

Van Gohg tablosu Montmartre’da Bir Sokak Manzarası

- Reklam -

Montmartre’da Bir Sokak Manzarası tablosu 25 Mart 2021 tarihine kadar Sotheby’s’in Paris, Amsterdam ve Hong Kong’daki müzayede evlerinde sanatseverleri bekleyecek. Sotheby’s Müzayede Evi, önümüzdeki ay açık artırmaya çıkacak resmin 6,9 milyon sterline satılabileceğini tahmin ediyor.

Van Gogh İmzalı “Montmartre’da Bir Sokak Manzarası” Tablosu İlk Defa Görüntüleniyor

BBC’ye konuşan Van Gogh uzmanı Martin Bailey şu sözleri ifade ediyor:

“Bu resmi ilk defa doğru düzgün görebiliyoruz. Yapıldığı tarihten beri kapalı kapılar ardında olan bir Van Gogh resmini görebilmek heyecan verici. Hep özel koleksiyonlardaydı, yalnızca sahipleri ve arkadaşları görebiliyordu. Bu önemli bir sanat eseri çünkü Van Gogh’un koyu, toprak renkli resimler yaptığı Hollanda döneminden Provence’teki coşkun resimlere geçiş döneminde çizilen bir geçiş dönemi resmi. Van Gogh Paris’e gittikten sonra izlenimcileri keşfetmiş ve daha fazla renk kullanmaya başlamıştı.”

Montmartre’da Bir Sokak Manzarası tablosu, Van Gogh’un 1886-87 yıllarında kardeşi Theo van Gogh’ta kalırken yaptığı bir dizi resimden biri olma özelliğini taşıyor. Resmedilen sokak da Gogh’un kardeşinin evine yakın bir sokak olması ile biliniyor.

- Reklam -

Van Gohg tablosu Montmartre’da Bir Sokak Manzarası

Geçen yıl ağustos ayında Van Gogh’un Tree Roots tablosunu resmettiği yer keşfedilmişti. Henüz 16 yaşında, sanat simsarı olarak başladığı kariyerine dünyanın en önemli ressamlarından birisi olarak devam eden sanatçının yaşamından ve eserlerinden yeni izler bulunmaya devam edecek gibi görünüyor. Kendisinin hayatı hakkındaki daha fazla bilgiye buradaki bağlantıdan ulaşmanız mümkün.

Peki ya siz bu tabloyu nasıl buldunuz? Ünlü ressam hakkında düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşarak sohbete dahil olabilirsiniz.

Kaynak: Gazete Duvar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Annemin Kaburgası - Burçin Tetik

Annemin Kaburgası – Burçin Tetik | Yazarının Kaleminden

I Care a Lot İncelemesi

I Care a Lot İncelemesi: Güçlü Kadının Zayıf Hikâyesi