in

Sean Bean Öldüğü Rolleri Reddetmeye Başladı

1986’dan beri toplamda 21 kez ekranlarda canlandırdığı karakterlerin öldüğünü gördüğümüz Sean Bean, oynayacağı rollerin öldüğü dizi ve film tekliflerini reddetmeye başladı.

sean bean ned stark
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones’ta kafası kesildi, Lord of the Rings’de oklarla kaplandı, James Bond filminde kendi ölümüne koştu ve The Black Death’de lime lime edildi… Tabii ki Sean Bean isminden bahsediyoruz.

Başarılı oyuncu yaklaşık 35 yıldır film sektöründe birçok baş rolü ve yan rolü oynadı. 60 yaşını geçmiş olan Sean Bean artık oynadığı tüm karakterlerin ölmesiyle tanınıyor.

Geçtiğimiz günlerde bir röportaj’da yer alan Bean, kariyer planını değiştirdiğini; artık canlandırdığı karakterin film içerisinde öleceği teklifleri reddedeceğini açıkladı.

- Reklam -

Sean Bean, bazı rolleri reddettiğini, çünkü izleyenlerin oynadığı karakterin öleceğini bildiklerini ve artık bunları bırakıp hayatta kalmaya çalışması gerektiğini söyledi. Aksi takdirde bütün filmleri tahmin edilebilir olacaktı. Tek bir işi kabul eden Sean Bean’e oynadığı karakteri ödlüreceklerini söylemişler ve o da bunu kabul etmemiş. Ardından kabul ettiği rolü çok fena yaralayacaklarını söyleyince Bean de oynadığı rolü hayatta tuttuklaru sürece istediklerini yapabileceklerini belirtmiş.

Sean Bean, Game of Thrones Dizisinden Beri Hiçbir Yapımda Ölmedi

Bean aslında Ned Stark rolünden sonra uzunca bir süre karakterinin ölmediği bazı rollerde bulunmuştu. Game of Thrones dizisinin 2011’deki daha ilk sezonunda karakteri öldürüldü. Fantastik bir dünyayı anlatan dizi, 8 sezon boyunca onlarca oyuncuyu dünya starı haline getirdi. Önceden adı dahi duyulmamış insanlar, GOT sayesinde büyük bütçeli yapımlarda rol kapma imkanı buldular; bunlar olurken Sean Bean evinde oturup diziyi izlemek zorunda kaldı.

Canlandırdığı karakterlerin ölmeye olan yatkınlığı yüzünden 2014 yılında “Sean Bean’ı Öldürmeyin” isimli bir kampanya bile başlatılmıştı. BBC1’in savaş konulu dizisi World on Fire’da oynayacağı haberi geldiğinde, Bean’in bütün hayranları rahatladı. Çünkü Douglas Bennett karakterini canlandıracaktı ve karakter bu sefer ölmüyordu.

- Reklam -

Sean Bean, Oscar’lı oyuncu Helen Hunt ve zamanında Oscar’a aday olmuş Lesley Manville ile birlikte World on Fire dizisinde yer alacak. 29 Eylül’de yayın hayatına başlayacak olan dizi, II.Dünya Savaşı’nı konu alacak. Bakalım bu dizide Bean’in kaderini neler bekliyor?

Sizce Bean bu dizide öldürülmeden yer alabilecek mi?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    :smiley: Öldürmeyeceğiz, ölmekten beter edeceğiz demişler.

  2. Avatar for bail bail dedi ki:

    Ne öldün be reis …

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bill Skarsgard

Bill Skarsgard IT 3’e Sıcak Bakıyor

Jüpiter

Jüpiter’in Üzerindeki Kara Deliğin Sebebi Anlaşıldı