in ,

Hep Kitap’tan Yazarlık Rehberi: Sen de Kendi Hikâyenin Kahramanısın

Hep Kitap, yaratıcı yazarlık kitapları serisi “Atölye”ye yazar tıkanıklığı ve motivasyon sorunlarına eğilen “Sen de Kendi Hikâyenin Kahramanısın” ile devam ediyor.

Sen de Kendi Hikâyenin Kahramanısın
- Reklam -
- Reklam -

Hep Kitap, Ursula Le Guin’in yazarlara tavsiyelerini içeren Dümeni Yaratıcılığa Kırmak adlı kitabıyla başladığı yazarlık atölyesi serisine bir yenisi daha ekledi. Bu kez yıllardır editörlük ve yazar koçluğu yapan Kendra Levin‘in yazar tıkanıklığı ve motivasyon kaybı gibi konuları aşmaya yönelik “Sen de Kendi Hikâyenin Kahramanısın” adlı kitabı var karşımızda.

İster öykü yazın ister roman, hepimiz dönem dönem yaşarız bu sorunu. Kimi zaman şevkimizi kaybederiz, kimi zaman ne yazacağımızı bilemeyiz, kimi zaman da yazdıklarımız bir türlü doğru görünmez gözümüze. Odaklanamayız bir türlü… ve işin ucu tembelliğe, bazen de bunalıma dek gider. İşte bu kitapta Kendra Levin bizlere bu sorunları aşmayı öğretmeye çalışıyor.

Sen de Kendi Hikâyenin Kahramanısın – Kendra Levin | Arka Kapak Tanıtımı

sen de kendi hikayenin kahramanisinYazar kimdir? Dünyaları düşleyen, sadece isim olarak hayal ettiği fikirleri insanlaştıran yahut sadece mevcut gerçeklerden mutlu olmayan insan mı? Yazar, tıpkı yazdıkları gibi kendi yolculuğuna atılmış bir kahramandır. Bir anlık cesaretle kendini yolculuğun tam ortasında bulan, kimi zaman kendinden emin adımlarla ilerleyen, kimi zaman nereye gideceğini, yola nasıl devam edeceğini bilemeyen, kimi zaman da bir akıl hocası ihtiyacıyla yanıp tutuşan.

- Reklam -

Şimdi bir akıl hocası hayal edin! Yolculuğa çıkmanızda size yardım edecek, motivasyonunuzu kaybetmenize izin vermeyecek, zaaflarınızı yenmenizi kolaylaştıracak bir akıl hocası. Şüpheye düştüğünüzde size yeni yollar gösterecek, en iyi yaptığınız şeye odaklanmanızı sağlayacak kişi o… İşte bu kitapta onunla tanışacaksınız; yıllardır editörlük ve yazar koçluğu yapan Kendra Levin’le. Levin, Sen de Kendi Hikâyenin Kahramanısın kitabında, çalıştığı yazarların geçtiği zorluklardan ve kendi tecrübelerinden ilham alarak hazırladığı yönlendirmelerle sizi müthiş bir yolculuğa çıkarıyor. Bu sizin yazma yolculuğunuz, elbette başkahramanı da sizsiniz. Bir kahraman olduğunuzu kabul edin ve yolda karşınıza nasıl bir engel çıkarsa çıksın, hepsini gerçek bir kahraman gibi alt edin. İster ilk kez yazıyor olun, ister daha önce birçok kitabınız yayımlanmış olsun, bu kitabın sonunda aradığı ilhama kavuşmuş, hiç olmadığı kadar disiplinli, amacına odaklı ve cesur bir kahramana dönüşeceksiniz.

Unutmayın, “Maceraya yalnız başımıza atılmak zorunda değiliz, çünkü bizden önce yola çıkan kahramanlar var; labirent tüm ayrıntılarıyla biliniyor; tek yapmamız gereken kahramana yol gösteren ipi takip etmek.

- Reklam -

Kitabın çevirisi Begüm Kovulmaz‘a ait.

Hep Kitap, “Atölye” başlığı altında bu tip kitaplar yayınlamaya devam edeceğini, yazarlık üzerine eserlerle başlayıp daha sonra yaratıcılığın farklı alanlarında devam edeceklerini de bizlere müjdeliyor. Baş ucunuzda yerinizi şimdiden hazırlayın.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

geceye burunecegim ust

Diskdünya Serisi “Geceye Bürüneceğim” İle Devam Ediyor

ben efsaneyim ust

Ben, Efsane Tekrar Türkçe!