in ,

Shenzen: Çin’den Bir Gezi Hikayesi Raflarda!

Guy Delisle’ın Çin’e yaptığı bir seyahatten kalma hatıralarını anlattığı “Shenzen: Çin’den Bir Gezi Hikayesi” adlı çizgi roman raflardaki yerini aldı!

shenzen kapak
- Reklam -
- Reklam -

Guy Delisle‘dan bir gezi anısı daha raflardaki yerini aldı. Yazarın bir iş için gittiği Çin’deki anılarını anlattığı Shenzen: Çin’den Bir Gezi Hikayesi de Karakarga Yayınları‘ndan çıktı.

Guy Delisle Kanadalı bir çizer ve animasyoncu. Türk okurlar kendisini yine Karakarga Yayınevi’nden çıkan Pyongyang – Kuzey Kore’ye Bir Yolculuk ile tanımıştı. Guy Delisle’ı dünya okurları da genellikle gezilerini anlattığı çizgi romanları ile biliyor. Bunları kaleme dökmesinin nedeniyse kendisinin tam olarak yaban diyarlardaki yabancı olması. Gittiği yerleri esasen gezmek için gitmiyor, genellikle iş için orada bulunuyor. Örneğin bu seyahatinde Fransız bir animasyon şirketi için Çin’e gitmek zorunda kalıyor. Dillerine, kültürlerine hakim değil. Bu kifayetsizliği onu zaman zaman bir yalnızlığa sürüklüyor. Yazar bu yalnızlıktan kurtulmak için kendine oralarda bir uğraş arıyor ancak bu uğraş onu daha da trajikomik bir hale sokuyor.

Pyonyang anısını beğendiyseniz bunu da beğeneceğinize eminiz. Eğer onu daha okumadıysanız da bunu aldıktan sonra onu da almak isteyeceksiniz.

- Reklam -

Levend Yalman‘ın çevirdiği Shenzen: Çin’den Bir Gezi Hikayesi‘nin tanıtım bülteni şöyle;

- Reklam -

shenzen çin bir gezi hikayesiKanadalı çizgi romancı Guy Delisle, Çin’in en kalabalık şehirlerinden olan Shenzhen’e, bir animasyon stüdyosunu denetlemek üzere yaptığı yolculuğu muhteşem bir dille anlatıyor. Pyongyang, Kudüs, Burma Günlükleri gibi çizgi romanlarıyla bilinen Delisle, bu kitapta soyutlanmış bir başka ülkenin koridorlarında dolaşıyor. Gözlemlediği ince detayları, duru ve eğlenceli bir dille anlatırken; Doğu-Batı kültürleri arasındaki farklılıkları ve tuhaflıkları zekice bir kurguyla sunuyor. Türünün en özel örneklerinden biri olan Shenzhen, çizgi roman dünyasının önemli ödüllerinden (Harvey ve Doug Wright Ödülleri) de adaylığı olan bir eser. Shenzhen, keyifle okuyacağınız sıra dışı bir seyahat rehberi.

Umuyoruz Karakarga, Guy Delisle‘ın diğer anlatılarını da basar. İyi okumalar efendim!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

star wars sinema kapak

Star Wars Sineması Okumaları Çıktı!

Kibrit Ev - İnceleme - Murat S. Dural

Yazarının Kaleminden: Kibrit Ev