in ,

Şikago Sanat Enstitüsü Koleksiyonu Çevrimiçi Erişime Açıldı

Grant Wood’un “American Gothic”i, Vincent van Gogh’un “The Bedroom”u, Aztek tabletleri ve Hint heykelleri gibi on binlerce sanat eserine çevrimiçi erişmek artık mümkün!

Şikago Sanat Enstitüsü Koleksiyonu the bedroom
- Reklam -
- Reklam -

Binlerce sanat eserine ev sahipliği yapan Şikago Sanat Enstitüsü, koleksiyonunu internete açtı.

Grant Wood’un American Gothic’i, Vincent van Gogh’un The Bedroom’u, Aztek tabletleri ve Hint heykelleri gibi on binlerce sanat eseri artık evden çıkmadan yüksek kalitede gözlemlenebilecek.

Şikago Sanat Enstitüsü’nün müdürü Michael Neault paylaşılan eserlerin telif sıkıntısı taşımayanlardan seçildiğini belirtti ve eserleri yüksek kalitede internete sunduklarını belirterek sanatseverlerin favori eserlerini yakından inceleme fırsatı sunduklarını söyledi. An itibarıyla 300,000 eseri aşan koleksiyonunun, 44,313’ü çizim olan toplam 53,438 parçası internette erişime açıldı.

- Reklam -

Eylül ayında da İsveç Ulusal Müzesi de aynı şekilde eserlerini çevrimiçi sunmuş ve, “Halkın hafızasına yerleşmiş eserler, insanlığın kolektif kültürüne aittir,” açıklamasında bulunmuşlardı.

- Reklam -

Biz de bu jestlerin çoğalmasından mutluluğumuzu belirtirken, sizi Picasso’nun The Old Guitarist’ini, Peter Blume’un The Rock’unu ve daha on binlercesini incelemek üzere Enstitü’nün internet sitesine alalım.

Kaynak: Hypebeast

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

daredevil

Daredevil’ın Yeni Sezonu Netflix Tarafından İptal Edildi

Futuristik Filmler - Geleceği Tasvir Edenler

Geleceği Tasvir Eden Filmlerin Zaman Çizelgesi