in , , ,

Sinema, Tiyatro, Konser ve Maç Bileti Alımına Aşı Şartı Gelebilir

Koronavirüs aşısı olmak istemeyenler için yeni yaptırımlar yolda. İlgiyi artırmak adına sinema, konser ve maç bileti için aşı şartı aranabilir.

Sinema, Konser ve Maç Bileti Alımı için Aşı Şartı Gelebilir
- Reklam -
- Reklam -

Yeni normalleşme süreci 1 Temmuz itibarıyla başlamış olsa da, Koronavirüs pandemisi önlemleri devam ediyor. Yaşanan aşı krizi sonrası, aşılama için insanları teşvik etme adına yeni yollar deneniyor. Görünen o ki, aşı olmayı kabul etmeyenlere karşı sinema, konser ve maç bileti alımları yasaklanabilir.

Tüm dünya yeni tip Covid-19 salgınına karşı mücadele vermeye devam ediyor. Özellikle ilk defa Hindistan’da görülen ve aşılamanın bile yetersiz kalabildiği Delta Plus varyansı ile aşılama süreci daha da önem kazanmış durumda. Ülkemizde de aşılamayı hızlandırmak adına bir dizi yeni önlemler almaya devam ediyor.

Şu an için ilk adım olarak ilk yönetimlerinin gezici ekipler kuracağı ifade ediliyor. Gençlerin aşıya ilgisini artırmak amacıyla maç, tiyatro, sinema ve konser gibi etkinliklerin girişinde aşı şartı getirilmesi tartışılıyor. Yaz dönemi boyunca uygulanacak salgın kuralları, gelişmelere bağlı olarak güncellenmeye devam edecek.

- Reklam -

İlk aşamada bazı illerde dar kapsamlı uygulanan gezici aşı ekibi, özellikle illerin taşralarına ulaşmak için daha yoğun uygulanacak. Aşının ayağa gitmesi konusunda il yönetimleri inisiyatif alabilecek. Gezici aşı çalışmaları, bölge il sağlık müdürlükleriyle birlikte yürütülecek. Yaylalar, seralar ve tarlalar için gezici ekipler oluşturulacak. Cami girişleri ve büyük pazar yerlerine aşı standı kurulabilecek. Tarım işçileri ile büyük yol şantiyelerine de ekip gönderilebilecek.

Salgının Kontrol Altına Alınabilmesi için 3 Ay İçinde En Az 15 Milyon Kişiye Daha Aşı Yapılmalı

Sinema Salonları Açılış Tarihi

Aşı kampanyasına ilginin azalmadan sürdürülmesi için farklı mekanizmalar devreye sokulacak. Maske ve mesafe ile kurallara uyulması için denetimler arttırılırken, ’pozitif ayrıştırma’ uygulanacak. Aşı yaptıranı ödüllendirmek adına maçlara, tiyatroya, sinemaya, konsere aşısı olanların gitmesine ilişkin planlama tartışılıyor. Aşıya en az ilgisi olan 18-35 yaş grubunun sisteme böylece dahil edilebileceği değerlendiriliyor.

Yapılan toplantılarda, önümüzdeki üç ay içerisinde en az 15 milyon kişiye daha aşı yapılması gerektiği, bunun sağlanması durumunda sonbahara güvenli girileceği değerlendiriliyor.

- Reklam -

18 yaş üstü herkese aşı sisteminin açılmasıyla birlikte aşılamanın da hız kazanması gerektiği belirtildi. Özellikle bir ay sonra başlayacak olan ikinci doz sırasında, günlük aşılama sayısının en az 2 milyon doza çıkması gerektiği belirtiliyor. Söz konusu günlük sayılar 2 milyondan az olduğu takdirde oranda da gerileme olacağı söyleniyor.

Uzmanlar yeni normalleşme için henüz erken olduğunu ve çoğunluğun da bu süreci yanlış anladığını özellikle belirtiyor. Yani yasakların kalması artık rahat davranabileceğimiz anlamına gelmiyor. Aksine, kurallara ve maske-mesafe gibi konularda daha da dikkatli davranılması gerektiği belirtiliyor.

Ya siz aşı olmayanlara karşı bu tarz yaptırımların olması konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Hürriyet

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Ben demiştim demek istemem ama ben demiştim :slight_smile:

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Geleceği kesin. Bugün haberlerde aşıya olan ilgi azaldı dediler. İlk aklıma bu geldi. İnsanları zorlayamayacaklarına göre sinema vs. aşı şartı gelir diye düşündüm.

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Olursa hiç şaşırmam. Geçen sene bu konu konuşulurken çok naif karşı fikirler vardı.

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Peki biz de bilet alımlarımızda indirim şartı koşabiliyor muyuz?!

    Ben aşılıyım o zaman sen de bilette indirim yapacaksın!

    :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Succession 3. sezon fragmanı

Succession 3. Sezondan İlk Fragman Yayınlandı: HBO Dizisinde Dönüş Hazırlığı

netflix anime

Netflix, Anime Ekiplerine Düşük Ödeme Yapmakla Suçlanıyor