in

“Sinema: Tarih-Kuram-Eleştiri”, İthaki Sinema Dizisine Katıldı

Seçil Büker ve Y. Gürhan Topçu’nun “Sinema: Tarih-Kuram-Eleştiri” adlı çalışması İthaki’nin sinema dizisine eklendi.

sinema tarih kuram elestiri ust
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları‘nın geçen yıl başladığı dizinin son üyesi, Seçil Büker ve Y. Gürhan Topçu ikilisinin hazırladığı “Sinema: Tarih-Kuram-Eleştiri” adlı çalışma oldu.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

sinema tarih kuram elestiriSinema: Tarih-Kuram-Eleştiri, yedinci sanatın doğuşundan günümüze kadarki yolculuğunu önemli kuramcıların yazıları eşliğinde masaya yatırıyor.

Kitabın Kuram ve Tarih başlığını taşıyan ilk yarısı, sinema tarihine, kuram ve ideoloji bağlantısına, görsel biçime ve alımlama çalışmalarına yer veriyor. Eleştirel yaklaşımlara ayrılan ikinci kısımdaysa psikanalitik ve feminist eleştiriler ile tür eleştirisi yer alıyor.

- Reklam -

Seçil Büker ve Y. Gürhan Topçu’nun hazırladığı eser, sinemayı anlama yolunda değerli bir kaynak.
Daha önce 2010 yılında Kırmızı Kedi Yayınları bünyesinden çıkan bu kaynak kitabın baskısı bir süredir bulunmuyordu. Böylece bu açık da kapanmış oldu.

İthaki bu dizisinde daha önce yazar ve yönetmen Rıza Kıraç’ın Sinemanın Temelleri, Marmara Üniversitesi’nde yaratıcı yazarlık ve kültürel çalışmalar alanında eğitim veren Serpil Kırel’in Kültürel Çalışmalar ve Sinema ve Bilgi Üniversitesi ile İstanbul Film Akademi’de senaryo hocalığı yapan Öktem Başol’un Senaryo Kitabı eserleri yayımlanmıştı.

- Reklam -

Meraklılarına duyurulur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

batman valencia

Batman ve Valencia Arasındaki Dava Yeniden Alevlendi

tevfik uyar safsatalar

Sık Rastlanan Hatalı Akıl Yürütmelere İlaç: “Safsatalar”