in

The Invisible Man (1933) Posteri 182 Bin Dolara Satıldı

The Invisible Man kitabının ilk uyarlaması olan filmin posteri, düzenlenen açık artırmada 182 bin dolar karşılığında alıcı buldu.

The Invisible Man 1933
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu edebiyatının en önemli yazarlarından H.G. Wells’in ilk olarak 1897 yılında yayımlanan The Invisible Man (Görünmez Adam) kitabı; tarih boyunca pek çok defa beyaz perdeye taşındı. 1933 tarihli ilk uyarlama ise geçen günlerde gerçekleştirilen açık artırma ile tekrar gündeme geldi. Filmin o günlerden kalan afişi tam 182.400 dolardan alıcı buldu.

Universal Pictures şirketinin “Universal Classic Monsters” adlı Canavar Evreni’ne ait olan The Invisible Man, geçen günlerde çağdaş bir uyarlama ile yeniden beyaz perdeye aktarılmıştı. Universal Classic Monsters evreni Dracula, Frankenstein, The Mummy ve The Wolf Man gibi eserleri içeriyor. Universal bu evren üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan da geçmişteki yapımlar bu tip müzayedeler ile tekrar gün yüzüne çıkıyor.

Teksas’ta bulunan açık artırma şirketi Heritage Auctions’ın düzenlediği müzayede, Görünmez Adam’ın ilk film uyarlamasının posteri için bir satış gerçekleştirildi. Şirket daha önce Frankenstein, Bordertown ve The Jazz Singer gibi filmlerin afişlerini yüksek meblağlara satmayı başarmıştı. Hatta Alan Crosland’ın The Jazz Singer filmi 2.64 milyon dolara alıcı bulmuş ve bu durum beraberinde büyük tartışmaları getirmişti.

- Reklam -

Ekonomik Belirsizliğe Rağmen Orijinal The Invisible Man Film Posterinin Alıcı Bulması Başarılı Kabul Ediliyor

Normal şartlar altında Görünmez Adam posterinin de daha yüksek bir fiyattan alıcı bulması olasıydı. Ancak Heritage Auctions’ın yöneticilerinden Grey Smith, bu satışı büyük bir başarı olarak görüyor:
“Ekonomik olarak bu kadar sıkıntılı ve belirsiz zamanlarda, böyle bir satış büyük bir başarı.”
The Invisible Man daha önce pek çok dea sinemaya ve televizyona uyarlandı. Bunlardan 1933 tarihli James Whale’ın (Frankenstein ve Show Boat) yönetmenliğini üstlendiği film sinema tarihi açısından klasikler arasında yer alıyor.

Kadrosunda Claude Rains, Gloria Stuart ve William Harrigan gibi isimleri bulunduran yapım 3 ödül ve 2 adaylığın sahibi.

The Invisible Man 2020

Son olarak geçen şubat ayında vizyona giren Leigh Whannell imzalı film ise kadrosunda Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen ve Harriet Dyer gibi isimleri barındırıyordu. Yapım, önceki uyarlamalardan farklı bir çizgide durarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

- Reklam -

182 bin dolardan alıcı bulan 1933 tarihli The Invisible Man filmi posteri:

The Invisible Man 1933

Peki sizin favori Görünmez Adam uyarlamanız hangisi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* The Invisible Man Filmindeki Görünmezlik Teknolojisi Gerçek Olabilir

Kaynak: Coming Soon

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Atlas Sineması

Atlas Sineması Müze Olarak Yoluna Devam Edecek

Rexx Sineması

Kapanan Rexx Sineması İçin Kadıköy Belediyesi Devrede