in ,

2020’nin En Çok Kazanan 10 Aktörü Belli Oldu

Forbes Dergisi, 2020 yılının en çok kazanan aktörlerini açıkladı. Listenin başında, geçen senenin de birincisi olan Dwayne Johnson yer alıyor.

2020 en cok kazanan aktörler
- Reklam -
- Reklam -

Forbes Dergisi’nin her yıl açıkladığı en çok kazanan aktörler listesi, 2020 yılı için de belli oldu. İlk sırada geçen sene olduğu gibi The Rock lakaplı Dwayne Johnson’un yer aldığı liste, yine gündem yaratacak gibi gözüküyor. Çünkü listede bulunanların çoğu Netflix ile yaptığı anlaşmalar sonucunda bu rakamları kazanabilmiş isimler.

Tüm oyuncuların son 12 ayda kazandıkları miktarı ele alarak hazırlanan rakamlar, eğlence sektöründe adına önemli veriler içeriyor. Bu yılın “sır” olarak açıklanan kilit noktası ise çevrimiçi yayın platformu Netflix oldu. Listede bulunan birçok isimle anlaşmak adına önemli harcamalar yapan yayın devi, toplam 140,5 milyon dolarlık bir harcama yapmış. Bu rakam da toplamın dörtte birinden fazlasına denk geliyor.

Listede yer alan 10 oyuncunun toplam kazancı 545,5 milyon dolar (yaklaşık 3 milyar 926 milyon TL) olarak açıklandı.

- Reklam -

En çok kazanan aktörler arasında Dwayne Johnson gibi tahmin edilen isimler olsa da bazı sürprizler de yer alıyor.

1. Dwayne “The Rock” Johnson

Dwayne Johnson

Kazanç: 87,5 milyon dolar (yaklaşık 631,6 milyon TL)

The Rock, Netflix’ten gelecek yeni filmi Red Notice ve başarılı Under Armor serisi Project Rock için 23.5 milyon dolarlık çek sayesinde üst üste ikinci yıl listenin başında yer alıyor.

2. Ryan Reynolds

Ryan Reynolds

Kazanç: 71,5 milyon dolar (yaklaşık 516 milyon TL)

Netflix’in şu anki altın çocuğu Reynolds, Six Underground ve Red Notice filmlerinden 20 milyon dolardan fazla para kazandı. Temmuz ayında yine Netflix için üçüncü bir Reynolds filmi çekileceğini duyuruldu. Bu da şüphesiz sekiz rakamlı bir ödeme daha yapılacağı anlamına gelecektir.

3. Mark Wahlberg

Mark Wahlberg

Kazanç: 58 milyon dolar (yaklaşık 418 milyon TL)

Wahlberg’in aksiyon komedisi Spenser Confidential, martta gösterime girdikten sonra Netflix’in en çok izlenen üçüncü orijinal filmi oldu. Ayrıca McMillions ve Wahl Street adlı belgesel dizilerinde de milyonlar kazandı.

4. Ben Affleck

Ben Affleck

Kazanç: 55 milyon dolar (yaklaşık 397 milyon TL)

Kısa bir aradan sonra Affleck, The Way Back ve Netflix’in The Last Thing He Wanted filmlerinde başrol oynayarak bu yıl beyaz perdeye döndü. Dönüşüyle birlikte ilk 5 arasına girdi.

5. Vin Diesel

Fast & Furious 9 Vizyon Tarihi

Kazanç: 54 milyon dolar (yaklaşık 390 milyon TL)

Hızlı ve Öfkeli serisinin yıldızı, son filmin vizyon tarihinin ertelenmesiyle Nisan 2021’e kadar büyük bir geri ödeme günü toplama şansını kaçırdı. Netflix animasyon dizisi Fast & Furious Spy Racers’da yapımcı olarak seriden kazanç sağlamaya devam ediyor.

- Reklam -

6. Akshay Kumar

Akshay Kumar

Kazanç: 48,5 milyon dolar (yaklaşık 350 milyon TL)

Listedeki tek Bollywood yıldızı Kumar, Amazon Prime için ilk televizyon dizisi The End üzerinde çalışıyor. Yine de parasının çoğu ciro anlaşmalarından geliyor. Multivitaminlerden tuvalet temizleyicilere kadar her şeyin reklamlarında rol alarak kazanç sağlıyor.

7. Lin-Manuel Miranda

Lin-Manuel Miranda

Kazanç: 45,5 milyon dolar (yaklaşık 328 milyon TL)

Disney, bu yıl orijinal Broadway yapımı Hamilton’un dünya çapında film haklarını 75 milyon dolara satın alarak Miranda’yı ilk kez listeye koydu. Broadway 2020’nin geri kalanı için kapalı olsa bile, önümüzdeki yıl In the Heights’ın film versiyonu çıktığında büyük bir ödeme daha alabilir.

8. Will Smith

Will Smith

Kazanç: 44,5 milyon dolar (yaklaşık 321 milyon TL)

Will Smith, tenisin büyük oyuncusu Serena ve Venüs’ün babası Richard Williams’ı canlandırdığı King Richard‘daki rolü gibi başroller için hala büyük kazançlar sağlayabiliyor. Geri kalanları da Snapchat serisi ve popüler Instagram hesabı da dahil olmak üzere birçok farklı şekilde dolduruyor.

9. Adam Sandler

Adam Sandler

Kazanç: 31 milyon dolar (yaklaşık 223 milyon TL)

Komedyen yeni evini Netflix’te buldu. Ocak ayında yayınlanan Murder Mystery, yayıncının tüm zamanların en popüler filmlerinden biri haline geldikten sonra, Netflix için dört film daha hazırlamak adına başka bir anlaşma imzaladı.

10. Jackie Chan

Jackie Chan

Kazanç: 30 milyon dolar (yaklaşık 216 milyon TL)

66 yaşında olan dövüş sanatları yıldızı, her zamanki gibi aktif ve sadece geçen yıl beş film çekti. Film gelirini, ciro ve lisans anlaşmalarından elde ettiği milyonlarla dengeliyor.


Peki yaz siz bu listede bulunan isimlerin aldıkları yüksek meblağları hak ettiklerini düşünüyor musunuz? Sizce listede bu isimler yerine kimler olmalıydı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* En Çok İzlenen 10 Netflix Filmi Belli Oldu

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Atiye Netflix Mahkeme Dava

Atiye Mahkemelik Oldu: Netflix Türkiye Dizisine Hak İhlali Davası

Ağaçlar Ölümsüz mü?

Binlerce Yıldır Yaşayan Ağaçlar Ölümsüz mü? Dünyanın En Eski Ağaçları Tartışma Konusu Oldu