in

2020 Yılının En Çok Beklenen Filmleri Seçildi

Wonder Woman 1984 ve Black Widow, Fandango’nun 2020 için en çok beklenen filmler anketi sıralamasında liderliği paylaşan isimler oldu.

Wonder Woman Black Widow
- Reklam -
- Reklam -

Wonder Woman 1984 ve Black Widow yapımları, Fandango’nun 2020 için en çok beklenen filmler anketinde ilk iki sırada yer alan isimler oldu. 2019 için sinema sektörü oldukça yoğun ve hareketli geçti. Avengers: Endgame ile sonlanan Infinity Saga (Sonsuzluk Destanı) ve Star Wars: The Rise of Skywalker ile sonlanan Skywalker destanı bu yılın en önemli sinema olayları arasındaydı. Bununla birlikte her iki filmin de yapım şirketi olan Disney, gişede rekor üzerine rekor kırdı. Frozen 2 ve The Lion King gibi filmlerle yıl içerisinde en çok gişe hasılatı yapan 10 filmden 8’inin sahibi ve 10 milyar dolar barajını geçen tarihteki ilk yapım şirketi oldu.

Yıldız Savaşları serisinin 2022’ye kadar ara vermesi ve MCU kahramanlarının takım olarak herhangi bir filmde yer almaması sebebiyle, 2020’de nispeten daha küçük ölçekli filmlerin hakim olması bekleniyor. Örneğin Pixar’ın daha önce hiç uyarlanmamış iki yeni yapımı ve yine daha önceden herhangi bir uyarlaması yapılmamış bazı çizgi roman adaptasyonları ve müzikaller beklenen filmler arasında. Ama tüm bunlara rağmen yılın en çok beklenen iki filmi yine Marvel ve DC’nin oldu. Son yıllarda bu tarz filmlerin aldığı gişe başarısı göz önünde bulundurulduğunda aslında bu sonuç pek de sürpriz olmadı.

wonder woman 1984

- Reklam -

Amerika’nın en büyük bilet satışı yapan şirketlerinden Fandango, 2020 için En Çok Beklenen Filmler Anketi sonuçlarını açıkladı. Wonder Woman 1984 ve Black Widow ilk iki sırayı aldı. Bu ikiliyi, yine başka bir Marvel yapımı olan The Eternals ve Disney’in yeniden uyarladığı Mulan filmleri takip etti.

2020’de En Çok Beklenen 10 Film Listesi

1. Wonder Woman 1984

2. Black Widow

3. Marvel’s Eternals

4. Mulan

5. No Time to Die

6. A Quiet Place Part II

7. Birds of Prey

- Reklam -

8. In the Heights

9. Soul

10. Fast & Furious 9
Listenin en güzel yanı, ilk 4’te bulunan isimlerde başrollerin kadın kahramanlar olmasının yanı sıra yönetmenlerinin de kadın olması. Bu isimler Patty Jenkins (Wonder Woman 1984), Cate Shortland (Black Widow), Chloé Zhao (Marvel’s Eternals) ve Niki Caro (Mulan). Dünya çapında da sektör olarak erkeklerin domine ettiği sinemada, kadın yönetmenlerin ön plana çıkması ve hikâyeleri kendi bakış açılarıyla anlatmaları oldukça önemli bir detay. Bu listeye 7. sırada bulunan Cathy Yan’ın Birds of Prey’i de eklenince, 2020’nin en çok beklenen 10 filminin yarısının kadınlar tarafından yönetildiği anlamına geliyor.

Black Widow

Elbette gelecek yıl içerisinde çıkan filmlerin çoğu yine erkekler tarafından yönetiliyor. Ancak en çok beklenenler listesinde böyle bir tabloyla karşılaşmak sevindirici bir haber.

Her ne kadar ilk 10’da yer alsalar da, çıkan bu sonuçlar ile listelenen filmlerin büyük gişe rekorları kıracağı anlamına geldiği de söylenemez. Fandango’nun geçtiğimiz yıl yaptığı listelerde de ankette çıkan sonuçların değişiklik gösterdiği görülmüştü.

Peki ya siz bu listede bulunan hangi filmi veya filmleri heyecanla bekliyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* 2019’un En Çok Gişe Yapan Filmlerine Disney Damgası

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Top 10’da olmayabilir ama gönlümdeki listenin tepesinde o var. İki kralın ikinci defa yüzleşeceği o film tabii ki. Godzilla vs. Kong!

  2. Avatar for Tilqi_Gin Tilqi_Gin dedi ki:

    Tenet’i kimse beklemiyor mu? Ankete geç mi kaldı acaba? Nolan bir blockbuster çekse de izlesek diye bekliyorum ben yıllardır.

  3. Avatar for Seroo Seroo dedi ki:

    A Quiet Place Part II
    Hariç gerisi çöp

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Matrix’ i bekliyorum gözlerim kapalı. :slight_smile:

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Wonder Woman hasretle özlemle, bu arada He-man yalan oldu sanırım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Star Wars: The Rise of Skywalker noel

Star Wars: The Rise of Skywalker Tüm Zamanların En İyi İkinci Noel Gişesini Yaptı

2019 Talât Sait Halman Çeviri Ödülü

2019 Talât Sait Halman Çeviri Ödülü Sonuçları Açıklandı