in ,

2021 Oscar Ödül Töreni Geleneksel Şekliyle Yapılacak

2021 Oscar Ödül Töreni, geleneksel şekliyle seyirci eşliğine gerçekleştirilecek. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi duyurdu.

2021 Oscar Ödül Töreni
- Reklam -
- Reklam -

2021 Oscar Ödül Töreni, her yıl olduğu gibi seyircilerin katılımıyla gerçekleşecek ve çevrimiçi olmayacak. Akademi yetkilileri söz konusu durum için şimdiden çalışmaya başlamış durumdalar.

2020 yılı, şubat sonrası heyecanla beklenen tüm etkinliklerin iptal edildiği bir yıl oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle fuarlar, paneller, planlı konserler gibi birçok etkinlik ya tamamen iptal edildi ya da ileri tarihe ertelendi. Hayranların beklediği birçok sinema filmi de ya gelecek yıla ertelendi ya da dijital platformlar aracılığıyla yayınlandı.

Pek tabii böyle bir süreçte, her ne kadar Tenet gibi bazı filmler gösterime girmiş olsa da gişede beklediği başarıyı yakalayamadı. Bu tarz sonuçları gören birçok yapımcı firma da çareyi hazır olan filmleri ertelemekte buldu.

- Reklam -

Normalde şubat veya mart aylarında yapılan Oscar Ödül Töreni de, 25 Nisan 2021 tarihine ertelenmişti. Bununla birlikte, birçok değerlendirme kriteri bulunan kuralları da esnetilmişti. Örneğin, filmin Los Angels’ta bir sinemada gösterime girmesi şartı kaldırılmış ve hatta Netflix gibi çevrim içi yayın platformlarında yayınlanan yapımların da aday olarak kabul edilebileceği belirtilmişti.

2021 Oscar Ödül Töreni

Her ne kadar ödül töreni ileri bir tarihe ertelenmiş olsa da, Koronavirüs pandemisinin etkisini yitirmeden devam ediyor oluşu birçok soruyu da beraberinde getirdi. Törenin tekrar ertelenip ertelenmeyeceği ya da çevrimiçi olarak gerçekleşeceği gibi sorular bir kez daha sorulmaya başlandı. Ancak görünen o ki, organizatörler etkinliğin her zaman olduğu gibi geleneksel şekilde gerçekleşmesi için uğraşıyorlar.

2021 Oscar Ödül Töreni Yine Dolby Tiyatrosu’nda Gerçekleşecek

Variety’nin ulaştığı bazı Akademi yetkilileri, 2021 Oscar Ödül Töreni etkinliğinin her zaman olduğu gibi geleneksel şekliyle yapılacağını söyledi. Tören, her yıl olduğu gibi Los Angeles’taki 3 bin 400 kişilik Dolby Tiyatrosu’nda olacak. Ancak şu an için kaç kişiyle sınırlandırılacağı veya günün gereksinimlerine göre nasıl önlemler alınacağı hâlâ tartışılmakta.

- Reklam -

Söz konusu durumla ilgili bir akademi yetkilisi, “Akademi, tüm çoklu seçenekleri görmek için yakın zamanda Dolby’yi tekrar gözden geçirdi,” şeklinde açıklama yaptı. Tören için hangi güvenlik protokollerinin olacağı da şu an için belli değil. Tören öncesi gerçekleşecek Kırmızı Halı etkinliğinin yapılıp yapılmayacağı da merak edilen konulardan biri. Dolby Tiyatrosu’ndan bir temsilciye de bu soru soruldu ancak yorum yapmaktan kaçındı.

Oscar Ödülleri

Elbette Akademi, töreni geleneksel şekliyle yapmak istese bile, salgının seyrinin aynı şekilde devam etmesi dahilinde ünlü isimlerin törene rağbet edip etmeyeceği de belirsizliğini koruyor.

Peki ya siz Oscar Ödül Töreni’nin seyircilerin katılımıyla yapılabileceğine ihtimal veriyor musunuz? Sizce törenin yapılacağı 25 Nisan 2021 tarihine kadar hayat normale dönecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sosyal Medya Platformları Para Cezası

Sosyal Medya Platformlarına 30’ar Milyon TL Ceza: Yeni Yaptırımlar Yolda

Monolit Kaliforniya

Monolit, Kaliforniya’da: 2020’nin İddialı Virallerinden Birisi Macerasına Devam Ediyor