in

85 Yıllık 20th Century Fox Markası Tarih Oluyor: Disney Fişi Çekti

20th Century Fox markası tarih oluyor. Disney tarafından satın alınan Fox’un 85 yıllık stüdyosu artık 20th Television olarak anılacak.

20th Century Fox - Disney - 20th Television
- Reklam -
- Reklam -

Jeneriği ve logosuyla çoğumuzun hafızasına kazınan ve görmeye alışık olduğumuz 20th Century Fox markası yakında hayatımızdan çıkıyor. Disney, sahip olduğu bazı markalar konusunda isim değişikliğine gidiyor. Şirketin aldığı yeni kararla seksen 85 yıllık markanın adı artık 20th Television olarak anılacak.

20th Century Fox adı eski projelerde varlığını koruyacak. Yeni projeler karşımıza 20th Television adıyla çıkacak olsa da o meşhur jenerik aynı şekilde izleyicinin karşısına çıkmaya devam edecek. Aslında bu karar, 20th Century Fox stüdyosunun “20th Century Studios” olarak değiştirilmesinin ardından alındı.

Disney, geçen yıl Rupert Murdoch’un Fox varlıklarının büyük bir bölümünü 71.3 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın almıştı.

- Reklam -

20th Century Fox - Disney - 20th Television

Şirket, isim değişikli kararını başka markaları için de aldı. ABC Stüdyoları ve ABC Signature Stüdyoları, “ABC Signature“, Fox 21 Television Studios ise “Touchstone Television” şeklinde değiştirildi. Disney stüdyolarının başkanı Craig Hunegs, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:
“ABC Signature, 20th Television ve Touchstone Television gibi yeni stüdyo ve marka isimlerimiz The Walt Disney Company’nin zengin tarihiyle yaratıcı gücünü onurlandırırken yeni bir dönemin başlangıcı olacak.”

20th Century Fox Adı Değiştirilerek Fox News Network’le Araya Mesafe Konuluyor

Kökleri 1949 yılına kadar dayanan 20th Century Fox bünyesinde Batman, M*A*S*H ve The Simpsons gibi önemli yapımları da barındırıyordu. Bu yılın başında markada değişikliklere gidilme kararı alındığında Disney’in, Rupert Murdoch’un yakın ilişkiler içinde olduğu Fox News Network’le arasına mesafe koymak istediği söylentileri çıkmıştı.

The Simpsons - Disney

- Reklam -

Disney, halihazırda ABC Network sayesinde ABD’de güçlü medya bağlantılarına sahip. Ayrıca, bir süre önce izleyiciye sunduğu Disney+ isimli dijital yayın platformuyla Netflix gibi mecralarla yarışır hale de gelmişti.

20th Century Fox’un jeneriği, izleyicilerin kulaklarında yankılanmaya devam ederken Disney’in bu konudaki hamleleri çok konuşulacağa benziyor. Disney+ konusunda atılımlar yapmaya ve eski yapımlarının gerçek oyunculu projeleriyle hayran kitlesini arttıran şirketin daha birçok planı var gibi görünüyor.

Marka değişimi hakkında ne düşünüyorsunuz? İsmin değişecek olmasına rağmen jeneriğin korunacak olması içimize biraz da olsa su serpti. Sizce Disney markalaşma adına doğru adımlar atıyor mu? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Mulan Filminin Kaderi Belli Oldu: Disney+’a Geliyor!

Kaynak: BBC News

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Shelpe Shelpe dedi ki:

    Uzun lafın kısası Wolverine Kaptan Amerika ile aynı sahnede olabilir mi şimdi?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avatar: The Last Airbender Netflix

Avatar: The Last Airbender Yaratıcıları, Netflix Dizisinden Ayrıldı

yeni tron filmi jared leto

Yeni Tron Filmi Yönetmeni Açıklandı: Jared Leto’lu Disney Yapımı Yolda